Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: Sejmutí pasivního chladiče u DFI LanParty UT NF3 Ultra-D

Standardní Sejmutí pasivního chladiče u DFI LanParty UT NF3 Ultra-D

Ahoj, chtěl bych Vás poprosit o zkušenosti se sejmutím malého pasivního chladiče ze zmíněné desky. Aktivní větráček se mi zastavil a málem mu shořela nálepka na něm uchycená, než jsem si všimnul, že něco není v pořádku. Mám k dispozici velký pasiv Thermaltake HR-05, který bych rád osadil na desku, ale problém nastal po sudnání vetráčku z malého pasivu na chipsetu - ten pasiv ne a ne sudnat Drží jak přibitý, prsty se mi ho nedaří sundat a páčit ho něčím mám strach. Máte někdo zkušenost se sejmutím? Poradíte? Předem díky.

Standardní Re: Sejmutí pasivního chladiče u DFI LanParty UT NF3 Ultra-D

Na grafikách prý pomáhalo dát je do mrazáku. Jestli se ten pasiv nehne ani otáčením, tak bych to zkusil.
    (zase tak drahá deska to neni)
    Love 'murican gas-guzzlers...
    Chevrolet Camaro '79, 5L V8
    Chevrolet Tahoe '01, 5.3L V8
    Chevrolet Camaro '01, 3.8L V6
    chevroletcamaro.cz - Unleashed Fuel Only

Senior Member Avatar uživatele MaWa
    Věk
    42
    Vliv
    282

Citace Původně odeslal Camaro 79 Zobrazit příspěvek
    (zase tak drahá deska to neni)
    draha neni, ale sehnat v dnesni dobe nahradu by nebyla prdel imho...

ale jinak mas pravdu - bud mrazak (ale tam pak musis desku skutecne dobre nechat oschnout pred pouzitim), anebo lepsi byva druhy extreme - teplo. tzn nahrat to fenem napriklad
    Oficiální distributor AlphaCool pro ČR a SR...

Díky za návody, dám vědět jak jsem uspěl - zkusím prvně ten fén (přemýšlel jsem jesli nezkusit na chvíli zapnout pc jen s tím malým pasivem - upřímně vzhledem k očouzení nálepky na větráku kdo ví jak dlouho šlapal jen s ním) a pak zkusit kroutit, ale přide mi to trošku drastický. Nerad bych ji odpálil, ptze zase tak levná nebyla - stála mě v době koupě přes 3500 a přesně jak psal MaWa - teď ji namám možnost sehnat. Navíc je otestovaná, odladěná a jsem s ní spokojenej, takže bych pak nerad sháněl něco jiného, navíc pro mne v tuto chvíli katastrofální představa (vzhledem k nedostatku času) přeinstalovávat systém. A celou novuo sestavu (což by v danou chvíli bylo asi rozumnější řešení) bych pořizoval kolem 20000 - 25000 a na to v tuto chvíli nemám

Doplněno:
    Super fén zafungoval, hýbe se to Jdu tedy odmontovat všechno příslušenství z PC a desky a vyjmout desku ven, abych místo toho prcka namontoval pořádnej pasiv Moc děkuju za tip!
    Naposledy upravil Pedroso; 12.11.2008 v 10:42.

Tak budu mít asi přeci jen ještě jeden dotaz - nedaří se mi sundat zbytky teplovodivé pasty na chipsetu Je to nějaká děsná žvejkačka a zůstal tam tenký film této hmoty, který se mi nedaří zcela dostat dolu ani nehtem... (zkoušel jsem to alpou, ale taky bez úspěchu...). Otáznka zní - pokud na tyto zbytky žvejkačky dám teplovodivou pastu a nasadím velký pasivní chladič, bude to vadit? Nebudou se některá místa více přehřívat? Nebo je to OK a nic se nestane? Díky moc za odpovědi.

Určtě se pokus to ještě nějak sundat. Pokud nemáš po ruce žádnou chemii, tak pomáhá to drhnout prstama a teplou vodou. Ovšem musíš desku pak pečlivě osušit a nejlepší by bylo to i vystříkat něčím na ochranu elektrických obvodů.

