Výsledky 1 až 3 z 3

Téma: PSPad a problem so znakmi

Standardní PSPad a problem so znakmi

Doma mam Windows XP a v robote mam Win 7. Na programovanie (php) pouzivam PSPad. Mam problem s tym, ze na tom Win 7 mi PSPad zle zobrazuje znaky ľť a pod(zobrazi zvysli obdlznik). Predpokladam ze je to chyba kodovania. Na PSPad webe je ohlaodm kodovania napisane:

PSpad není UNICODE editor. Umí načíst UNICODE texty, ale jen ty, které jsou podporovány systémem (ANSI) a zase do nich uložit.
    Predpokladam teda, ze Win 7 pouziva Unicode a XP pouziva ANSI. Je z tohto hladiska mozne nejako "fixnut" zobrazovanie znakov na tom Win 7, alebo nie? Znaky sice nezobrazi, ale vsetko funguje ako ma(myslene, ze text sa na webe zobrazuje spravne).
    Drupal freelancer

Standardní Re: PSPad a problem so znakmi

Nejsu si uplne jistej jestli ted nebudu kecat uplny blbosti ...
    V menu format vybiras format souboru. Pokud ulozis soubor jako ANSI tak myslim, ze pristi otevreni jakehokoli souboru by bylo ANSI i kdyz soubor bude UTF. To znamena ze pokud chces aby se ti soubor otevrel jako UTF, tak musis jako posledni zavreny soubor mit taky UTF.

Ted jsem si tady (WinXP) testovne jenom tak ulozil napred ANSI soubor, zavrel PSPad, pustil PSPad a vsechny zalozky jsem mel ANSI. Takze jsem to prehodil na UTF-8 a opet vytvoril a ulozil testovni soubor. Restart PSPadu a vsechny zalozky jsou UTF-8.
    Laptop : MSi GT683DX - Intel Core i5-2430M, 8GB DDR3, nVidia GTX 570M, OCZ Vertex 4 512GB, Roccat Kone+, Creative Soundblaster X-Fi Surround 5.1 Pro, Roccat Kave 5.1, Windows 7 Ultimate 64-bit
    Laptop 2 : HP Elitebook 8440p - Ubuntu
    Tablet : Asus Transformer Prime TF201

Standardní Re: PSPad a problem so znakmi

To je mi jasne. Ako som pisal, na XP mi to fici ako ma. Ale v praci na Win 7 nie.
    Drupal freelancer

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. USB hub - problém s napájením
    Založil 24-bit v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 07.03.2006, 00:35
  2. Problem s PC - Samovolne vypinanie
    Založil B7u3A v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 04.11.2005, 21:00
  3. Problém s odesíláním dokumentů u e-mailů
    Založil P.D. v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 6