Výsledky 1 až 4 z 4

Téma: Problem s rychlostí flash disku

Senior Member Avatar uživatele Holda
    Věk
    40
    Vliv
    261

Standardní Problem s rychlostí flash disku

Pořídil jsem 8GB Patriot XporterXT, který by měl dosahovat zápisu kolem 17MB/s. Ovšem mě se nedaří dostat v CrystalDisku ani na 8MB/s.
    Podobnou rychlost mám i s Corsair Flash Voyager, ale ten by takovouhle rychlost mít měl. Myslel jsem, že je to USB, tak jsem nahrál nejnovější drivery na mojí EP43-DS3L, zkusil jiné porty, ale bezvýsledně.
    Při kopírování v systému (Vista x64) mi průzkumník ukazuje zajímavé věci. Nejdříve rychlost skočí přes 100MB/s, ukazatel kopírování dojede až skoro ke konci a tam se brutálně sníží rychlost až někam k těm 7-9MB/s a potom ještě dobu čekám, až se soubor dokopíruje i když je všude vidět 100%.
    USB to nejspíše ale nakonec není, při připojení externího disku vypadá vše v pořádku.
    Díky za každou radu.
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky

Lightbulb Re: Problem s rychlostí flash disku

ahoj, zkusil bych nasledujici:

- (nekolikrat) naplnit celou flashku daty a pote vymazat (viz prizpevek v jinem threadu)
    - stahni si ATTO benchmark a "obenchmarkuj" - testuje zapis ruzne velkych bloku dat
    - zkusit ji naformatovat s jinou velikosti bloku - nejlepe s velikosti, ktera se podle ATTO bechmarku zapisuje rychle (zlepseni jsem zaznamenal zatim jen u jedne flasky, ale myslim ze za pokus to stoji)

btw: pokud mas cas, tak muzes mrknout na cely thread
    I. AMD Phenom II X4 955 (HDX955WFK4DGM) [3200,1.15V-800,0.95V] | Ninja Mini (passive in windtunnel) | GB MA78GPM-DS2H | 2x4GB | Sapphire Radeon HD 4670 Ultimate | Corsair Force Series 60GB + Samsung HD502HJ | Pioneer DVR-111 | Dell U2410f + HP L2245w on Neo-Flex stand | Creative T20/portaPro | Logitech UltraX + Genius Maurus | silenced Asus TM210 (with NF-B9) + Chieftec 300W (CTP-300-12G) | Fedora
    II. Acer Switch 10 (Z3735F/64GB/FHD) + Dell Active Stylus
    III. ZyXEL NSA210 + WD20EARS

Standardní Re: Problem s rychlostí flash disku

Citace Původně odeslal Holda Zobrazit příspěvek
    Při kopírování v systému (Vista x64) mi průzkumník ukazuje zajímavé věci. Nejdříve rychlost skočí přes 100MB/s, ukazatel kopírování dojede až skoro ke konci a tam se brutálně sníží rychlost až někam k těm 7-9MB/s a potom ještě dobu čekám, až se soubor dokopíruje i když je všude vidět 100%.
    to není nic neobvyklyho, klasickej vliv windowsí cache - data se přečtou a potom se "zpožděně zapisujou", takže to vypadá, že to už je hotovy, ale teprve se to tam tlačí.
    jak psal LM, chtělo by to přeformátovat na jinou velikost clusteru, na flashku bych doporučil 32 nebo 64kB.
    "Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."

Senior Member Avatar uživatele Holda
    Věk
    40
    Vliv
    261

Standardní Re: Problem s rychlostí flash disku

Tak jsem přeformátoval a několikrát naplnil a smazal a ejhle, zápis skočil na 13MB/s. Ještě to párkrát udělám a uvidím. Nicméně i s tímhle jsem +- spokojenej.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. poškozeně paměťové buňky na USB Flash disku
    Založil Dusa v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 02.07.2008, 22:29
  2. Problém s rychlostí PCI-e u Gigabyte 8800GT 512MB
    Založil Gladi v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 20.03.2008, 08:40
  3. Problem s rychlosti Samby 3.0.10 na Slacku s jadrem 2.4.29
    Založil Halen tech v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 5