Mám dosti (nedobře) větranou skříň "Acutake"kterážto v základním osazení poskytuje 2x pozici na přední a 2x pozici na zadní pro 80mmventilátory.Tyto jsem použil přední do skříně ,zadní ven.Má i v bočnici uprostřed ale ten nepoužívám.
Všeobecně je dáno,že C2D 8200 řádně topí a že jsem měl nějakou závadu na desce,bios nebral nebo co já vím ,prostě chladič cpu jel buď na 650 -703ot/min a nebo 3400o/min (Akasa) což při 700 neuchladilo a při maximu to řádně bylo slyšet (v zátěži se blížilo k 80 stupňům).Částečně jsem to vyřešil koupením regulátoru (Zalman-zm mfc2) a k dokonalosti schází tunel na cpu kterejžto v s použitím 120 větráku uskutečním.
Dobrá teď mám (budu) mít postaráno o cpu a teď to ostatní.Chci chladit přídavným chladičem grafiku (Radeon 3780) a tady ta otázka : do bočnice uskutečním otvor (80 -120) na proti usazení chladiče grafiky (ze zadu to nejde profil zadní části to neumožňuje) a mám směrovat ventilátor aby tahal nebo foukal ,co je lepší?
A ještě když budu v tom vrtání,vyřezávání atd. jak moc by byl narušen tah ,tok vzduchu kdybych ještě sfouknul jeden ventiláček na víko nad paměti a osadil pomaluběžným (tichým) nebo postačí perforace ?
A ještě je nějaká možnost vizuálně očihnout (kontrastní sytej plyn) jak to proudí?