Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: x1950 pro a windows 7

Standardní x1950 pro a windows 7

Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu s grafickou kartou x1950 pro - PCI-e a OS W7. Nedávno jsem si nainstaloval tyto nové windowsy, vše běželo jak má, windows si stáhly všechny ovladače a běželo to pěkně, žádný problém jsem nepozoroval. Až teď, když mi běží pc delší dobu zjišťuji, že se počítač zdá být celý zpomalený, přesněji grafická karta, když přepínám nějaké okno, tak to trvá déle a nejprvne je celé černé a až poté se načte. Zkoušel jsem test po restartu v PC wizard bench Video/DirectX 3d benchmark kde jsem dosáhl na Texture kolem 5700 fps, teď, když už pc chvíli běží a pozoruji toto zpomalení, v testu nepřesáhne výsledek ani 2000 fps, bývá to kolem 1500 ~ 1800. Jediné co hraju je občas world of warcraft, od přechodu na w7 jsem ho již párkrát spustil a tam se zdá být všechno v pořádku, FPS stejné jako na XP. Dále jsem také zkoušel odinstalovat grafický driver, který si stáhly windows a nainstalovat ručně catalysty, nejdříve jsem zkoušel verzi 9.3.1 kompletní pack a potom 9.1 kompletní pack a posléze i samotné 9.1 display drivery. Windows ovšem neviděly tyto drivery od amd a sami si nainstalovali vlastní, i po resartu, když se mi podařilo nějak zakázat windowsům, aby instalovaly vlastní drivery a nainstaloval jsem znovu catalysty, windows žádný grafický driver neviděl. Jinak kromě wow a youtube jsem za tu dobu od instalace snad nic jiného nedělal. Nevím, jestli to dělá aero nebo něco jiného, kdyby měl někdo nějaké nápady nebo zkušenosti, jak tento problém vyřešit, byl bych moc vděčný.

edit: snad mě neukamenujete za to, že to sem nepatří
    Naposledy upravil feel; 28.08.2009 v 19:01.

Standardní Re: x1950 pro a windows 7

Spravny driver je legacy ATI Catalyst™ Display Driver version 9.3.1 Operating System(s) Windows Vista.
    S timto driverem mi fungovala MSI ATI 1950 Pro pod Windows 7 RC 7100 celkem uspokojive.

Na Windows 7 RTM jsem to nezkousel.
    Nicmene ATI pise, ze jejich DirectX 9 karty nejsou oficialne na Windows 7 podporovany.
    Pouziti driveru pro Windows Vista je mozne, ale nepodporovane reseni.

Mozna nastal cas pro novou grafickou kartu.

http://support.amd.com/us/gpudownloa...3&lang=English

Note: AMD’s DirectX 9 ATI Radeon graphics accelerators are not officially supported under Windows 7. If the user chooses to, they can install the ATI Catalyst Windows Vista graphics driver under Windows 7. Please be aware that none of the new Windows 7 graphics driver (WDDM 1.1) features are supported (as the Windows Vista level graphics driver is limited to WDDM 1.0 level support). Using the ATI Catalyst Windows Vista driver under Windows 7 is not officially supported by AMD, and as such AMD will not provide any form of customer support for users running in this configuration
    Asus P5B Deluxe/WiFi, Intel Q8300@7.5x440=3300MHz VCc1.15V, Speedstep enabled, CM HyperTX, 58oC IntelBurnTest pri 24oC okoli, 2x2048 DDR2 800 Geil(@866 5-6-6-15, 1.80V), HDD 3xSamsung F1 1TB, Gigabyte NX88T zalman, LCD FSC S20-1W, CM Centurion 532, PSU Seasonic 400W, UPS CyberFort 350

Věř, že se na novou grafiku chystám, nicméně momentálně není dostatek peněz, o tom, že ati přestala vyvíjet drivery pro ty starší gk jsem četl, zkoušel jsem 9-3_1_legacy_vista32-64_dd_ccc a 9-1_vista64_dd_74234, takže nevím, holt to budu muset takhle nějak přežít a počkat na novou, každopádně díky za odpověď.

Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Vliv
    268

Vzledem k tomu že WIN 7 maj stejný jádro jak vista, používaj stejný drivery jak vista a celkově je to jen přemalovaná a defaultně lépe nastavená vista s 2+ rokama bugfixů obsažených už v základu, tak nevidim jedinej důvod proč by ten driver nešel.
    The best Unreal Tournament maniac.

No to já taky ne, nainstaluju ten pack/samotnej display driver ale windows mi nezobrazujou, že mám nějakej driver nainstalovanej.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. ATI Catalyst™ 8.2
    Založil Spajdr v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 22
    Poslední příspěvek: 01.03.2008, 15:28
  2. ATI Catalyst™ 7.5
    Založil flash v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 31
    Poslední příspěvek: 25.06.2007, 10:27
  3. ATI Catalyst 7.2
    Založil flash v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 18.03.2007, 03:15
  4. DirectX 9.0c Redistributable (December 2006)
    Založil Masster v sekci fóra SW nástroje a ostatní utility
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 14.12.2006, 17:32

Pravidla přispívání