Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: nákup PC sestavy, strop 15000,-

Standardní nákup PC sestavy, strop 15000,-

Ahoj všichni, snad jsem tenhle post umístil dobře, pokud ne, tak prosím Admina o shovívavost a přesunutí, díky.
    Jelikož mám doma strašnou vykopávku, tak jsem se rozhodl pro investici do nějaké sestavy (pro zajímavost se jedná o AMD 3700+, 2gb ram, GFGTS 250 1gb)...
    Dostal jsem výbornou nabídku, ale jelikož se už ve světě HW vůbec nevyznám, tak nevím, zda-li by se nedala poskládat nějaká nová.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Stáří komponentů: 18 měsíců.
    Sestava:
    Procesor: 775 Intel Core 2 Quad 9550 2,83GHz takt na 3,6 GHz,FSB 1333 (takt na 1690 Mhz), L2 cache 12MB 45nm
    Grafika: MSI nVidia GTX280 SuperOC 1GB
    Paměť: 4 GB DDR3 A-DATA Xtreme series 2000 MHz
    HDD: 1x SSD Intel X25-M, 80 GB, 32nm slouží na nahrání OS
    1x Western Digital Black 640 GB
    1x Samsung 500GB SATA2
    Zdroj: Corsair VX550W
    Zvukovka Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty
    Motherboard: Asus Maximus Extreme
    Case + chlazení: Viper 3, 4x ventilátor Skythe GentleTyphoon 4x 12 cm, deska a procesor chlazeny vodou, Radiátor: - EK Water Blocks 4x12cm Skythe GentleTyphoon, CPU blok: D-TEK, Pumpa: Innovatek HPPS-I 12V. Systém je navržen tak, aby zvládal chladit i grafickou kartu, ale chladící blok na ni chybí, nevíte, kde by se dal koupit za solidní peníz, krom tohoto obchodu : http://www.patro.cz/objects/1074969554.html (pokud se jedná o reklamu, tak smazat, díky)
    Monitor: Philips Brilliance 220 X1
    Sluchátka: Roccat Kave Solid 5.1
    Klávesnice: Microsoft Sidewinder X6
    Myš: Logitech G9x
    ---------------------------------------------------
    Přečetl jsem si ještě jednou všechny komponenty a docvaklo mi, že s tou mojí směšnou almužnou je tohle nabídka, která se neodmítá. Beru ho na stoprocent, byl bych sám proti sobě, ale když už jsem to tady jak hůlka vypsal, tak prosím o radu na co se zaměřit, a jakým softwarem PC pro jistotu zkusit při předávce otestovat, zda-li je všechno v pořádku. Všem předem díky za Váš čas a rady.
    Naposledy upravil hasmy; 16.03.2012 v 04:47.

Member Avatar uživatele _Tomas
    Vliv
    279

Standardní Re: nákup PC sestavy, strop 15000,-

Muzes napsat i cenu, abych si umel predstavit jak vypada nabidka, ktera se neodmita?
    Preci jen s775 uz je mrtvej a i ta grafika uz do budoucna zadnou hitparadu nepredvede...s cimz je treba pocitat, obzvlast pri zhodnoceni "vyhodnosti" nabidky....
    Core i5 3570K @ 4,3GHz + AC Freezer i30 | Gigabyte Z77X-D3H | 2x 4GB ADATA XPG V2 1600MHz DDR3 | EVGA nVidia GeForce GTX680 SC 2GB | SSD Kingston HyperX 3K 128GB | 2TB WD Caviar Black | Corsair GS 800W |LCD FS 23" | Logitech Performance MX | Pioneer VSX521 + Jamo D165 |
    Synology DS212j | 2x 2TB WD Caviar Black |
    Ford Focus ST 2.5 225HP/320Nm @ +- 250HP/330Nm

Senior Member Avatar uživatele bukva
    Věk
    39
    Vliv
    294

Vtip této sestavy je v tom, že kdyby tam byl Sandy Bridge, tak je výkonější a levnější, protože by jí stačil chladič za pětikilo místo overkill-husto-vodníka za X tisíc kč

Ale jinak to má kvalitní bužuterii, takže si tu sestavu někdo vymazlil. Bohužel po třech letech je to z hlediska výkonu už úplně jedno.
    Myšlení zkresluje realitu.

