Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: Jakékoli sledování napětí či počty impulsů přes jakýkoli port.. poraďte..

Standardní Jakékoli sledování napětí či počty impulsů přes jakýkoli port.. poraďte..

Potřeboval bych sledovat napětí či počty impulzů přes pc. Potřebuju to pro aneometr za který se mi nechce dávat min 2000 či kolik stojí.. Moje zařízení by tedy mělo obsahovat směrovku, vrtulku a potom buďto malý motůrek který by generoval nějaké napětí které bych sledoval a nebo magnet a senzor ze starého tachometru na kolo.. To vše by potom putomvalo nejméně 5m do pc... Tam by to přinejlepším sledoval nějaký prográmek který bych časem třeba chtěl vytvořit ( s programováním také žádné zkušenosti nemám). Jednou sem vyděl pdobný sistém přes scrolovací kolečko myši ale jedou myš kterou sem na to měl se mi povedlo účině zlikvidovat.. Proto prosím poraďtě, problém sem myslím popsal a cesta je stále úplně otevřená tak nápady sem

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    314

Standardní Re: Jakékoli sledování napětí či počty impulsů přes jakýkoli port.. poraďte..

Kolik otáček/impulsů za minutu potřebuješ řádově sledovat? Nedalo by se využít klasickej pc větrák a měření otáček deskou?
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Standardní Re: Jakékoli sledování napětí či počty impulsů přes jakýkoli port.. poraďte..

Ano, to už mě taky napadlo, otáček by bylo odhaduju tak 50-600.. jen jestli to nebude neměřitelný takový malý čisla..

Tak sem teď zkoušel brzdit cpu FAN a ve speed fanu to ukázalo min 1000 pak už nula, takže přes tuhle zdánlivě jednoduchou cestu to bohužel asi nepujde

Když dám otáčky na nulu a točim větrákem na ruční pohon tak to nic nenapíše... a jelikožn už cpu má o 10°C víc tak končim testy.. prostě tudy cesta nevede
    Naposledy upravil kerim; 28.04.2009 v 16:16. Důvod: další pokus

Nevíte teda někdo jak by šlo sledovat napětí nebo impulzy třeba přes COM nebo přes nějakou hračičku do USB nebo já fak nevím

navrhoval bych optickou zavoru a na vystupu bud do MCU, kde bude bezet maly program, ktery bude na jedno INT dostavat impulzy (a scitat je) a na SW INT casovace je bude nulovat, MUC pripojit pres MAX232 na COM + apliakcni protokol

(pripadne to postavit na 74xx - na vstupu 7413, dva,tri casovace v kaskade a pak logiku, kterou to budes cist ven (pokud to potrebujes seriove ven))

pripadne to pripoj na gameport http://www.root.cz/clanky/gameport-n...ch-pocitacich/ - viz http://www.hilaroad.com/camp/project...air_speed.html

nebo vystup z opticke zavory preved na UART logiku (to je imho -12/+12V) a napoj to na COM portu na nejaky pin, ktery ti bude v OS trigerovat udalost - napr. v komponentach pro delphi je moznost reagovat handlerem na zmeny urcitych pinu
    Black panther - Intel E8400 (SLB9J), GigaByte EP45-UD3R, A-Data 2x2GB Vitesta, Gainward ATi/AMD Radeon 4870 512MB Gold Sample, Creative Audigy2 ZS, Samsung HD642JJ (AJ26 SMART error) + WD 6400AAKS + Samsung HD 322HJ, NEC 4571A DVD-RW, Enermax PRO82+ 525W, BenQ FP241W 24" 1920x1200, Microsoft Wheel Mouse Optical, Chicony KU-0108 mm keyboard, Microsoft VX-1000 camera, Microsoft Windows Vista Home Premium 64bit
    My gadgets : custom CIR receiver, RDS receiver (for TV card), no-more-screwdriver-mobo-powerup, Atmel 89cx051 LPTprog, N3310 LCD, ...

No ta poslední možnost mi přijde tak nějak nejjednodužší a alespoň něco z toho chápu.. zbytek vůbec nepobírám... optickou závorou myslíš fotodiodu ? No pakliže mi to budeš chtít vysvětli tak předem semnou to budeš mít těžké

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. FAQ - Ctete prvni [UPDATE 25.11.2004]
    Založil wong v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 08.10.2006, 22:40
  2. Pořád mi někdo skenuje porty
    Založil Slimák v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 04.09.2004, 11:49

Klíčová slova k tématu

Pravidla přispívání