Výsledky 1 až 20 z 20

Téma: Jakou "pistolovou" brasnu na fotak?

Standardní Jakou "pistolovou" brasnu na fotak?

Chtel bych poradit od zkusenych a znalych - doba dovolene se blizi a protoze jsem tvor liny, rad bych si s sebou na nejake vylety bral pouze telo + jeden objektiv (18-200) a k tomu by se mi moc zamlouvala nejaka "pistolova" brasna velikosti jen na telo + nasazeny objektiv (cca. 10cm), pripadne kapsicka na nejake drobnosti.

Problem je, ze jsem si zvykl prakticky nesundavat battery grip, takze hledam neco, kam se presne D90 s nasazenym BG a mensim objektivem vejdu, rad bych, aby to melo upevneni na opasek nebo vlastni opaskovy popruh, jeste idealnejsi fixace paskem na nohu.

Co jsem hledal, tak neco jako tohle
    Crumpler Jimmy Bo 400
    by asi vyhovovalo, nicmene nikde jsem nenasel na podobne typy brasen nejake poradne info ci recenze.
    Samozrejme pujdu vybirat nekam do kamenneho obchodu, abych si to mohl vyzkouset, nicmene jsem se chtel zeptat, zda nema s podobnymi brasnami nekdo zkusenosti, pripadne doporuceni, co vybrat.
    Na cene tolik nesejde (samozrejme v ramci rozumne relace tak do cca. 2.5kkc), jde mi spis o pohodlne noseni, kvalitni zpracovani ci nejake pripadne reference od uzivatelu (s cim jsou spokojeni).
    Dekuji za namety
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Standardní Re: Jakou "pistolovou" brasnu na fotak?

Podle mě jsou tyhle brašny od Crumpleru sice kvalitní (jako všechno od nich), ale dost nepohodlné stylovky. Popruh není čalouněný a upnutí na nohu a la Lara Croft je fakt ujeté. (edit: teď koukám, že jsem viděl jen menší, tahle a větší kusy by nemusely být špatné, jen by to chtělo dokoupit to čalounění přes popruh)

Nedávno jsem se po těchhle pouzdrech zrovna díval a dost šancí bych dával Delsey ODC 41: http://www.delseycamerabags.com/view...p?productid=59 . Delsey dělá velmi dobré (nejen foto) brašny za rozumné ceny, zaplaťpánbůh že se tu zase začaly prodávat (určitě mají u Škody). Tohle jsem ale v reálu neviděl.

Pokud chceš co nejkvalitnější, tak potom se podívej u Katy, která jich nabízí opravdu spousty - od neoprenových po top řady s jejich super ochranou proti nárazu: http://www.kata-bags.com/kata.asp?Version=Photo (u nás prodává např. www.ebrasny.cz ).

Mimo toho klasika od Tamracu: http://tamrac.com/g_holstertelezoompac.htm (klasika jsou Zoom Pak pouzdra, ale mně jsou sympatičtější Digital Zoom) a od Lowepro: http://products.lowepro.com/catalog/Toploading,8.htm (doporučil bych řadu Topload AW).

Osobně bych preferoval Katu a líbí se mi Delsey, pak ta nejlepší Lowepro. Zkus ale rozmyslet ledvinu, která se na tohle přímo nabízí (byť výběr je menší), nebo věci jako Torso Pack od Katy, pistolová pouzdra jsou imho docela nepraktická.
    Naposledy upravil jan555; 08.06.2009 v 16:13.
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Diky za "namety", prostuduju to vsechno.
    Jde mi prave o to, aby jsem nemusel podobnou brasnou "krivit zada" na jednu stranu a klasickej batoh rovnez nechci.
    Jde mi prave bud o pouzdro podobneho formatu se zavesenim na pas, at uz na boku, ci formou ledviny a nebo i tenhle krizovy system.

Nicmene jen tak zbezne co jsem zkouknul, tak se mi dost libi Torso Pack, je to sice takovej skorobatoh na jedno rameno, nicmene pripada mi to pekne ergonomicke a predpokladam, ze se to dobre nosi. (vyvazeni, hodne siroky a pohodlny popuh, moznost pouzit zavesny system atd.)