Jinak zkusil bych to nejdřív lihem, pak ředidlem. Nejlépe nějakým odstraňovačem těsnění a lepidel. Ale se všim opatrně.
    Love 'murican gas-guzzlers...
    Chevrolet Camaro '79, 5L V8
    Chevrolet Tahoe '01, 5.3L V8
    Chevrolet Camaro '01, 3.8L V6
    chevroletcamaro.cz - Unleashed Fuel Only

Citace Původně odeslal Pedroso Zobrazit příspěvek
    Tak budu mít asi přeci jen ještě jeden dotaz - nedaří se mi sundat zbytky teplovodivé pasty na chipsetu Je to nějaká děsná žvejkačka a zůstal tam tenký film této hmoty, který se mi nedaří zcela dostat dolu ani nehtem... (zkoušel jsem to alpou, ale taky bez úspěchu...). Otáznka zní - pokud na tyto zbytky žvejkačky dám teplovodivou pastu a nasadím velký pasivní chladič, bude to vadit? Nebudou se některá místa více přehřívat? Nebo je to OK a nic se nestane? Díky moc za odpovědi.
    Co to opatrne odrezat ziletkou? (ziletku mezi 2 prsty a prohnout)

Historie: C2Q Q6600 @3.2GHz (8x400) || MB: GB X48-DS5 rev 1.1 F8H || COOL: Thermalright Ultra 120 eXtreme || MEM: 4x 2GB Corsair Dominator PC2-8500C5@1066MHz
    Soucasnost: Ci7 3770 @default || MB: GB GA-Z77X-UD4H rev 1 F2 || COOL: Gelid Tranquillo rev2 || MEM: 2x 8GB Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL10 XMP
    VGA: Sapphire HD5870 VaporX / 1GB || HDD: 2x SSD Corsair M64 + 2x Velociraptor 74GB + WD 2TB Green || Sound: Realtek Azalia || Case: TT Eureka || PSU: Corsair HX620W

Senior Member Avatar uživatele Gestler
    Věk
    41
    Vliv
    231

Co nějaký jemný smirek??já ho celkem s úspěchem použil při stejném problému ale na GK
    INTEL Core I7 2600K D2 @5Ghz HTon , Asus Maximus V Extreme Z77,4x4GB Kingston Predator 2400Mhz,MSI LIGHTNING 680GTX 1400/7100,24"Benq PVA 16:9
    2xSamsung SpinPoint F1 HD322HJ Sata II RAID 0 + Intel X25 SSD,WD my BOOK 1TB,700W Delta Electronics/HP,Hama - URAGE.
    Chlazení : Čerpadlo: Laing 18W + XSPC TOP Radiatory: MORA2 + 9x120mm fan , XSPC RX480 + 4x120mm fan Bloky : CPU - CAWEDOG ZOUY 2.0 NB,SB+MOS EKuniversal
    HARD CORE HW SERVIS - SERVIS S POUŽITÍM PROFESIONÁLNÍ TECHNIKY V OBLASTI : REBALLINGU, REFLOW, DIAGNOSTIKY - kompletní opravy poškozeného PC HW, které vám nikde jinde nenabídnou

Citace Původně odeslal Gestler Zobrazit příspěvek
    Co nějaký jemný smirek??já ho celkem s úspěchem použil při stejném problému ale na GK
    Na to jsem si netroufl, ale chvili jsem to smudlal, pak mě to přestalo bavit a přetřel jsem to silver teplovodivou pastou, nasadil velkej pasiv a šlape to jak hodinky. Ono by to snad šlapalo i jen s tím malým pasivem - nedokážu si představit, jaký tam muselo byt vedro, když nálepka na zaseknutým vetráčku byla očouzená (jak když se hodí do ohně). A systém držel stabilně Tak tahle diskuze se může zamknout. Ještě jednou díky moc za rady a pomoc.

Citace Původně odeslal jimmy Zobrazit příspěvek
    Co to opatrne odrezat ziletkou? (ziletku mezi 2 prsty a prohnout)
    Vidíš sakriš, to mě nenapadlo..Nevadí, funguje to a do budoucna budu kdyžtak vědět Děkuju.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Jak přetaktovat Opteron 144 na DFI LanParty UT nF3 Ultra-D
    Založil Painkiller.cze v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 27.06.2006, 07:26
  2. Odpovědí: 83
    Poslední příspěvek: 30.01.2006, 15:20
  3. DFI LanParty UT NF3 250Gb socket 754
    Založil ICE4M@N v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 28.01.2006, 08:41
  4. DFI LANPARTY UT nF3 ULTRA-D