Ahoj, mám tady drobný defektík. Z ničeho nic se mi začala zobrazovat hláška, že sekundární kanál IDE je špatně nainstalován. Tak jsem ho dal ve správci zařízení odinstalovat (mockrát mi to pomohlo na jiných počítačích a problém to vyřešilo), počítač jsem resetoval a těšil se jak se té otravné hlášky zbavím. Ale co se nestalo, hláška na mě vyskočila znovu. Všechno v poho funglovalo, ale ta hláška mě nedá odpočinout. Tak jsem zkusil odinstalovat vše co se ve správci disků týká, že to potom znovu nainstaluju z CD k MB. A ejhle v tu ránu nemá ovladače na nic, když mu je podstrčím z CD, tak huláká, že to není pro tuto platformu. (viz. obrázky v příloze) už nevím co mám kde prošťourat, abych se k něčemu dopídil. Tipnu si, že jsou ty ovladače nějak nakopnutý a to i pro zvukovku, protože musím po každém restartu manuálně přepínat, že do černého konektoru ve zvukovce není zapojen výstup předního repro, ale středového a subwooferu.
sestava:
WXP SP3 - se všemy záplatamy
Q6600
Asus P5W DH Deluxe
3GB RAM Corsair 2x512 + 2x1024MB
HDD SATA2 - WD3200AAKS, WD5000AAKS
HDD PATA - WD1600JB
Mechaniky IDE - NEC3540A, CDROM Atapi50X
WD1600JD a NEC3540A je na jedné kšandě a na druhé je samotná CDROM
Celá sestava funglovala od poslední reinstalace systému bez problému (několik měsíců)
Edit: Zkusil jsem to i bez OC a je to stejné
Napadá někoho něco?![]()