Mám taky mensi problém, ked niektory user vyplny dotaznyk, chtel by som aby nielen ulozil do vlastneho adresara ale aj automaticky copyroval aj do root,
tá posledná fáza nejde.
dik, vatay
Mám taky mensi problém, ked niektory user vyplny dotaznyk, chtel by som aby nielen ulozil do vlastneho adresara ale aj automaticky copyroval aj do root,
tá posledná fáza nejde.
dik, vatay
Naposledy upravil vatay; 05.01.2010 v 08:53.
Jakoze do "/root"?
Tam nema uzivatel co lezt, ale pokud na tom trvas, tak mu nejakym zpusobem musis umoznit pristup do /root -- zmena pristupovych prav na /root, nebo pres sudo umoznit kopirovat do /root. Kazdopadne bych spis doporucil ukladat nekam jinam, zalozit pro to specialni adresar nekde jinde a ten si do /root nalinkovat (pokud uz to teda musi byt v /root).
Nemusí to byt v root, len potrebujem, aby rozne upravy uchovaval tak, aby puvodny user back subory nevedel modifikovat.
Pod jakym systemem? Normalne pote, co soubor ulozis (tzn. zapis a zavreni), muzes mu jej chmodnout na 444 a uz do nej nic nezapise. Pokud je ale ownerem souboru nebo adresare, ve kterem je soubor ulozen, ma nad nim absolutni kontrolu a jakykoliv superuser mu sice muze zneprijemnit praci, ale on si muze vse vratit do puvodniho stavu. Tyka se i POSIX ACL. Pripadne kdyz oteviras soubor pro zapis, muzes mu nastavit ruzne mody.
In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)