Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: Dell Inspiron 1720 Black CZ1, ano ci ne? Popripade jaky jiny se 17" LCD

Member Avatar uživatele cody1
    Vliv
    227

Standardní Dell Inspiron 1720 Black CZ1, ano ci ne? Popripade jaky jiny se 17" LCD

Zdravim,

rad bych poridil nejaky notebook jako nahradu PC. Chtel bych 17" ....
    Nasel jsem 17" od DELLu s takovou "zakladni" konfiguraci a slabym displayem
    http://www.electroworld.cz/is-bin/IN...ductTabcontent
    Sli by jste do neho za tu cenu, nebo je ten display (nejen on) total k nicemu?? Nevidel ho nekdo na zivo, nemel moznost testovat??
    Popripade co by jste doporucili v 17" za nejakou rozumnou cenu

Diky moc Cody

Standardní Re: Dell Inspiron 1720 Black CZ1, ano ci ne? Popripade jaky jiny se 17" LCD

až na to rozlišení to vypadá schopně.

mě ještě zaujal tento 17" NB: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4408101Z0CEJJ9
    °°PC již nemám, na svém 12" Thinkpadu nejde hrát, takže se výhradně věnuji jen své práci a to prodeji koupelnvého vybavení a koupelnového nábytku přes e-shop KOUPELNY-CZ.cz , njn co nadělám°°

Vliv
    227

Standardní Re: Dell Inspiron 1720 Black CZ1, ano ci ne? Popripade jaky jiny se 17" LCD

Citace Původně odeslal Neller Zobrazit příspěvek
    až na to rozlišení to vypadá schopně.

mě ještě zaujal tento 17" NB: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4408101Z0CEJJ9
    U toho HP mi vadi ta 12mes zaruka pri nakupu na firmu (predpokladam , ze u Dellu to tak neni ??)

Vliv
    227

Mohl by mi nekdo vysvetlit masledujici:

NA lince EW mi rekl operator, ze zaruka se pripadne uplatnuje u nich.
    To same mi potvrdil i jejich prodavac (nedavno)
    Dnes jiny prodavac mi "nalhaval" za nevidi duvod proc by nemela platit zaruka NBD, zkontrolovali jsme sevis tag na stranka DELLu u jednou z pritomnych NB na prodejne, no a NBD do X.Y.2010.

Plati teda co? Bude zalezet co bude na dokladu? Nebo bez ohledu co rikaji plati to co je na strankach dellu po uvedeni servis tagu?

Citace Původně odeslal cody1 Zobrazit příspěvek
    Mohl by mi nekdo vysvetlit masledujici:

NA lince EW mi rekl operator, ze zaruka se pripadne uplatnuje u nich.
    To same mi potvrdil i jejich prodavac (nedavno)
    Dnes jiny prodavac mi "nalhaval" za nevidi duvod proc by nemela platit zaruka NBD, zkontrolovali jsme sevis tag na stranka DELLu u jednou z pritomnych NB na prodejne, no a NBD do X.Y.2010.

Plati teda co? Bude zalezet co bude na dokladu? Nebo bez ohledu co rikaji plati to co je na strankach dellu po uvedeni servis tagu?
    Pokud se drzi NBD zaruka a notebook je zaneseny v systemu, nevidim duvod, proc by mel nejaky "preprodejce" jako treba Elektroworld drzet svoji a to podstatne mene privetivejsi k zakaznikovi.

Respektive overil bych to spise na lince Dellu, ze si chces koupit pres Elektrowordl ci podobny shop jejich notebook s treba 3mi roky zaruky NBD a zda tedy pro jejich notebooky distribuovane pres tuto sit je to rovnez tak (ja to na 99% predpokladam, protoze NBD zaruka se lehce promita do ceny a dava se jako soucast konkretniho hardware Dellu, tedy bys byl "preprodejcem" kracen na svych pravech mit zaruku formou opravy technikem na miste do druheho dne.

