Píši sem jen pro zajímavost - používám delší dobu Avast Home Edition 4.8+kerio firewall 4.2+ IO bit 360 security+ SpywarBlaster a pro případ totální jistory ještě SuperAntispyware Free. Chtěl jsem jen napsat, že je již na netu resp. na stránkách výrobce již ke stažení Avast Home Edition 5 - v rámci aktualizce jsem si 5 stáhl, mohu říci, že graficky velice hezky propracovaný antivir, přehledný no nastal mi problém, zatímco 4.8+kerio v pohodě - s novým 5 Avastem mi nepravidelně docházelo k totální zbrždění pc, ale brutálnímu - i ve hrách jsem pozoroval sekání, zvuk se zadrhával a při práci na netu docházelo k tomu, že mi kerio napsalo , že se nemůže spojit s daným serverem, na kterém jsem byl. Přemýšlel, jsem co by to mohlo být a přemýšlel, zda jsem tedy nechytil, třeba nějaký vir - projel sem pc- nic, tak jsem koukal do správce úloh - nic, tak jsem odinstaloval 5 a vrátil se ke 4.8 - vyhovuje hlavně i tím, že kontroluje poštu, což jiné free antiviry nemají a bylo po brždění a sekání - vypadá to na nedoladěnost. A to používám v poště i antispam od Agnitum - terriera free. Vyzkoušel jsem hodně free antivirů, no zůstal jsem u Avastu, myslím si, že v kombinaci dalších zabezpečení je to velice dostačující program.