Cena se vším je těch patnáct tisíc. Je mi jasný, že pro vás jakožto HW nadšence(myšleno v dobrým slova smyslu) je to stařík, ale berte to tak, že s tím co mám teď doma je to nebe a dudy. Líbí se mi ní, že byla skládaná z kvalitních komponentů. Na aukru nebo v supermarketech bych za tyhle peníze asi taky něco koupil a to s dvouletou zárukou, ale nemám s tím moc dobré zkušenosti. Jednu tuhle supermarketovou sestavu jsem měl a po dvou letech šla do háje. Proto raději volím starší, ale s kvalitním HW. Za tyhle peníze bych pomale nekoupil ani periferie a monitor, které jsou součástí. Spíš bych potřeboval tip na nějakej soft, teda jestli něco takovýho vůbec je, kde bych otestoval jak ten HW pracuje jak má, prostě jestli to není pomale na odpis, víte jak to myslím. Letím na noční, takže se ozvu zase zítra touhle dobou. Díky.

Ono u elektroniky napsat "kvalitní" je na pováženou ! Stále je to elektronika, kde je 3000 různých maličkostí od kondíků po větráky a vždy se může něco posrat. A u SUPER nabušenejch grafickejch karet se počítá živostnost třeba 5 let pak to jde stejně do kopru... Ta sestava není špatná, ale deska (což je základ) s paticí 775 je prostě za zenitem, a dále - celé to jede nataktované, tak se živostnost všeho zkracuje ! Což nyní znamená, že se ti může kdykoliv cokoliv podělat !
    A info od bukvy o Sandy Bridgi je v tom, že moderní sestava, která sice není tak HardCore je v podstatě to samé - výkonostně. Jenže máš na vše záruku a můžeš eventuelně rozšiřovat když bude něco třeba...
    Paul Atreides
    NPE-squad.com - Clan Leader

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
    FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

Podívej, to co ti nabízí jako "nabídku, která se neodmítá", je sice vyšperkovanej stroj, co ve své době byl bomba, ale bohužel teď už je platforma S775 takříkajíc "mrtvá záležitost". Platíš tam spoustu fičurek (vodník, docela dobrý periferie atd.), ale pokud je pro Tebe rozhodující výkon, tak bych už se na 775ku vyprdl. Jo kdybys ji měl a nechtěl moc utrácet, tak by se ještě možná dala mírně oživit, viz nedávná diskuse, kdy tu někdo řešil upgrade CPU do 775ky. Ale kupovat to teď jako celou sestavu nemá smysl.

Neříkals, že počítáš do peněžních prostředků i to, co dostaneš jako cenu za prodej svých současných komponent. Předpokládám, že nějaké ty periferie taky máš. Když budeš mít kliku, tak svou současnou "bednu" (počítám, že klávesku, myš, monitor si necháš) bys mohl ještě s trochou kliky tak za čtyřku až bůra prodat.

To už budeš mít 20k Kč a za to už si postavíš sestavu, která bude "o něčem jiném" a navíc na perspektivnější platformě. Tady vylepíš prachy za hustovodníka a předpokládám hustovotuzenou suprbednu. Pokud ti jde jen o to, aby bedna svítila a blikala, tak to za menší peníze posléze docílíš i sám

Z pohledu prodávajícího je to jasný - snaží se to udat, protože tuší, že teď když najde někoho komu to krásně popíše jak je to hustodémonská mašina, tak za to dostane ještě slušný prachy, protože dobře vyladěná a periferiemi opentlená 775 sestava ještě jakž-takž drží krok se současnými "běžnými" SB mašinami. Ale za nějakou dobu to tak nebude a on bude muset jeho miláčka pustit za nějaký směšný peníz, nebo ho nechat vyhnít pod stolem. Protože tak dobrý, aby za to někdo dal slušný prachy, už to nebude, a tak starý, aby to někdo bral jako retro z nostalgie, zase taky ne

Podívej se na to chlapsky:

Můžeš si nabalit buď udržovanou ženu pokročilejšího věku, která když se dobře oblíkne, nalíčí a učeše, tak je po pár plastikách ještě docela k světu. Jenže za chvíli už to tak nebude a začne ji loupat v kloubech, budou ji padat zuby atd. Ale je ji jasný, že někoho teď musí klofnout, protože za pár let už o slušnou partii moc nezavadí.