Akorat jsem po zbeznem googleni nenasel, kde by se na ni dalo podivat v Praze v kamennem obchode
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...

Přidám moji zkušenost s "pistolovou" brašnou...Před rokem jsem si koupil Vanguar Kenline 16Z, kupoval jsem si ji pro Canon 40D + 17-40...foták mi tam vleze i se sluneční clonou a plno jiných drobností,peněženka,doklady,filtry atd..Takže se dá s ní dost pohotově fotit, což mi vyhovuje, prostě vytáhnu a fotím...má 2zipy což je perfektní ..má taky dost masivní polstrovaný popruh přes rameno ale časem jsem zjistil, že se ten foták dost pronese na delších tůrách,cestách, protože je těžký a pak mě potom bolí ramena..Dá se k brašně ještě dokoupit bederní pás, jsou asi 4 velikost, v MF jsem je měl možnost vyzkoušet ale tím,že je foták celkově těžký,tak mi celá brašna svou váhou ohybala ten bederní pás od těla, ikdyž jsem to měl dost utahle,takže tím jsem problém nevyřešil,jelikož bylo nerealne tak chodit..Další možnost byly zadove popruhy ale taky to nic neřešilo, protože na manipulaci dost neohrabané a pomalé o pohodlnosti ani nemluvím...
    Takže nakonec jsem to nechal tak...
    Dneska jsem si dovezl novy objektiv, takže to vidím na fotobatoh, tot asi vše a omlouvam se za tak dlouhy příspěvek ale nedalo mi to se o to podělit, jestli to někomu pomůže...
    Koss Porta Pro°°Sony DSC H1°°stativ Velbon CX 560°°Mini stativ HAMA°°Canon Eos 40D°°Canon Ef 17-40mm F4/L,Canon EF 70-200 F4/L°°HOYA HD CPL°°HOYA HD Protector

Naopak, ja dekuji za kazdy nazor, ktery se tematu tyka, taky dobre vim, co to je pochodovat s odhadem cca. 7kg brasnou pres rameno, respektive hodinku, dve se to da v pohode nosit, pak uz to tezkne hodne znatelne.
    Takze mne jde prave o to eliminovat zatez na jedno rameno, nicmene ne formou klasickeho batohu (ten nosim na dovolene na jine veci - bundy, vetrovky, piti atd)

Senior Member mince Avatar uživatele meteor
    Vliv
    272

Já mám "ledvinu" Lowepro Off Trail 2 a zatím jenom spokojenost.
    Navíc je tam místo pro 2 náhradní objektivy. S tou velikostí nevím, ale mně se tam tak akorát vleze K10D s battery gripem, a to rozhodně není žádné tintítko
    "Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."

Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro

Senior Member Avatar uživatele ICE29
    Věk
    38
    Vliv
    272

super thread, posledny mesiac som nad tou kombinaciou (ladvinka s fotakom a 1 sklom + cestovny batoh s vetrovkami, pitim a ostatnymi 2 sklami) rozmyslal tiez

torso sa bude asi pohodlne nosit, ale do tych mensich ti asi nevleze fotak s gripom a tie vacsie su dost hrube, ak to budes mat natocene vpredu tak to bude asi solidne zavadzat a vzadu budes mat predpokladam batoh

co sa tyka tych pistolovych brasien/ladviniek, vy co ich mate, da sa to nosit aj na dlhsie tury okolo pasa relativne pohodlne?
    C2D E6550 & Athlon X2@4200+ + FSC Loox N560 + Nokia E51 + Dell Latitude D630
    Sony a700+bordel okolo

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

ICE29:

Sice som pistolovu brasnu nikdy nemal, mal som len Lowepro NOVA 2 AW a otvorene - na akekolvek dlhsie tury nepouzitelne. Celkovo je na dlhsie tury nepouzitelny aj lubovolny slingshot a podobne batohy na jedno rameno resp. batohy, kde nemas rovnomerne rozlozenu zataz.

