jak se mam přepnout do administrátorského režimu (root)
nemužu nic kopírovat z hdd linuxu do hdd windows ani nic nastavovat
předem děkuji za radu
jak se mam přepnout do administrátorského režimu (root)
nemužu nic kopírovat z hdd linuxu do hdd windows ani nic nastavovat
předem děkuji za radu
žeby tak, že se zaloguješ jako root? ať již přímo, nebo třeba příkazem su.
při spuštění jsem zadal root a heslo a napsalo mi,že superuživatel není dovolen,nikde jsem to nezakazoval takže nevím kde to nastavit
předem díky za radu
co to "su"?
nevím,jestli myslíš zadat to su při přihlašování.Jsem začátečník v linuxu takže nemám takové zkušenosti
Prihlas se normalne pod uzivatelskym uctem a pak zadej v terminalu.
Koupim Atari Jaguar Joypad, Atari Lynx II a Atari Falcon + prislusenstvi... plati stale!
Mandriva má jako ostatní přívětivé linuxové systémy zakázáno přihlašování do grafického módu jako root. Jak už ostatní radili: přihlaš se jako normální užvatel do KDE/Gnome/cokoliv, spusť Konsoli a tam pak zadej příkaz "su" (přepnutí na superuživatele-roota) a pak zadej rootovské heslo.
Honza
Am386 DX 40
když jsem se přepnul jako root pořád se mi nedaří změnit přístupová práva na HDD např./mnt/win_c2
už to mám v pořádku,díky
Tak si alespon pro ty co to budou resit priste, mohl napsat jak si toho docilil.![]()
Koupim Atari Jaguar Joypad, Atari Lynx II a Atari Falcon + prislusenstvi... plati stale!
abych řekl pravdu ani nevím jak se mi to povedlo,takže návod jak toho docílit zatím nevím,ale až to zjistím tak určitě napíšu
No já používal 2007.1 a 2008.0 a kopírovat šlo OK. Jedinný problém byl v zápisu na NTFS, ale to jsem neřešil...pomohl by ntfs-3g, ale nechci riskovat ztrátu dat, i když v dnešní době to už je prý OK...
jinak přístup na disky se dá nastavit i pomocí jednoho drake grafického průvodce, teď nevím kterého...na www.mandriva.cz je v sekci download PDF dokumentace, kde vše potřebné nalezneš![]()
Oblíbil jsem si Dropbox - pokud chcete získat bonusových 250 MB k základním 2 GB, registrujte se zde (dozvím se Váš email a jméno, co zadáte při registraci).
Vyšla Mandriva Linux 2010 informace zde, download zde
AMD AthlonXP 2000+; 1,5 GB RAM;WD 250 GB + WD 60 GB; GF 4 MX 64MB VRAM.
Mandriva Linux 2010 CZ FREE (výchozí), Windows XP Professional SP3 CZ(jen škola).
Spokojený uživatel KDE 4.4.2
Pokud máte zájem, mám svůj blog, který najdete zde.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)