Výsledky 1 až 4 z 4

Téma: Audio ovladač pro Asus P4SD

Standardní Audio ovladač pro Asus P4SD

Zdravím,
    rád bych využil pomoci nějakého zkušeného surfera ohledně získání ovladače na integrovanou zvukovku zákl. desky od Asus P4SD s Intel čipsetem 865G, sock. 478, DDR(nejedná se o verzi P4SD-LA). Je to Oem deska, kterou Asus vyráběl pro HP, proto ji na stránkách Asusu ani nenajdete. Bohužel na HP stránkách, pokud neznáte název počítače, tak podle názvu m/b to nelze vyhledat. Jelikož mám jen board, tak pochopitelně název pece neznám. Našel jsem sice na jejich stránkách sestavy obsahující P4SD-LA board, ale ta je osazena codecem od Realteku, zpravidla ALC650, který se mi nechytá. Deska, kterou vlastním se liší několika čipy. Jako Ethernet používá čip od Broadcom, audio codec nese název AD1981B a má speciální slot pro externí PCI karty(viz. foto). Problém spočívá v tom, že nikde nemohu získat ovladač tohoto audio čipu. Na HP stránkách nalézt přesně tento model se mi nepodařilo. Zkusil jsem přímo driver od Analog Devices na AD1981B, ale tento se nechytá, bohužel se nechytají ani obecné drivery obsahující codec AD1981B, včetně driverů na stránkách HP. Během instalace ovladače mi systém oznámí, že našel Realtek AC97 audio, následně vyběhne upozornění, že ovladač neprošel testem pro získání loga, pokud to ignuruji a dám instalaci, okna spadnou. Jediná šance asi bude získat ovladač přímo na tuto desku, ale bez znalosti typu HP sestavy to bude velmi těžké. Může někdo s tímto poradit?
    Merlot

Naposledy upravil Merlot; 20.04.2008 v 11:26.

Standardní Re: Audio ovladač pro Asus P4SD

Takže si odpovím sám Po dvou dnech hokusů a pokusů jsem nakonec zjistil, že driver je potřeba systému vnutit ručně a ne přes instalátor. Klasickou instalací systém nerozpozná podpis ovladače a při následné instalaci okna spadnou. Při ruční instalaci již podpis rozpozná, sice hodí hlášku, že si není jistý zda ovladač okna nepoškodí, ale instalace se dokončí a zvukovka funguje jak má.

Během těch dvou dnů jsem probrouzdal mraky odkazů, kde tento problém řeší spousta lidí a obecně nikdo neví jak pomoci. HP mlčí jak zařezaný a Asus tento problém nezajímá. Takže pro další zoufalce, kteří si nebudou vědět rady jako já, tu ještě nechám i odkaz na mnou odzkoušený a 100% funkční ovladač, který je nutno zavést výše popsaným způsobem.
    Merlot

http://www.opendrivers.com/driver/21...-download.html

no, pokud znas vyrobce audio chipu (a Asus to asi neni), nemuze byt problem najit pro nej ovladac...
    jinak ne vzdy se da spolehat na instalatory, treba jako v pripade novych catalystu pri pokusu instalovat je na ATI HD 3850 AGP. Instalator proste krici, ze nemuze najit hardware, ale cestou pres Spravce zarizeni to najednou jde

Citace Původně odeslal Merlot Zobrazit příspěvek
    Takže si odpovím sám Po dvou dnech hokusů a pokusů jsem nakonec zjistil, že driver je potřeba systému vnutit ručně a ne přes instalátor. Klasickou instalací systém nerozpozná podpis ovladače a při následné instalaci okna spadnou. Při ruční instalaci již podpis rozpozná, sice hodí hlášku, že si není jistý zda ovladač okna nepoškodí, ale instalace se dokončí a zvukovka funguje jak má.

Během těch dvou dnů jsem probrouzdal mraky odkazů, kde tento problém řeší spousta lidí a obecně nikdo neví jak pomoci. HP mlčí jak zařezaný a Asus tento problém nezajímá. Takže pro další zoufalce, kteří si nebudou vědět rady jako já, tu ještě nechám i odkaz na mnou odzkoušený a 100% funkční ovladač, který je nutno zavést výše popsaným způsobem.
    Merlot

http://www.opendrivers.com/driver/21...-download.html
    Ahoj prosim te mohl by jsi mi poslat odkaz na Audio ovladač pro Asus P4SD me to nejak nefunguje. kkope(at)seznam.cz Predem díky Zeppelin

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. ASUS XONAR DX
    Založil baros v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 46
    Poslední příspěvek: 15.01.2011, 18:14
  2. Asus Blitz Formula P35 - zkusenosti, rady, nazory ...
    Založil Slimák v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 28
    Poslední příspěvek: 13.08.2007, 11:44
  3. OEM HP ASUS P4SD rev. 1.09
    Založil goodji v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 20.10.2004, 22:46
  4. VIA combo audio ovladač verze 3.70b
    Založil Spajdr v sekci fóra Základní desky
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 16.07.2003, 12:45
  5. VIA OnBoard AC97 Audio ovladač