Výsledky 1 až 4 z 4

Téma: ASUS M2NPV-MX nenabíhá

Standardní ASUS M2NPV-MX nenabíhá

závada je následující: po zapnutí PC se jen roztočí vetráky a nic se nedejě, nepípne, nic se nezobrazi na monitoru... Tak jsem reklamoval desku, byla vymenena za novy kus, po sestaveni PC fungoval, ale nasledujici den to delalo to samy. S reklamovanou deskou byl vymen i zdroj. Procesor(Athlon 64 3000+) i pameti(2x 256MB DDR2 667Mhz ) jsem tkousel v jinem PC + memtest a prime OK. Pameti jsem i ruzne prohazoval... Nevite co by to mohlo delat? myslel jsem, ze to bude tou deskou, ale kdyz to dela i nova... Leda ze by ji neco odprasklo...
    NTB MSI EX600, CPU Intel Core 2 Duo T5550@1,83Ghz, 2GB RAM, GF8400M-G 256MB, HDD 320GB...

Standardní Re: ASUS M2NPV-MX nenabíhá

to je am2 ? mě jen napadne zkusit upgrade biosu zda pomuže+ jiný procesor
    jo koukam na to http://www.spolehlivyobchod.cz/produ...6150-matx.aspx
    sem si užil s m3a mam levnější gigabyte a ta šlape paradně m720-us3 http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=26720
    Naposledy upravil Jerrome; 01.04.2009 v 23:41.

[COLOR=#FF0000] I3 12100f [/COLOLga 1700/2x 16gb / RX570 Sapphire / wd blue 500 & 1TB, Crucial BX200 - 240GB/Evga 750w semimod/ samsung dvd-rw/Spartan 3 LT fan 90@120 /BenQ VW2245Z/ Asus xonar ds sound/Win 10 Pro x64 / Net UPC a par větrniku Zalman z3 x201

Zdravim!

Ja jsem se prave potykal s necim, co by mohlo znamenat, ze je ta deska ponekud spatne navrzena .... nebo alespon jsou na ni pouzite spate sarze soucastek .... konkretne kondenzatoru!!

Ti tri velci "chlapici" (ze ctyr), co se tyci u patice pro CPU, jsou zvrchu ponekud rozsklebeni a maji na obalu vybublane cosi cerneho (patrne elektrolit).... viz prilozeny obrazek
    Tento pripad vyteklych kondenzatoru jsem jiz nekolikrat videl (na deskach od Dellu a jinych vyrobcu a projevovalo se to od absolutniho nenabihani az po nahodile zaseky OS - Dellove to bezne vymenovali a dokonce samy vybizeli k hromadnym vymenam = uznavali pouziti spatne serie soucastek).... skoda ze jsem si nevsiml drive, nebot by se to dalo reklamovat (Asus na ni daval 3 roky zaruky a ja to zjistil po 3.5letech).

Kazdopadne deska nebyla nikdy nijak pretaktovana a "neparilo" se na ni nikdy nic jinyho nez Office aplikace a jednoduche hry (typu karty) ... takze opravdu zadna velka zatez!

Co je s podivem, ze tato deska stale funguje a ani se nijak komp (az na vadu hdd, kvuli kteremu jsem to cele zacal zkoumat) nikdy nekousal ...

Doufam ze to jinym usetri hledani zavady, respektive nervy
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky

Nasledna vymena kondenzatoru, prinesla pomerne uspech... Deska vydrzela, kondenzatory po vymene nijak nenarikaji a doufejme ze jsme usetrili i nejake ty penizky (kondenzatory vysly na 60,- Kc (pro jistotu koupeno 6ks) a prace kolem toho bylo cca na 1hod + vybaveni ... odhaduji tak asi 500,-Kc sikovnemu jedinci by se vyplatilo dat ;o)
    Alternativni deska by vysla na 1300,-Kc s DPH (a to je jeste velke stesti ze je dnes k tomu ostatnimu HW skladem) + zejmena pak za instalaci Windows XP by bylo hodne, nebot je tam instalovana OEM verze a ta jak znamo nesmi byt instalovana a nasledne aktivovana vice jak 1x! ...nasledna koupe woken, kdy uz dneska clovek nekoupi zadne jine nez Vista, nebo W7 ..... z toho vyplyva uspora nekde kolem 3500,-Kc a to nepocitam cas, ktery s tim clovek musi stravit ...

Tedy oststnim preji pri podobnych rozhodovanich a naslednych machinacich GoodLuck!

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Asus M2n Mx Se Plus
    Založil Secret v sekci fóra AMD/ATI čipové sady
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 06.08.2008, 16:55
  2. Asus Blitz Formula P35 - zkusenosti, rady, nazory ...
    Založil Slimák v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 28
    Poslední příspěvek: 13.08.2007, 11:44
  3. Inno 3D GF2 MX 400 na ASUS A7N8X deluxe
    Založil Pulec v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 19.01.2005, 07:12
  4. Problém s ASUS A7V8X - nenabíhá PC
    Založil vantom v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 18
    Poslední příspěvek: 18.06.2003, 19:02
  5. GF4 MX 440 SE ASUS AGP 4x nebo 8x