Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 47

Téma: Já chci ticho!!!

Standardní Já chci ticho!!!

Já už fakt nevím... Větrák na grafice NENÍ slyšet.
    Na CPU mám tu novou Noctuu.
    Zdroj je potichu. Vcelku.
    Jinýho se tam nic netočí.

A komp ŠUMÍ/BZUČÍ!!!
    Sice se už u toho dá spát, ale původně jsem doufal, že se mi povede odhlučnit tak, abych fakt nic neslyšel. Tuším, že se tu pár lidí něčemu podobnýmu blíží...
    Přece snad není možný, aby pitomá mikroelektronika vydávala tak znatelnej šum?...

Standardní Re: Já chci ticho!!!

může to dělat síťovka, můžou to být všemožné napájecí obvody (cívky), to si prostě nevybereš.

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    322

A co pouzivas misto disku?
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Ani HDD se ti netoci ?

edit: nj, jsem pomalej ...
    Asus P5K-E | E6600@3,6GHz | GB GTX260 216SP | 2GB DDR2 | WD7500AAKS | WD15EADS | Enermax 500W | Antec P182 | LG L2000C

Senior Member Avatar uživatele MaWa
    Věk
    42
    Vliv
    282

co mas za bednu ?
    Oficiální distributor AlphaCool pro ČR a SR...

Voňavoučká Liberty mince Avatar uživatele AjsTi
    Věk
    49
    Vliv
    326

Hlavne aku mas bednu a ako upevneny HDD a ked uz ma Noctua fany, dufam, ze ich mas na 5v alebo menej. A ak mas zadny ventilator ako daleko mas potom bednu od steny ? Tam moze vnizknut celkom pekny "hluk" hlavne ked chces spat.
    Ked som sa v detstve rozhodoval co budem dalej robit, guglenie bola jasna volba...
    Are you Samuel James Witwicky, descendent of Archibald Witwicky? | The boys thermal levels suggest he wants to mate with the female.

disk lezi na koberci
    Bedna Chieftec SH-01B-B-B, http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37438

Tu Noctuu na CPU mam urcite na ULN adapteru - myslim, ze jsem to jeste nanekolikrat kontroloval pri instalaci.

Věk
    49
    Vliv
    326

Citace Původně odeslal Octopuss Zobrazit příspěvek
    disk lezi na koberci
    Bedna Chieftec SH-01B-B-B, http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37438

Tu Noctuu na CPU mam urcite na ULN adapteru - myslim, ze jsem to jeste nanekolikrat kontroloval pri instalaci.
    ULNA je okolo 9v a to je okolo 900 rpm co je pre mna hluk. Ja mam NOCTUA fany na 5v co je 600rpm a vtedy ich ozaj nepocut, i ked mne sa zda, ze aj to pocujem
    Naposledy upravil AjsTi; 18.03.2008 v 18:37. Důvod: nie 1000rpm , ale 900rpm
    Ked som sa v detstve rozhodoval co budem dalej robit, guglenie bola jasna volba...
    Are you Samuel James Witwicky, descendent of Archibald Witwicky? | The boys thermal levels suggest he wants to mate with the female.

Vypada to jako priserna prasarna, ale ve skutecnosti to tak hrozny neni
    Tohle je docasnej otevrenej stav.. Ten vetrak vzadu pujde pryc. A Noctua nejde nasadit z druhy strany kvuli pasivum na desce
    Naposledy upravil Octopuss; 17.04.2008 v 17:24.

Citace Původně odeslal AjsTi Zobrazit příspěvek
    ULNA je okolo 9v a to je okolo 1000 rpm co je pre mna hluk. Ja mam NOCTUA fany na 5v co je 600rpm a vtedy ich ozaj nepocut, i ked mne sa zda, ze aj to pocujem
    Co, mas psi usi?

edit:

NF-P12 disponuje nominálními otáčkami 1300 za minutu, při kterých produkuje hluk o hodnotě pouhých 19.8 dBA. To však není vše - díky možností použití LNA/ULNA adaptéru lze přepnout do tzv. Low-Noise/Ultra-Low-Noise režimu, ve kterém produkuje hluk pouze 16.9/12.6 dBA při 1100/900 otáčkách za minutu. Proud vzduchu dosahuje 92.3, resp. 78.5/63.4 krychlových metrů za hodinu, což je stále více, než v případě ventilátoru jiných výrobců se srovnatelnými otáčkami.

vic jsem nenasel

Věk
    49
    Vliv
    326

Co, mas psi usi?

edit:

NF-P12 disponuje nominálními otáčkami 1300 za minutu, při kterých produkuje hluk o hodnotě pouhých 19.8 dBA. To však není vše - díky možností použití LNA/ULNA adaptéru lze přepnout do tzv. Low-Noise/Ultra-Low-Noise režimu, ve kterém produkuje hluk pouze 16.9/12.6 dBA při 1100/900 otáčkách za minutu. Proud vzduchu dosahuje 92.3, resp. 78.5/63.4 krychlových metrů za hodinu, což je stále více, než v případě ventilátoru jiných výrobců se srovnatelnými otáčkami.