No a nebo sbalit mladou holku, která vypadá dobře i bez spousty cinkrlátek a tuny make-upu a ještě tak (s prodlužující se dobou strávenou ráno v koupelně) s případným "tuningem" v budoucnu nějakou dobu vydrží. Ale mladá holka tě možná bude stát trochu víc úsilí, protože má ještě čas a nemusí se tak podbízet.

Vyber si sám

Já bych do tohohle teda za 15 tyček nešel...

Jo a k Tvé otázce - jsou samo programy, které ti řeknou, jestli je v cajku disk atd., ale žádný SW ti neřekne, jestli se třeba za chvíli nevys..e něco na desce, nebo v CPU, protože si s tím majitel "hustotuzérsky" hrál a týral ty komponenty na hranici možností

EDIT: Případnou jinou sestavu samozřejmě nekupuj "v supermarketu" mezi regálem s dámskejma vložkama a lednicí Coca-Cola, ale požádej zkušenějšího kamaráda, ať ti pomůže vybrat komponenty (variantně ti pomůžem tady, když zformuluješ, co od toho čekáš, co si necháš ze starého PC a kolik na to máš volných peněz) a pak ti to někdo z okolí třeba postaví. Nebo si to necháš postavit ve firmě, kde koupíš komponenty - to už je obvykle otázka pár set peněz.
    Naposledy upravil D_a_v_i_d; 16.03.2012 v 20:49.
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Tak musím přiznat, že jsem byl pevně rozhodnut, že tuhle sestavu beru, ale po tom co jsem si přečetl poslední příspěvek jsem na vážkách... A teď jak z toho vybruslit ?
    Asi to vezmu úplně od začátku a nechám to na vás .
    Počítač mi bude sloužit převážně k takové té klasické činnosti jako je internet, hudba... Hry nějak extra neřeším, protože, nejlepší multiplayerovku CS 1.6(musel jsem si trochu rýpnout :P) rozjedu i na své stávající sestavě. Poslední hra z pro mne novějších byla bioshock(vřele doporučuji) a kdybych rozjel na téhle "nové sestavě" dvojku, tak bych se nezlobil. Jsem takovej ten hráč ze staré školy a popravdě z těch všech nových her co jsem měl možnost vidět/hrát buď u známých nebo doma na xboxu 360 mi přijde, že dneska hry nejsou hry, ale spíš virtuální procházka pro lame hráče a hlavně honba za co nejlepší grafikou. Obtížnost Hard je v dnešní době opravdu zavádějící, dřív si člověk musel fakt "hrát" aby mohl říct, že to projel na nejtěžší, dneska po maximálně šesti hodinách je člověk na konci a ani neví pomale jak.. To už ale zabředávám úplně jinam... P.S. ještě bych možná zkusil ten nový DeusEx, ale bojím se toho, abych nebyl zbytečně zklamaný tím co z toho zase udělali...
    + Občasná editace videa, žádné velkolepé projekty v plánu nemám a na střih videa z telefonu případně pár minut záznamu ze skateparku točeného kamerou se dalo s trochou vůle přežít i tady na té vraždě
    Víc nic.
    Stávající sestavu jsem slíbil mladší sestře, která se nemůže dočkat na The Sims 2 , čímž se možná celá situace vyřešila úplně sama. Musíme vycházet z toho, že potřebuji PC+monitor+periferie. Kdybych vycházel z toho, že za monitor, klávesnici a myš dám pět tisíc(střílím od oka, moje monitorů je hrozná škála a chtěl bych rozhodně aspoň 22 palců a hlavně, aby měl dobrý pozorovací úhel, nevím jak to říct, ale na některých levných LCD monitorech sledovat film z povzdálí je za trest, určitě víte o čem je řeč, a to že by to mělo být LCD v dnešní době asi psát nemusím, ale pro jistotu) a to nevím jestli je to reálné, tak mi zbývá na stroj samotný 10 000 a otázka tedy zní, dá se za to poskládat něco rozumného ?

