Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: Asus Essence STX a problém v TS2 + nastavení zvuku

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Asus Essence STX a problém v TS2 + nastavení zvuku

Zdravím, jsem nesmírně unešený z nádherného zvuku této karty, ale narazil sem na jednu nepříjemnost. Rád si občas zahraju FPS hry s kamarády. Na komunikaci používáme Teamspeak 2. Když sem ve win (Vista 64), tak je vše v pořádku, ale jak spustím nějakou hru, tak se k vysílanému zvuku (jen přes TS, na sluchátkách nic slyšet není) přidá nějaký brum, nebo vibrace (říkali přímo vibrace). Jeho intenzita je daleko nižší, ale stále je to nepříjemné, natož u takto kvalitní karty.

1. Víte někdo jak kartu nastavit pro bezproblémový provoz pod TS2 a jak vyřešit můj problém ?

2. Jaké nastavení máte pro co nejlepší prostorovou lokalizaci zvuku ve hrách?
    Já mám audio channels: 8, Sample 44.1, Analog: Headphone. Se zapnutím Dolby Headphone si nejsem jistý. Mě stačí přesná lokalizace prostoru, nepotřebuju vyrábět ze 2d 3d. Ale možná sem dolby headphone nepochopil.
    Daniel V. (Aradan)

Standardní Re: Asus Essence STX a problém v TS2 + nastavení zvuku

1. V TS2 jsem nako nahý v trní. Jsem rád, že mě vůbec někdo slyší....

2. Zato v posledních driverech ASUSU přibyla už konečně licencovaná podpora Dolby. Tedy přesněji řečeno, opravdového Dolby. Nejen DDL.

a) Dolby Axon
    features:
    *Realistic 3D voice communication complete with surround panning and distance attenuation
    *Advanced occlusion engine that maps voices to the game environment
    *Enabled voice fonts for improved role-playing
    *Proprietary audio technologies to deliver a clear voice experience
    *Flexible API for creative integration and game-play options
    ------------------
    je to ve Vistě i Windows 7.
    b) O Dolby Headphones už bez definic - krásně je rozdíl poznat v programech, kde lze přepínat - co já vím PowerDVD třeba, pluginy do Free playerů a konečně i plugin do WMP 11. A nehraje to špatně (i lossless formáty Flac, APE a řadu dalších).
    Rozhodně je to na přinejmeším na stejné úrovni, jako CMSS 3D Headphone. Což je asi jediná věc, která se mi u Creative líbí zvukově.

c) Podporu Dolby Digital Plus zatím mají nativně jen Windows Seven.
    A to tak, že velmi dobrou. Podařenou. E-Ac3, jak zní podle normy přesný název, lze vyvádět mimo kartu do zesilovače-dekodéru, nebo ponechat v PC.
    Nativní podpora konečně umí pracovat i s formáty, které nejsou závislé na SPDI_F.
    Já bych to vyzkoušel, pro hry se tím nemůže nic pokazit.
    Jen s tím zatraceným TS2 nepomůžu .....

Když použiji Dolby headphone, tak zvuk zní jakoby z konve. Nechci, aby mě dekodér simuloval místnost, proto sem z dolby headphone trochu rozpačitý. Ale sem v nastavování nováček, takže asi jen něco dělám špatně. Návod sem prošel, ale asi budu muset najít fórum, kde se zabívají nastavením zvuku u této karty pro hry.
    Každopádně děkuji za odpověď , i když bych ocenil, kdyby ještě někdo napsal "tohle zaškrtni, tohle nepoužívej a tamhle nastav toto". Vysokou školu mam jednu, ale nemám čas do tohohle proniknout hned, dám si na to víc času.
    Daniel V. (Aradan)

Mam Xonar D1 - ten by mel disponovat stejnyma Dolby technologiema. Dolby Headphone je opravdu kravina, navic napr. verze z PowerDVD zni naprosto jinak nez tahle u Xonara - urcite doporucuju nepouzivat.

Treamspeak nepouzivam, ale casto parime s kamosema s konferenci ve skype - problem s brumem nemam, muzu ale vyzkouset i Teamspeak (kdyz me trosku navedes). Zkontroluj si hlavne jestli nemas zapnuty nejaky ten VoiceMagic atd efekt, dale nemam moc dobre zkusenosti s onim "GX" hernim rezimem. Nejlepe mi karta hraje pokud mam vse povypinane a karta neni prepnuta do zadneho modu.

Posledni dobou me spis trapi, ze ve zvuku nepravidelne praska - a to i pokud je vystup zamutovanej. Zaclo to po pripadani Prodigy HD2 a mam podezreni ze se Xonarovi v jeho PCI slotu nelibi. Bohuzel ho jinam dat nemuzu ....
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Sem rád, že sme došli ke stejnému závěru. Nechápu Dolby headphone, které ve sluchátkách dělají dojem poslechu v místnosti na reproduktorech. Sem založením hifista purista, takže naprosto nechápu proč by někdo něco takového chtěl. Vždy mě šlo o co nejvěrnější zvuk, takže technologie typu EAX (které se snaží simulovat prostředí ve kterém jako zvuk vzniká) beru na milost, ale tohle?

S tím TS jsem zjistil, že to dělá víc lidem bez ohledu na značku a typ zvukové karty. Asi to dělá samotný TS, protože u mě je zvuk vždy OK. Na novější verzi jít zatím nemůžu. Podobný dotaz je na support TS 2, takže počkám na reakci.

Klidně pište dál co jak u této karty nastavujete pro hraní her. Přehrávání hudby je jinak perfektní a bez nákladných investic už lepší být nemůže.
    Daniel V. (Aradan)

Tak dolby headphone je jeden z pokusu o matematickou simulaci binauralni nahravky (HRTF - Head-related transfer function).
    Bohuzel se toto moc nedari, proti pravym binauralnim nahravkam mi kazda simulace znela velmi umele. Co jde nahrat s umelou hlavou asi kazdy zna http://www.youtube.com/watch?v=e6efbUJCDWo (bohuzel nic moc youtube kvalita, mozna vygooglite lepsi verzi).

Osobne sem prestal pouzivat i veskere crossfeed filtry pro poslech hudby, tj. posloucham ciste stereo a pro nasledny prevod do prostoru pouzivam vlastni mozek

Koho by toto zajimalo, muze najit par tipu na nejake pluginy zde http://www.head-fi.org/forums/f46/ho...ration-361251/
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Asus Blitz Formula P35 - zkusenosti, rady, nazory ...
    Založil Slimák v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 28
    Poslední příspěvek: 13.08.2007, 11:44
  2. Problem s OC na ASUS P5B-V
    Založil Kajik v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 11.05.2007, 13:31
  3. Problem s doskou ASUS M2N-E SLI
    Založil horvi v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 20.12.2006, 11:59
  4. Asus X1950XT CF, problém DVI, D-SUB