Výsledky 1 až 3 z 3

Téma: IDE kanál - chyba + nelze přeinstalovat

Standardní IDE kanál - chyba + nelze přeinstalovat

Ahoj, mám tady drobný defektík. Z ničeho nic se mi začala zobrazovat hláška, že sekundární kanál IDE je špatně nainstalován. Tak jsem ho dal ve správci zařízení odinstalovat (mockrát mi to pomohlo na jiných počítačích a problém to vyřešilo), počítač jsem resetoval a těšil se jak se té otravné hlášky zbavím. Ale co se nestalo, hláška na mě vyskočila znovu. Všechno v poho funglovalo, ale ta hláška mě nedá odpočinout. Tak jsem zkusil odinstalovat vše co se ve správci disků týká, že to potom znovu nainstaluju z CD k MB. A ejhle v tu ránu nemá ovladače na nic, když mu je podstrčím z CD, tak huláká, že to není pro tuto platformu. (viz. obrázky v příloze) už nevím co mám kde prošťourat, abych se k něčemu dopídil. Tipnu si, že jsou ty ovladače nějak nakopnutý a to i pro zvukovku, protože musím po každém restartu manuálně přepínat, že do černého konektoru ve zvukovce není zapojen výstup předního repro, ale středového a subwooferu.

sestava:
    WXP SP3 - se všemy záplatamy
    Q6600
    Asus P5W DH Deluxe
    3GB RAM Corsair 2x512 + 2x1024MB
    HDD SATA2 - WD3200AAKS, WD5000AAKS
    HDD PATA - WD1600JB
    Mechaniky IDE - NEC3540A, CDROM Atapi50X

WD1600JD a NEC3540A je na jedné kšandě a na druhé je samotná CDROM

Celá sestava funglovala od poslední reinstalace systému bez problému (několik měsíců)

Edit: Zkusil jsem to i bez OC a je to stejné

Napadá někoho něco?
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky
    Naposledy upravil Patrez; 06.10.2009 v 14:38.

Standardní Re: IDE kanál - chyba + nelze přeinstalovat

tak jsem nakonec reinstalnul win a je po problému

Standardní Re: IDE kanál - chyba + nelze přeinstalovat

tohle proste sdrce linuxaka potesi vic nez klesajici preference CSSD Kdybych si podobnych problemu s IDE a ovladaci ve win nezazil dost sam, tak bych to tolik neocenil wokna rulezzz

UPDATE:
    Citace Původně odeslal Patrez Zobrazit příspěvek
    Celá sestava funglovala od poslední reinstalace systému bez problému (několik měsíců)
    Prosim te, to mi uz nedelej, nebo se tady vazne smichy udusim teda doufam ze vsichni pochopili ze se smeji woknum a ne jejich nebohym uzivatelum...
    Naposledy upravil Petrik; 06.10.2009 v 21:37.
    desktop: i5-2500K@3700MHz, MSI P67A-C43-B3, 2x4GB Kingston Value, Sapphire 5850 Xtreme 1GB 850/1100, 2xWD10EALX fake RAID-1, LG W2600HP-BF S-IPS,Razer DiamonBack, Seasonic SS-400ET-F3, Windows 7 x64 SP1 + ubuntu x64
    notebook: IBM T41p, 1.7 Pentium M, 14" 1400x1050, 1.5GB RAM, 40GB 4200r, Ubuntu 9.04
    ultraportable: IBM X41, 12" XGA 1.5GHz Dothan, 2GB RAM, 32GB CF Pretec 233x SSD, Ubuntu 9.10
    repro: Teufel Concept E Magnum PE 5.1

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Obnova dat z HDD (IDE) help :(
    Založil shady_s v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 31
    Poslední příspěvek: 01.05.2009, 15:22
  2. ASUS P5K SE (P35) a problem s IDE radicom
    Založil Hazo v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 30.01.2008, 11:03
  3. Chyba aplikace - Instrukce na adrese ..... s pamětí nelze ..
    Založil Dave . . . v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 06.11.2005, 01:16

Pravidla přispívání