Letity EVF Panasonic FZ5 je odporoucel na vecnost a ja se s relativne omezenym rozpoctem rozhodl poridit si prvni zrcadlovku. Rozpocet je dejme tomu 15000 na zakladni nakup (telo + setak nebo dva).
A200 se da s dvema objektivy poridit za nejakych 13500, Nikon o fous vys. Objektivy bych bral vylozene jen jako rozkoukavaci optiku na zacatek, po te prikoupil neco lepsiho.
Nebo pridat na D400/A300 s jednim setakem a potom dokoupit lepsi sklo?
Nabizi se i E-510 DZ, ale Oly jako znacku nemam rad (negativni zkusenost s par kousky), cili toho rovnou preskakuji.
A200, A300, D400, D40 a D60 mam osahane, obe sonky se me drzi bezkonkurencne nejlepe, vse ostatni je pocitove male. Myslel sem si, ze nemam medvedi tlapy, ale asi mam
Osobni zkusenost mam od znameho s Aplha 100 + Carl Zeiss 16-80mm F3,5 - 4,5, paradni ergonomie, fotky dle meho nazoru paradni (cti tohle by me stacilo).
Fotit budu vice mene vsehcno, zadna vylozena specializace. Cili sport, rodinne oslavy, autosalony, architektura. Rozhodne nic atelierovyho (co bych tam taky s touhle vybavou delal).
Otazka je tedy: Ma vubec smysl investovat do tela, ktere samotne stoji pod 10k? Pokud ano, co vzit?
Tento thread sem samozrejme cetl, ale ten uz je financne vys nez kam mirim ja. Predem dekuji vsem, kteri vyslovi nazor a poradi.