Výsledky 1 až 1 z 1

Téma: zabudované kodeky v Catalystech

Standardní zabudované kodeky v Catalystech

Problém se týká mojí sestavy:
    Gigabyte GA-MA790X-UD3P, AMD PhII 940 +ArcticCooling Freezer64 PRO; VGA Sapphire Radeon 4670 pasiv, 2x2GB Kingston DDR2 800, Seagate 1TB SATA; Seagate 320GB SATA v šuplíku; WD 40GB PATA v šuplíku na zálohu systému; DVDRW LG H20N; TV WinFast TV 2000XP Expert, zdroj Fortron 500W Blue Storm. Plus nějaký takový ty drobnosti jako je monitor, klávesnice, myš a pod.
    Sestava mi vyhovuje po všech stránkách, takže bych nerad něco měnil. Týká se to hlevně grafické karty. Tuším od verze Catalyst 9.3 tam AMD přidala nějaké kodeky, které se mi nesnesou s některými komponentami. V první řadě mi při nahrávání přes tv kartu na SVHS/line in ze satelitu začne ujíždět zvuk. Vetšinou se předchází. Problém ale je, že to kolísá. Navíc nahrávka jde pustit například v media playeru normálně (načte si kodeky z WinFastu), ale už s tím nejde nic udělat. Pinnacle, Ulead, VirtualDub už ten zvuk nedají dohromady s videem (používají svoje vlastní kodeky). Ten VD je na tom nejhůře, v Uleadu to kolísá v rozmezí 2-4 vteřin (zvuk napřed).
    Dalším problémem je to, že při jakémkoli přehrávání videa (cokoli, ne jen nahrávky z WinFastu) ve VLC playeru se začne po cca 4 vteřinách cukat zvuk. Jako když 4 vteřiny běží a pak na zlomek vteřiny vypadne a zase 4 vteřiny běží... Gom player to nedělá, ale raději bych tel VLC.
    Catalysty 9.2 to nedělají, novější jsem zkoušel až 9.9 a pozdější. Tam už je pak zmiňovaný problém. Tuším ale, že jednou jsem testoval 9.3 a tam začaly problémy. Už si ale s těmi 9.3 nejsem jistý.
    Vím, že si instalují AVIVO video kodeky. Pokud ale stáhnu jednotlivé součásti ovladače, dám instalovat volitelně, nikde nevidím ne/možnost instalovat AVIVO video kodeky a stejně ten problém tam je.
    Zkoušel jsem Radeon 5670 od Sapphire a stejný problém. Akorát, že zde nemohu logicky nainstalovat Catalysty 9.2, neb kartu neznaly. Takže se hrozím toho, pokud budu chtít jednou dát lepší ATInu.
    Stejně tak jsem na čistou instalaci zkoušel GeForce GT240 a tam vůbec žádný problém nebyl. Z toho usuzuji, že problém není v HW jako takovém, ale v Catalystech.
    U té GF mi ale nevyhovuje, že už ovladače neumí přepínat barevné profily popuhám kliknutím pravého tlačítka v nástrojové liště vedle hodin, jak to uměly dříve, nebo jak to naopak umí CCC. Proto bych raději zůstal u ATI.
    Poradíte mi, kde dělám chybu, ev. jak se zbavit ATI kodeků? Pokud to jsou tedy ony, co dělají problémy.
    Ještě podotknu, že stejný problém jsem měl na základní desce GA 780GP DS4H. Desku jsem vyměnil a zkoušel na čisté instalaci. Stejně tak jsem odzkoušel od WinFastu jak PVR, tak PVR2.
    Pokud jsem vše přeinstaloval a zprovoznil, s ujetým zvukem jsem už v poškozených nahrávkách stejně nic nedokázal udělat.
    Vše provozuji na WinXP HOME.
    Naposledy upravil Antonín Plhal; 21.04.2010 v 00:15.
    Ryzen 5 3600/16GB/256SSD+3TB HDD/R7-370/W10 PRO

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Kodeky pre starsie PC
    Založil Malakh v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 16
    Poslední příspěvek: 23.01.2011, 15:53
  2. kodeky
    Založil Secret v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 17
    Poslední příspěvek: 11.06.2007, 08:34
  3. literatura na kodeky
    Založil Scarabeus_man v sekci fóra Programování
    Odpovědí: 1