vic jsem nenasel
    Presne, toci sa Ti na 900rpm, uz som opravil svoj post. Ono ked vecer je ticho a usi sa zameraju na jedno je to pocut Ale co je zvlastne ak je ruch z ulice tak to neni pocut
    Popravde tych 900rpm pocujes, xilence pocujes a pocujes aj vetrak v zdroji. Mam to podobne ako Ty az na to ze mam 3xnoctua a Enermax Liberty zdroj a ked dam vsetko na 5v, jedine co sa mi toci viac ako 600RPM je v zdroji na 840rpm , ale kedze mam este zaruku, snazim sa stym moc neupravovat.
    Mimochodom bednu mam zavretu a disky su ala tominek ulozene.

Senior Member Avatar uživatele MaWa
    Věk
    42
    Vliv
    282

nj, chieftec... ...tak ho alespon vycpi nejakou odhlucnovaci hmotou ne ?

a p12 je hlucnejsi nez s12...takze pokud preferujes ticho tak jsi mel koupit s12...
    Oficiální distributor AlphaCool pro ČR a SR...

Citace Původně odeslal AjsTi Zobrazit příspěvek
    Presne, toci sa Ti na 900rpm, uz som opravil svoj post. Ono ked vecer je ticho a usi sa zameraju na jedno je to pocut Ale co je zvlastne ak je ruch z ulice tak to neni pocut
    Popravde tych 900rpm pocujes, xilence pocujes a pocujes aj vetrak v zdroji. Mam to podobne ako Ty az na to ze mam 3xnoctua a Enermax Liberty zdroj a ked dam vsetko na 5v, jedine co sa mi toci viac ako 600RPM je v zdroji na 840rpm , ale kedze mam este zaruku, snazim sa stym moc neupravovat.
    Mimochodom bednu mam zavretu a disky su ala tominek ulozene.
    No ja prave ale zkousel i vsechny vetraky zastavit... a i tak to cely hucelo O to mi jde.

Věk
    49
    Vliv
    326

No ja prave ale zkousel i vsechny vetraky zastavit... a i tak to cely hucelo O to mi jde.
    Toz potom treba hladat chybu niekde inde. Skus vecer nabehnut pc, bez hdd. Pripadne ak mas cas sa stym hrat vyber to cele z case a zapoj mimo a tak pusti.

Teda ne ze by to bylo nejak extremne vyrazny... Rikam, spat se u toho da, takze to bude vlastnost a ne chyba... Jen jsem se v tom tak nejak zacal stourat

jak hucelo? sa vyjadrujes jak 5 rocne dieta u doktora ... zdroj hluku musis vediet lokalizovat
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Senior Member mince Avatar uživatele rombo
    Věk
    41
    Vliv
    298

je mozny ze ti ten zvuk vydava deska/grafika.. zalezi na tom co presne to je za zvuk no .. ja svuj comp taky slysim jen v noci ale kdybych to mel dal resit tak se zblaznim, i ma penezenka pac uz tak je toho dost
    HOME: Intel Pentium G2120@3348MHz (Ivy Bridge), Gigabyte Z77-D3H r1.1, 8GB DDR3 Crucial Ballistix LP 1600@1512MHz 8-8-8-24 Turbo, Intel HD + Gigabyte ATI Radeon HD4850 1GB w Accelero S1 (Noctua NF-P12) + Virtu MVP, A-DATA XPG SX900 128GB + Western Digital 6400AAKS, LG BD-RE BH08LS20, Gigabyte 3DAurora w Enermax PRO82+ 425W, Primecooler PC-MP1, Samsung 24'' P2450H, Logitech Z-2300 w Creative X-Fi Titanium PCI-E, Microsoft Wireless Laser 7000, =-SILENT PC-=

WORK: HP Mini
    110c :).. servis PC a notebooků v Olomouci

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    270

Taky jsem chtel ticho a nepotreboval jsem nijak vysoky vykon. Tak jsem vzal asus p2b-d (bx chipset), 2*P III slot. Na ne pasivy. Bednu s navysku umistenym zdrojem (kvuli tomu jsem musel seriznout pasivy na CPUs). Ten jsem posunul tak, aby zdroj byl nad CPUs. Do zdroje jsem dal noctuu S12 s ULNA. Vyhodil jsem uplne disky - boot pres pxe a system na NFS. Tak jsem to dal dohromady a skutecne nelze poznat jestli je to zapnute ci nikoli. Ale pak jsem z hruzou zjistil, ze sitovka, kterou jsem pouzil - intel etherexpress 100 - je pri zatizeni neuveritelne hlucna - dalo by se to prirovnat k seekujicimu barracude IV. No musim sehnat nejakou jinou a pak to bude blizko dokonalosti (az na vykon, coz me ale netrapi).

