Mám počítač postavený na základní desce GA-MA69GM-S2H.
CPU: Athlon X2 BE 2350.
RAM : 2x1GB A-Data 800 MHz, obyč value edice
Disk : Hitachi SATA II (HDT725025VLA380)
Po nové instalaci Vista Home Premium 64b je problém, že správce zařízení u grafiky hlásí kód 10 (zařízení nelze spustit).
Jinak se však zdá, že to funguje celkem slušně, žádné pomalé vykreslování. Ovšem chci to dát dokupy.
Ta deska byla ovšem vždy problémová. Nejdříve nechtěla bootovat (proběhla reklamace), potom chvíli běhala dobře, ale následně opět nastaly problémy s bootováním. Vyřešeno změnou napájení disku z molexu na sata.
Blbé hlavně je, že nelze nainstalovat Catalysty. Jejich instalace proběhne, ale ovladače se ve skutečnosti nenainstalují.
Co jsem četl, tak podobné problémy se týkají spíše USB zařízení a/nebo zvukových karet. Někde jsem četl, že by to mohlo být způsobováno konfliktem IRQ, ale myslím, že tím to není. Když jsem zastavil POST těsně před bootováním, tak měla IRQ, které jiné zařízení nemělo (v BIOSU jsem vypnul, co se dalo, USB, 1394, IDE řadič, LPT, sériový port atd.).
Zkusil jsem nainstalovat Windows 7 a pod nimi se problém nevyskytuje, takže čistě v hardwaru to asi nebude. Ovšem na Windows 7 nemám licenci, takže tudy cesta nevede.
Máte někdo tip, co může být blbě?
P.S. Visty jsem zkoušel nainstalovat dvakrát, ale problém se vyskytoval v obou případech.