S tou NOVA 2 AW som spravil tu chybu, ze som si ju zobral na hrebenovku len raz. Never again!
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

ICE 29:Za sebe říkám že pohodlně určitě ne a dlouhe tury určitě taky ne
    Koss Porta Pro°°Sony DSC H1°°stativ Velbon CX 560°°Mini stativ HAMA°°Canon Eos 40D°°Canon Ef 17-40mm F4/L,Canon EF 70-200 F4/L°°HOYA HD CPL°°HOYA HD Protector

Já nově nosíl od Lovepro Slingshot 100W - je tedy malý akorát na foťák s objektivem a nějaké nezbytnosti na cestu - proti batohu lze vyndat foťák za chůze, tím že má ten pomocný popruh tak drží na zádech nejen na kole ale i když se ohnu, zatím se mnou byl pár pěších výletů a párkrát na kole. Zatím plná spokojenost.
    Ledvinku jsem odložil - neb ta váha držící jen za "pupek" není pohodlná, batoh zase znamená propocená záda a zastavit, když chci foťák. (Už jen foťák na krku znamená přimáčklou košili na krku a pocení. Tam je ten jeden popruh přeci jen lepší. )
    Můj názor - ale souhlasím, že nosit obsáhlou výbavu jen na jednom rameni určitě nejde.

Ono jde vždycky jen o to, co člověk chce do jaké brašny naložit a podle toho se zařídit. Profíci zhusta používají i pro dost těžké sestavy ledviny od ThinkTank a nemají problém - protože jsou na to udělané.
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

jan555:

Mno, ja Ti neviem, ale s tymto (a podobnym) by som na dlhsej ture asi umrel

http://www.karlgrobl.com/EquipmentRe...BeltSystem.htm
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Tohle nevím, myslel jsem vyloženě ledviny jako je třeba Speed Freak a podobné. Ale na nějaké horské výšlapy jsou batohy, to je jasné.

je pravda, že těch témat na nošení je zde víc a každý chválí svůj způsob - ale většinou nezazní co a kam chce dotyčný nosit. Ledvinka asi není vhodná na těžší vybavení a už vůbec ne na dlouhou tůru, ale pár kroků od auta - proč ne. Batoh je bezva nesu-li celou svou výbavu a pak na vrcholu dělám panoramata. A třeba můj oblíbený slingshot mi dovolí vyndat foťák i v terénu, kde se musím jednou rukou přidržovat. (jen zapnout tu E3 jednou rukou mi stále nejde)

Citace Původně odeslal CHB Zobrazit příspěvek
    ...
    Mne konkretne (a snazil jsem se to pojmout do tohohle threadu - o batozich, taskach apod. uz tu nejaka pojednani jsou) jde prave o zmineny zpusob prepravy ala lehka turistika (ja si ji predstavuju tak, ze nejaky mensi batoh na zadech, a prave predmetnou "pistoli", ledvinu ci neco podobneho na sobe, vysplham na nejaky pahorek ze ktereho se muzu rozhlednout, dojdu nekam na hrad, zriceninu, projdu se mestem, a to vse v ramci par kilometru a rozumneho prevyseni )

Takze pokud polezu na Everest, nebudu uvazovat o podobnem reseni, pokud pujdu napric pousti, tak taky ne, proste nic na extremy, na ktere jsou urcena jina pouzdra ci batohy

Jen skutecne treba v ramci vyletu nekde na dovolene u more, kde bytostne nesnasim se opekat na slunicku u more jak klobasa na grilu a tak spis vyrazim do blizsiho i dalecejsiho okoli se kouknout, co je kde zajimavyho. A taky si klidne rad a casto sednu nekde na kafe, na drink ci jidlo, takze aby to nebylo neco, z ceho bych se musel pokazde "odstrojovat" jak kdyz se vypraha povoz

Jsem to trosku zlehcil, ale jde mi primarne skutecne o vyletni noseni fotaku s nasazenym grippem a zakladakem a to tak, aby to bylo rychle pouzitelne, dostatecne ergonomicke a pohodlne, netahalo mne to vahou k jedne strane, mel jsem pokud mozno volne obe ruce (nemusel si pridrzovat popruh) a to cele na par kilometru pochodu nekam do rozumneho terenu, po meste, do obchodu, restaurace atd.