Senior Member mince Avatar uživatele Janikbanik
    Vliv
    290

Skus este tuto hmotu - kolegovia ju kdesi po threadoch doporucovali http://www.agen.cz/produkt/24247/AGE...hmota-1-m2.htm

Ja som minule robil veľmi podobný pokus a zistil som, že ten šum robí HDD.
    V momente pokusov sa mi točil len fan v zdroji, zbytok som vypol, resp. držal prstom
    Keď som odpojil HDD, konečne bol komp tak ticho ako som si to vždy predstavoval - len škoda, že bez HDD som si toho v takomto stave s kompom moc neužil
    Q6600 G0@3.0(def VCore);TRUE 120;NT-H1;965P-DS3 r3.3(F14);2x2GB.ADATA1066+;8800GTS.512MB;WD640AAKS ;HD103UJ;SH-S223Q;Audigy2ZS;Fortron.BS.500;Samsung.T220;MX518; Chieftec MX-01SL-D modded

No asi proste huci nejaky svabi na desce (mene pravdepodobne na grafice), s cimz tezko neco udelam....
    it's not a bug, it's feature

Taky se snazim o co nejmensi hluk a kdyz pominu vetraky, tak nejvetsim zdrojem hukotu je vzdy disk a skrin fungujici jako "zesilovac".
    Investoval jsem 3k do Antecu a proti Chiefu je to balzam. Momentalne me nejvic vadi uz tlumena Noctua a zdroj.

Idealni komp je ve vedlejsi mistnosti a k nemu jen protazeny monitor, wireless KB a mys + vypalka na USB
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Senior Member Avatar uživatele AmOK
    Věk
    56
    Vliv
    236

Cast toho "sumenia" okrem HDD, cievok na MoBo a v zdroji moze pochadzat aj od tych dvoch fanov (zdroj/cpu), musia tam byt nechutne turbulencie a zapochyboval by som aj o ucinnosti takehoto riesenia. ("riedky" a teply vzduch..)
    Osobne by som skor tu Noctuu otocit, aby nasavala cez rebra, co je tiez naprd, ale skusil by som to rozhodne.
    edit: Prehliadol som, ze si zastavil ventilatory..predpokladam, ze ten v zdroji nie. (elektronika motorceka, cievky, hdd) vrrrrr
    Naposledy upravil AmOK; 19.03.2008 v 06:03. Důvod: slepota :)
    podpis............................................ ............ načo?

Jeste dalsi moznost je dat pocitac do nejake skrinky - nemyslim case, ale neco ze Skonta, (tedy pokud je pod stolem dost mista), vzadu do ni zabudovat roury/diry s pomalou ventilaci.
    Skrinku uvnitr pekne vylozit zvukovou izolaci a to by bylo, aby to nepomohlo.....
    A pokud casto palis, tak to resit pres externi vypalovacku.
    i3-2100,4GB DDR3,WD 500GB GP, WD 1 TB GP, inno3d 8800GT, Lenovo L220x

Eh, tak znova. Mluvil jsem pouze o situaci, kdy i se zastavenyma VSEMA (ano VSEMA) vetrakama slysim jakysi sumeni/bzuceni (ktery jsme nicmene identifikovali behem nekolika poslednich prispevku jako provozni sum casti desky, mozna grafiky).

S tema turbulencema to neprehanej, s takovyma otackama, na kterych ty vetraky jedou nic podobnyho nepripada v uvahu. Ostatne jsem s tim laboroval a kdyz jsem tu Noctuu dal jinam, nic se k lepsimu nezmenilo (samozrejme pokud jsem si nevypnul, to logicky bylo o zdibinek lepsi )

suhlasim s Amokom. tu vrtulu daj naotak. nemyslim z druhej strany pasivu. len ju otocit. bije sa ti tam prudenie ventilatoa a zdroja. teplota klesne a je to zadara.
    ECS L7S7A2; Axp1700@180*12; corsair 1GB 400@360 2,2,2,5 ; GF6600diam@555/577 ; maxtor80GB; Philips 109B5,enermax 370W

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Chci kupovat grafiku
    Založil Koutas v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 06.08.2004, 23:53
  2. 600mhz je hrozne pomaly cim to chci vylepsit
    Založil Pulec v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 16
    Poslední příspěvek: 22.07.2004, 04:32
  3. Tak mi to zkritizujte, já si sbalím fidlátka a půjdu domů.
    Založil Luke_chiptuning v sekci fóra Case modding
    Odpovědí: 21
    Poslední příspěvek: 08.10.2003, 19:22

Pravidla přispívání