Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: WinXP - HDD: Přístup byl odepřen

Standardní WinXP - HDD: Přístup byl odepřen

Nevím čím se to mohlo stát, ale když kliknu na ikonu hardisku připojeného na usb a nebo čtečku karet tak mi windows napíše Přístup byl odepřen. Mohu ho otevřít pouze pomocí pravého tlačítka na myši a vybrat z menu otevřít, to jde v pohodě, ale pomocí dvojkliku to nejde. Nedělá to u hardisku který mám napojen v počítači, ten mohu rozkliknot normálně. Už nevím čím to může být.

Standardní Re: WinXP - HDD: Přístup byl odepřen

soubor autorun.inf tam neni? UBS čtečky karet, externí disky atd., předpokládám, že je to FAT/FAT32, je tak?
    "Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."

Citace Původně odeslal JejKey Zobrazit příspěvek
    soubor autorun.inf tam neni? UBS čtečky karet, externí disky atd., předpokládám, že je to FAT/FAT32, je tak?
    ano FAT32 mám všechny disky, ale autorun.inf tam nemám, pokud tento soubor není skrytý. Nemohu to otevřít dvojklikem, ale když rozbalím myší menu a dám otevřít tak se bez problému vše otevře.

většinou je skrytej, jakožto pozůstatek po činnosti něčeho škodlivýho; ono si to velice rádo vytváří autorun.inf na každym disku a po dvojkliku se spustí napřed nějaká rutina toho malware a pak se předá řízení OS...

a vůbec, doporučuju autoruny zakázat úplně. mrkni se po nějakym tweakeru - TweakUI atd., tam to jde zakázat pohodlně.

čili zobraz si skryty a systémovy soubory a pokud tam ten autorun.inf bude, tak ho smaž. potom nějakym tweakerem zakaž tu funkci "automaticky spuštění" a mělo by to byt v pořádku (teda za předpokladu, že to bylo způsobeno autorunem)
    "Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."

Tak autorun.inf nemám na žádném z těch disků které mi nejdou otevřít ani jako skrytý soubor, na ten TweakUI se mrknu zítra. Kdysi jsem měl problém s nějakým ctfmon.exe, nevím jestli to může být tím ?

ne, ctfmon.exe má na starosti Panel jazyků a alternativní vstup uživatele.

vzhledem k tomu, že tam autorun neni, tak to ani neřeš. když je to externí, dělá to jenom na tvojem PC nebo i jinde? přes TotalCommander nebo jinej filemanager se tam dostaneš v pohodě?

přes Total commander a ostatní programy se tam dostanu bez problému, zkoušel jsem to v práci a tam to bylo v pořádku, tak nevím, asi to už nebudu řešit, ale štve mně to ! Pravděpodobně to mohl i způsobit net framework 3, který jsem instaloval, jsem už bezradný.

hádám, že to bude jenom nějakej balast v registrech..HKLM\Software\Microsoft\Windows\Curren tVersion\Explorer, tam zkus hledat... něco jako CCleanet, TuneUp nebo něco jinyho na čistku registru nemáš?

ano TuneUp používám pravidelně, prostě nevím,nevím,nevím. Asi to bude někde hluboko v systemu.

Upřimnou soustrast, tohle jsem zažil a je to na nervy. Stalo se to ale už hrozně dávno a kdybys mě mučil tak nevím jestli se mi to podařilo vyřešit. Myslím že reinstall
    Lenovo W520 | 15.6" HD+ | Intel i7 2720QM | 16 GB DDR3 | nVidia Quadro 1000M | Intel 510 SSD | Hitachi 7200rpm HDD | Lenovo Mini Dock 3 Plus | Eizo L997-K | E-MU Tracker Pre | Adam Audio A7

Citace Původně odeslal Commander Zobrazit příspěvek
    Upřimnou soustrast, tohle jsem zažil a je to na nervy. Stalo se to ale už hrozně dávno a kdybys mě mučil tak nevím jestli se mi to podařilo vyřešit. Myslím že reinstall
    Reinstalovat Windows kvůli takové prkotině Mělo by stačit zformátovat flešku....Kamarádce to taky dělalo, myslím, že to bylo virem nebo spywarem...a myslím, že tohle pomohlo, ale možná se pletu...ale opravdu, reinstal kvůli takové prkotině se nevyplatí....

Nemáš více flešek? dělá ti to jen u té jedné?
    Oblíbil jsem si Dropbox - pokud chcete získat bonusových 250 MB k základním 2 GB, registrujte se zde (dozvím se Váš email a jméno, co zadáte při registraci).

Vyšla Mandriva Linux 2010 informace zde, download zde

AMD AthlonXP 2000+; 1,5 GB RAM;WD 250 GB + WD 60 GB; GF 4 MX 64MB VRAM.
    Mandriva Linux 2010 CZ FREE (výchozí), Windows XP Professional SP3 CZ(jen škola).
    Spokojený uživatel KDE 4.4.2
    Pokud máte zájem, mám svůj blog, který najdete zde.

Citace Původně odeslal Blackknight Zobrazit příspěvek
    Reinstalovat Windows kvůli takové prkotině Mělo by stačit zformátovat flešku....Kamarádce to taky dělalo, myslím, že to bylo virem nebo spywarem...a myslím, že tohle pomohlo, ale možná se pletu...ale opravdu, reinstal kvůli takové prkotině se nevyplatí....

Nemáš více flešek? dělá ti to jen u té jedné?
    Už je to fakt dlouho takže si to nepamatuju přesně, ale já to zažil na systémovém disku a dělalo to na každý složce, prostě se muselo úplně všechno otevírat přes pravý tlačítko.
    Lenovo W520 | 15.6" HD+ | Intel i7 2720QM | 16 GB DDR3 | nVidia Quadro 1000M | Intel 510 SSD | Hitachi 7200rpm HDD | Lenovo Mini Dock 3 Plus | Eizo L997-K | E-MU Tracker Pre | Adam Audio A7

Citace Původně odeslal Commander Zobrazit příspěvek
    Už je to fakt dlouho takže si to nepamatuju přesně, ale já to zažil na systémovém disku a dělalo to na každý složce, prostě se muselo úplně všechno otevírat přes pravý tlačítko.
    No tak v nejhorším případě sfc /scannow .... Reinstal až opravdu nejzažší možnost....možná by stačilo třeba jen vyčistit registry a PC od virů a spywaru
    Oblíbil jsem si Dropbox - pokud chcete získat bonusových 250 MB k základním 2 GB, registrujte se zde (dozvím se Váš email a jméno, co zadáte při registraci).

Vyšla Mandriva Linux 2010 informace zde, download zde

AMD AthlonXP 2000+; 1,5 GB RAM;WD 250 GB + WD 60 GB; GF 4 MX 64MB VRAM.
    Mandriva Linux 2010 CZ FREE (výchozí), Windows XP Professional SP3 CZ(jen škola).
    Spokojený uživatel KDE 4.4.2
    Pokud máte zájem, mám svůj blog, který najdete zde.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 21.06.2008, 14:42
  2. Po vložení šuplíku chce PC bootovat z něj, mění prioritu HDD
    Založil wincent v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 08.07.2005, 13:30
  3. swapovaci soubor u WinXP Home s 2 HDD
    Založil ms v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 23.03.2004, 20:14
  4. Problem s Abit NF7-S a instalaciou WinXP so SATA HDD