Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: WIFI, RONJA,nemám uspokojivou odpověď

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní WIFI, RONJA,nemám uspokojivou odpověď

Četl jsem na CZFREE.NET něco o těchto sítích, ale nemám odpověď úplně na všechno.

Co se týká ronji, tak ta se připojuje na nějakou spec. síťofku do PCI(AUI) nebo svoji síťofku vůbec nevyužiju
    A WIFI(klient2klient), tam stačí WIFI síťofka, kabely a anténa Zase svoji síťofku nevyužiju

2Jezevec: Fakt jsem hledal, ale takhle specifickou odpověď jsem nikde nenašel
    MB G... a to už taky není pravda ;)
    A nekřičte na mě, pokud jsem plácnul nějakou hloupost ...........

Standardní

Ronja se připojuje přes AUI, nemá svoji MAC adresu. Wifi adaptéry můžou být různé PCI, PCMCIA, USB, miniPCI atd... ti všichni mají vlastní MAC, potom jsou ještě externí wifi adaptery s ethernet interface, které nemusí, ale můžou mít MAC adresu. Připojují se na ethernet síťovku v PC a můžou si přebrat MAC adresu z této síťovky, nebo nemusí (mají vlastní) a potom fungují jako bridge.

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Ještě něco, můžou spolu komunikovat dvě AP?? Asi ne, co?? Mám AP, na něj jsou dva koncoví, no a ten s AP musí být anténou píchnutý na to další AP, že??

Standardní

Proc by to nefungovalo, tohle je standardne podporovana topologie. Ten prvni bude root, ten druhy non-root. Predpokladam, ze jen jeden z nich ma pripojeni do LAN pres ethernet port. Pokud maji oba, tak je trosku problem a potrebujes bridge. U non-root AP je deaktivovany ethernetovy port.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Dve AP se spolu bavit muzou.
    To AUI je na starech 10Mb sitofkach, ale uz existuje mozna varianta na TP. Respektive urcite. Vcera sem se bavil s jednim clovekem, kterej rikal neco o tom, ze to upravili na SMD, takze to nejni vrabci hnizdo.
    WiFi mas bud interni (karta, nebo PCMCI karta s redukci) nebo externi krabka, pripojitelna na TP/USB.

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Tak to nechápu, jak TP nebo USB. Přece když chcu do nějaké sítě, tak potřebuji síťofku, když ronja potřebuje přes AUI, tak jsem myslel, že to AUI je stejně zapojené do síťofky. Nebo nevím jak. Problém je, že se průběžně dovzdělávám(co se týká sítí, začínám být nadšenec), ale doma net nemám a v práci si nemůžu dovolit zahloubat se do 10ti stránkového textu. Tak se ne specifické dotazy ptám tady.

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Takže si na ronju musím koupit zařízení s AUI?? Nebo si ho postavit?? A kam ho teda připojím?? Fakt sem nikde nenašel srozumitelnou odpověď

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    290

Standardní

aui je konektor na starych 10Mb sitovkach. pro lajka proste jina RJ45ka
    proc by na aui nemela byt mac? snad mac patri k sitovce a ne k rozhrani.
    CASE Chieftec DX-01B-D { GIGABYTE X48 DS5 { Intel q9300 + 8GB + ATI x1600 + 2x Seagate ES2 1TB } + LiteOn SHM-165P6S} } + 21" Samsung SyncMaster 215TW

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Takže stručně. K ronje musím sehnat síťofku s AUI??
    Prostě jsem se dozvěděl spoustu informací, díky, ale jo, nebo ne!!
    Fakt se snažím , ale s každou přijatou informací mám potřebu přijmout další dvě a v konečném důsledku to prostě neskousnu za jedno odpoledne Jsem prostě blázen(dost tomu napomáhá moje pracovní náplň)
    Fsio

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Strucne : k puvodnimu navrhu JO.

Pravdepodobne uz existuje verze pripojitelna do TP konektoru.

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    290

Standardní

presne tak, puvodni ronja jen na AUI.
    nova hracka zvana crusider nebo jak se tomu nadava je na TP
    CASE Chieftec DX-01B-D { GIGABYTE X48 DS5 { Intel q9300 + 8GB + ATI x1600 + 2x Seagate ES2 1TB } + LiteOn SHM-165P6S} } + 21" Samsung SyncMaster 215TW

Senior Member minceVIP Avatar uživatele Maxik
    Vliv
    304

Standardní

crusader.... a treba bude i 100vkovej

ono TP interface je tusim i k ronje, neco snad vyrobil Highlander (je i tady na foru) mozna i nekdo jinej, ale nikdy sem nevidel schema a nikdo mi nerek ze to funguje...

PC - Pentium G3258 - 4.5GHz, Gigabyte GA-Z97P-D3, DDR3 3x8GB 1866, MSi GTX970 Gaming 3.5G, nejaky to 256GB SSD a par tera HDD, case Zalman Z9 U3
    NTB - HP EliteBook 8470p - Core i5-3320M (2.6GHz), 8GB RAM, ATi 7570M 1GB, 500GB+250GB HDD a dalsi serepaticky okolo
    Bike - Honda VFR 800 V-tec, 80kW/10500, 244Kg, obuti Michelin Pilot Road, mist k sezeni: 2, SVO faktor = stredni (zalezi na pilotovi)

Standardní

Citace Původně odeslal Maxik
    crusader.... a treba bude i 100vkovej

ono TP interface je tusim i k ronje, neco snad vyrobil Highlander (je i tady na foru) mozna i nekdo jinej, ale nikdy sem nevidel schema a nikdo mi nerek ze to funguje...
    Jo ten Crusader je ted uz vyvinutej pro 10MB verzi a je TP Co se tyka ty Ronji a plosnaku na TP neco malo se da najit a vycist ale vetsinou si to jednotlivi tvurci nechavaji pro sebe ponevadz to co nasli jeste upravovali k obrazu svemu.... A k tomu AUI ono je i na nekterych novejsich sitovkach v podobe par pozlacenych kontaktu na desce...

[COLOR=#FF0000] I3 12100f [/COLOLga 1700/2x 16gb / RX570 Sapphire / wd blue 500 & 1TB, Crucial BX200 - 240GB/Evga 750w semimod/ samsung dvd-rw/Spartan 3 LT fan 90@120 /BenQ VW2245Z/ Asus xonar ds sound/Win 10 Pro x64 / Net UPC a par větrniku Zalman z3 x201

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Wifi muze signal z wifi odpalit,poskodti jine zarizeni?
    Založil Dragoun v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 07.06.2005, 18:20
  2. Wifi -dotaz laika
    Založil Vladimír Mahr v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 21
    Poslední příspěvek: 18.02.2005, 14:52
  3. Wi-Fi : ping
    Založil abc v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 35
    Poslední příspěvek: 29.08.2004, 11:51
  4. Jak uzemnit stíněný kabel??