Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: MS Windows > AppleTalk sítě

Standardní MS Windows > AppleTalk sítě

Ahoj,

nemáte někdo zkušenosti s připojováním Windows XP do sítě Appletalk? Jsem ve firmě plné maců a potřebuju se připojovat do jejich sítě, aniž bych na macích cokoliv přenastavoval. Mám tu již velmi dlouho nainstalován program PC MACLAN, který toto umožňuje, nicméně to není spolehlivé řešení (často BSOD, problemy s dlouhymi nazvy souboru a diakritikou), takže se poohlížím, zda není neco lepšího. Na jejich stránkách již tomuto programu ukončili podporu a odkazují na program Network Magic, který co jsem pochopil funguje tak, že je třeba na macy stejně něco instalovat... Trial toho addonu na macy nemají, takže jsem to nezkoušel. (Ten hlavní program ano > hnus.)

Nezná někdo jiné řešení tohoto problému?

EDIT: Ono to asi patří spíš do sítí, prosím tedy moderátora o přesunutí..
    Naposledy upravil Croog; 12.09.2008 v 16:18.
    CPU Athlon XP-M 2500+@2300MHz(1.575V), AC Copper Silent 2 TC rev.2, MB Abit NF7-S rev.2 + Zalman NB47J, RAM 1536MB DDR400, GK Sapphire Radeon 9600 128MB, HDD Samsung SpinPoint (P80 160GB + T166 500GB), CD/DVD LG GSA-4160B, DVD-ROM Pioneer 106S, další DVB-T Technisat Airstar, VFD Noritake 20x2, MSI Bluetooth, ICY BOX čtečka 8in1, skříň Logic Q11 + Fortron FSP350-60PN(PF), monitor LCD Dell 2007FP, LCD Samsung 32" LE32A457, repro Genius SW-5.1 HT, OS Windows XP + Media Portal, Dell D630, SE Vivaz Pro

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní Re: MS Windows > AppleTalk sítě

Otestuj ten win srv http://support.microsoft.com/kb/305989, mozna to bude umet i novsi nez 2k. Ale IMO jediny definitivni reseni = celej tenhle protokol vyhodit a pouzivat TCP/IP.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Senior Member Avatar uživatele svaca
    Věk
    48
    Vliv
    305

Nevim co to znamena do jejich site, ale appletalk nemusis resit ... ;_)

Proste nasdilej maca pres ftp, sambu a mas to stejny jako ve Win domene ..
    No problem ..

Appletalk je jen takova tresnicka ...
    Atari Falcon030,Phantom accelerator,CT63@MC68060@75Mhz,256 MB TT-RAM,14MB STRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
    Atari 1040 STe - game machine :-)
    Atari 800XE - game machine also :-)
    MacBook Pro Unibody v5,3 2.66GHz, 8GB DDR3, 9600MGT, Snow Leopard
    PlayStation 3 40GB + XFPS RATE UP adapter

Jezevec: Netuším, jaký win srv máš na mysli. Na tebou zmíněné stránce se píše pouze o ukončené podpoře AppleTalk ve win a je to zpráva z roku 2001. Já se potřebuju připojovat z WinXP.

Svaca: Myslím že jsem to psal jasně. Macy zde mezi sebou komunikují bez problému a já bych rád měl stejné možnosti aniž bych na okolních macích něco přenastavovával - tzn. instaloval FTP, zapínal Sambu apod. Kvůli jednomu Win PC zde není příliš ochota měnit nastavení sítě, dali by mi raději také maca, ale nějak se tomu snažím ubránit.

Pouze se ptám, jestli s tím někdo nemá lepší zkušenosti než já.
    CPU Athlon XP-M 2500+@2300MHz(1.575V), AC Copper Silent 2 TC rev.2, MB Abit NF7-S rev.2 + Zalman NB47J, RAM 1536MB DDR400, GK Sapphire Radeon 9600 128MB, HDD Samsung SpinPoint (P80 160GB + T166 500GB), CD/DVD LG GSA-4160B, DVD-ROM Pioneer 106S, další DVB-T Technisat Airstar, VFD Noritake 20x2, MSI Bluetooth, ICY BOX čtečka 8in1, skříň Logic Q11 + Fortron FSP350-60PN(PF), monitor LCD Dell 2007FP, LCD Samsung 32" LE32A457, repro Genius SW-5.1 HT, OS Windows XP + Media Portal, Dell D630, SE Vivaz Pro

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Pise se tam, ze mas pouzit w2k server, kterej ti tu komunikaci zprostredkuje.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Senior Member Avatar uživatele svaca
    Věk
    48
    Vliv
    305

Citace Původně odeslal Croog Zobrazit příspěvek
    Jezevec: Netuším, jaký win srv máš na mysli. Na tebou zmíněné stránce se píše pouze o ukončené podpoře AppleTalk ve win a je to zpráva z roku 2001. Já se potřebuju připojovat z WinXP.

Svaca: Myslím že jsem to psal jasně. Macy zde mezi sebou komunikují bez problému a já bych rád měl stejné možnosti aniž bych na okolních macích něco přenastavovával - tzn. instaloval FTP, zapínal Sambu apod. Kvůli jednomu Win PC zde není příliš ochota měnit nastavení sítě, dali by mi raději také maca, ale nějak se tomu snažím ubránit.

Pouze se ptám, jestli s tím někdo nemá lepší zkušenosti než já.
    Jasne jsi to nepsal, aby mac byl dostupny v ty win siti STACI jediny klik .....
    Takze nechapu co resis a jake prenastavovani ... Proste mu zapnes smb sdileni (tomu macu) a je to ... Jedna se o jeden klik ... S win stanicema to nema nic spolecneho ...

Je tam Tiger nebo Leopard ?

http://router.zednicek.cz/screen.png

EDIT: Snazis se ubranit macu ? Uprimnou soustrast .... VIVA Vista
    Naposledy upravil svaca; 18.09.2008 v 11:35.
    Atari Falcon030,Phantom accelerator,CT63@MC68060@75Mhz,256 MB TT-RAM,14MB STRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
    Atari 1040 STe - game machine :-)
    Atari 800XE - game machine also :-)
    MacBook Pro Unibody v5,3 2.66GHz, 8GB DDR3, 9600MGT, Snow Leopard
    PlayStation 3 40GB + XFPS RATE UP adapter

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Bind & FORMERR resolving domain
    Založil NeMeM9aA v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 50
    Poslední příspěvek: 26.03.2008, 21:27
  2. Bluetone?
    Založil K!ll3r v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 26.02.2004, 22:27
  3. Jak na zvýšení využití sítě u windows XP
    Založil AnubiSeth v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 9