Dejme tomu, že bych počítal s tím, že ten taktovaný procesor nebude šlapat na věky a časem by se musel vyměnit. Jaký zvolit jako náhradníka, E6800 ? ...
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Letím spát, dojel jsem o půl sedmé ráno z noční dvanáctky, nedalo mi to a nakoukl jsem jestli tu není něco nového ... najednou je 8:47 a za pár hodin se můžu jít chystat na další :/. Pokud se mi podaří nějak rozum/ně(nějak mi to už nemyslí ), tak se ozvu ještě dnes, jinak zase zítra, každopádně díky všem za názory a hlavně za vaši ochotu a čas

Věk
    44
    Vliv
    358

No jo hochu, ale tos měl napsat v úvodu, že nad stávajícím strojem už slintá ségra a periferie tedy nepoužiješ a výnos z toho se nedá uvažovat. Trochu to sice mění situaci, nicméně moje stanovisko zůstává - nedával bych do tohohle stroje 15k Kč. Nevím, jak jsi na tom finančně, jestli kdybys třeba ještě měsíc - dva počkal, tak jestli jsi schopen cca 5k ušetřit a vyřešit to viz výše.

Jinak za monitor + klávesnice + myš by ses mohl vejít do 3500, monitor 22" do trojky seženeš (ten philips co je k tomu co chceš koupit je taky "jen TN") a pokud se zpočátku na klávesce a myši uskromníš, tak za pětikilčo se dá...

Finta je v tom, že když za půl roku vyjde hra, kterou by sis rád zahrál, tak na novým stroji co teď postavíš za 15-20k si ji zahraješ celkem slušně, případně jen mírně upgraduješ. Tady už jseš v podstatě na limitu, protože o moc lepší komponenty do S775 než ty co tam jsou už asi nesplašíš.

A zatímco SB procáky ještě chvíli na trhu vydrží, tak ty na 775 budeš mít za chvíli problém sehnat v rozumný relaci výkon/cena.

Například mě moje současná sestava (Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790) stála před rokem cca 13k a kupoval jsem:

- desku
    - cpu (chladič jsem nechal box a stačí)
    - 8 GB RAM
    - 250 GB WDC Blue na systém (na data mám 1 TB disk z dřívějška)
    - zdroj
    - grafiku

v podstatě jediný, co "zbylo" ze starýho PC, byly ty periferie a 1TB disk na data. Bez potíží na tom hraju v celkem slušnejch detailech nový hry typu BF3, SWTOR apod.

Koukal jsem na aktuální ceny na CZC (vyjel jsem si svou starou objednávku), grafiku už v nabídce nemají, zbytek komponent ano, trochu by sis připlatil za disk a CPU, ale dostal by ses IMHO na cenu kolem 15k. Jop, je to bez casu. Ale nějakou kysnu kam se to vleze splašíš tady na forku za pár set peněz a kolikrát i slušnou.

Jo, asi to dá trochu víc práce shánět a stavět (a případně ještě ušetřit a odolat tlaku sestry), než když tu "neodolatelnou" nabídku přijmeš.

Jak jsem psal - buď můžeš mít zachovalou padesátku, ta ti "kejvne" hned, nebo chvíli usilovat o pětadvacítku, co bude ještě chvíli dělat fóry

EDIT: Že by v dnešní době měl být monitor LCD o tom vážně nikdo nepochybuje, snad jediný kdo by se s tebou hádal je místní "redukovaný rozměr" Behemot

EDIT2: Jo vlastně ještě DVD mechaniku jsem přetáhl ze starýho PC, abych nemystifikoval
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected

Senior Member Avatar uživatele bukva
    Věk
    39
    Vliv
    294

Tak ono nejde o to, že si musí koupit nový HW. Dneska už jsou v bazarech i Sandy Bridge sestavy.
    Myšlení zkresluje realitu.

Věk
    44
    Vliv
    358

Jasný, já jen chtěl demonstrovat, že i kdyby kupoval nové komponenty, tak se do +/- 15000 dokáže celkem vejít, neb jsem ne až tak dávno pořizoval něco obdobného. A bude to mít lepší potenciál do budoucna. Bazarem by se dala cena ještě snížit. Každopádně se asi shodneme na tom, že to bude lepší investice, než 15k za S775 sestavu, která je sice vyšperkovaná, ale...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. barevná laserová tiskárna za +- 15000
    Založil Jsykora v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 04.10.2007, 14:27
  2. Jakou sestavu do 15000
    Založil matej!MASSER!kotel v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 18
    Poslední příspěvek: 28.09.2007, 22:46
  3. 08/05 PC bez monitoru okolo 15000 Kč
    Založil Chuck v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 21