zdravim,
najskor by som sa chcel ospravedlnit za duplicitny thread, nie som si vsak isty, kde tento problem zaradit. a tiez sa mi zdalo, ze ten prvy prispevok je nejaky strateny a ja by prave tak moc potreboval aby to videlo co najviac uzivatelov.

mam taky problem... pocas aktualizacie firmware multifunkcneho zariadenia Samsung CLX-3175 mi to vyhodilo chybovu hlasku a pravdepodobne ostal poskodeny firmware. pretoze pri znovu spusteni tlaciarne to v systeme hned vyhodilo hlasku noveho zariadenia a ovladace uz nan nie je mozne nainstalovat.

to zariadenie je teraz v systeme oznacene len ako "samsung", ale predtym, ked bolo este vsetko v poriadku, bolo myslim oznacene celym nazvom "Samsung CLX-3175" a to aj bez ovladacov v systeme. (samozrejme ze som nainstaloval aj novy os)

firmware utilita potrebuje mat v systeme nainstalovane ovladace tlaciarne, inac sa nevie s tlaciarnou spojit. lenze bezne ovladace na tento poskodeny firmware nainstalovat nejdu.

predtym tam tlaciaren vidiet bolo, teraz uz nie

takze co sa stym da robit? mozno by to chcelo nejaku inu utilitu co tam ten firmware nahra natvrdo? existuje take nieco? a je to vobec mozne kedze ide o usb zariadenie?(lan nema, ma vsak este jednen vstup pre usb kluc)

pred casom sa mi stalo nieco podobne s tv kartou(svab nevedel udrzat data, bolo potrebne zaspajkovat nozicku), to bolo vsak pci zariadenie kde bios nie je problem nahrat aj do neznameho zariadenia. respektive kedze to bol dost hromadny problem, niekto vyrobil flashovaciu utilitu.

ja lenze ci sa s tym mam trapit(googlit atd..), alebo sa rovno zamerat len na reklamacku. pokial ale nemusim, reklamovat nechcem, mam s tym zle skusenosti a nechcem aby mi dopatlali/poskrabali/oplieskali uplne novu tlaciaren.

vsetkym dakujem za rady, bol by som nesmierne stastny keby som to mohol vyriesit sam