Mne osobne do ted asi nejvic oslovil Torso Pack 212 nebo 214, nicmene nenasel jsem nikde po ruce kamenny obchod, kde by se to dalo vyzkouset, zda vetsi ci mensi verzi a jak se to v realu skutecne nosi.

Libovky ala holstery od Think Tank s modularnim upevnenim jsou namne uz asi prilis drahe ci profesionalni, ikdyz uznavam, ze vybava za desitky tisic kvalitni a dobrou ochranu rozhodne potrebuje.
    Naposledy upravil tiktak; 10.06.2009 v 21:47.

No jistě, proto skoro každý s větším objemem výbavy dojde dřív nebo později k tomu, že má alespoň tři brašny .

tiktak: na nějaké lození pistolovka imho rozhodně není - je to malé, na svůj objem těžké a houpe se to na rameni (i když jsem viděl, že si jí někteří umí kolem sebe "omotat"). Co se týče té Katy, zkus zavolat/napsat do ebrasny.cz, pravděpodobně ti ji velmi rychle na vyzkoušení zajistí, nakupoval jsem od nich tuším dvakrát a byli velmi ochotní.
    Naposledy upravil jan555; 10.06.2009 v 21:44.

Mas pravdu, planuju casem jeste batoh, ale zatim ho tolik nepotrebuju a klasickou "pistolovku" pres rameno jsem prave diky zvazeni zavrhl, laka mne prave resni od Kata nebo neco na zpusob bocni ci celni ledviny, nicmene Kata stale v rozhodovani vitezi.

Zkusim to se informovat na ebrasnach, zda se da na to kouknout nekde v realu nebo zda mi alepson reknou, ze se do te mensi verze vejde stredni zrcadlo s grippem a 10cm objektivem plus nejake drobnosti

Tak jsem se dneska poránu stavoval v obchodě a prohlížel různé pistolovky. Na Crumplery bych zcela zpomněl - popruh je nečalouněný a pouzdro poskytuje mizernou ochranu, je to "hadr". Pistolovka od Delsey je naprosto klasická a přesně k původnímu zadání - není nějak super čalouněná, ale dobře vypadá, je dobře šitá a popruh vypadá taky lépe než u Crumpleru, cena je rozumná. Lowepro Topload AW jsou taky slušné, ale velikost je pro tělo s gripem a s rezervou. Oproti tomu jsou Katy jako z jiné planety - excelentní materiály, pevnost, šití, výborný popruh, prostě (až na mně příliš nesympatickou barevnou kombinaci modré/černé) paráda a bez připomínek. Když jsem to viděl, tak jsem se neudržel a H-14 si koupil, pokud chceš pistolovku a nepálí tě nějaká ta pětka navíc, tak H-12 (možná i H-10, nevím) je sázka na jistotu.

Skvělou alternativu pro těla bez gripu bych viděl v Lowepro Classified, které jsou moc pěkné a kvalitní, ve výborných barvách a malé modely (asi ten nejmenší) není velikostí od pistolovky daleko - přitom vypadá líp a bude asi i praktičtější. Jen cena opět není z nejnižších, ale tak to bývá.

Torso Pack si prosimte nekde "na cestach" po kramech nepotkal?
    Ja ze bych se tam taky zajel kouknout

Ne, byl jsem jen v jednom krámě a tam neměli ...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Jakou AGP graf.k. do 3500,-Kč (7600GS?)
    Založil Snaker v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 12.02.2007, 16:10
  2. Jak veliké fotky přibližně dělá 6 Mpx foťák
    Založil kocourleo v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 06.04.2006, 20:10
  3. Foťák do 10.000Sk
    Založil e1 v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 18
    Poslední příspěvek: 30.11.2005, 19:02
  4. Nejde namountovat fotak..