Ono samozrejme vztazeno k zakonu a reklamci - pro tebe je partner k reklamci primy prodejce, ale to v tomhle pripade muze znacit podstatne horsi zarucni podminky (musis si notes dovest sam nejak na jejich pobocku, budes cekat x dni na opravu, pro tohle zbozi je standartni zaruka 2 roky (u zaplacene 3 roky NBD mas rok navic atd atd)

Respektive pokud je u notebooku u preprodejce napsano, ze si koupis Della s 3 letou NBD, melo by platit, ze muzes jednat jak s Dellem (rychlejsi a prijemnejsi), tak s Elektroworldem.
    Pokud neni zaruka NBD primo uvedena v popisu pri prodeji, nemusi byt v ramci "preprodeje" k notebooku zakoupena a tim padem pak musis komunikovat pri pripadne reklamci jen s prodejcem. (vzhledem k tomu, jaka je u tohohle konkretniho modelu cena, zaruku NBD nepredpokladam a jakym zpusobem maj smluvne a interne dohodnutou zaruku Elektroworld s Dellem - to te v tomhle pripade nemuze zajimat. Tobe musi za standartnich podminek dodrzet opravnenou reklamaci do 30 dnu, opravou, vymenou ci vracenim penez. Nic vic, nic min.

A za tyhle penize je Inspiron v tehle vybave vic nez slusna volba.

Displej je OK, akorat pixely jsou vetsi, nicmene nic neprekonatelnyho, vzledem k tomu, ze donedavna dost lidi cumelo nebo cumi denne do 17" LCD s obvyklym nativnim 1280x1024, coz je velikost per pixel stejny jako sirokouhla 1280x800, pak v tom nevidim zas tak velky problem.
    Naposledy upravil tiktak; 26.09.2008 v 23:59.
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Vliv
    227

Citace Původně odeslal tiktak Zobrazit příspěvek
    Respektive pokud je u notebooku u preprodejce napsano, ze si koupis Della s 3 letou NBD, melo by platit, ze muzes jednat jak s Dellem (rychlejsi a prijemnejsi), tak s Elektroworldem.
    Pokud neni zaruka NBD primo uvedena v popisu pri prodeji, nemusi byt v ramci "preprodeje" k notebooku zakoupena a tim padem pak musis komunikovat pri pripadne reklamci jen s prodejcem. (vzhledem k tomu, jaka je u tohohle konkretniho modelu cena, zaruku NBD nepredpokladam a jakym zpusobem maj smluvne a interne dohodnutou zaruku Elektroworld s Dellem - to te v tomhle pripade nemuze zajimat. Tobe musi za standartnich podminek dodrzet opravnenou reklamaci do 30 dnu, opravou, vymenou ci vracenim penez. Nic vic, nic min.
    Prdpokladam, ze tak nejak to bude:
    na fakture nebude uvedena zaruka NBD 2roky i kdyz na vebu DEELu to tak vypada. V pripade reklamace pak zalezi jak se k tomu postavi reklamacni oddeleni DELLu, bud rekna ano NBD plati, kam se ma nas technik dostavit. Nebo to maji s EW nejak zaneseno v podminkach a dopadne to nasledovne: ja budu muset NB dopravit do EW a technik od DELLu prijede na opravu tam. Coz je silne uhozene (kazdopadne tam brknu a zeptam se na to)

Citace Původně odeslal tiktak Zobrazit příspěvek
    A za tyhle penize je Inspiron v tehle vybave vic nez slusna volba.

Displej je OK, akorat pixely jsou vetsi, nicmene nic neprekonatelnyho, vzledem k tomu, ze donedavna dost lidi cumelo nebo cumi denne do 17" LCD s obvyklym nativnim 1280x1024, coz je velikost per pixel stejny jako sirokouhla 1280x800, pak v tom nevidim zas tak velky problem.
    Add display: ten inspik co tam byl vcera vystaven mel uz rozliseni 1440x900, coz za cenu 12.600,- bez dane,je uz vcelku dostacujici nahrada stolniho PC (na net, sem tam film, kancl atd.... mozna by se na tom dalo i neco zahrat).

//edit:

takze zaruka se ma takto: Zákazníci Electro Worldu budou nuceni řešit servis na prodejně.
    viz:http://notebook.cz/clanky/kratke-zpr...notebooky-dell
    Naposledy upravil cody1; 27.09.2008 v 13:16. Důvod: doplneno

Citace Původně odeslal cody1 Zobrazit příspěvek
    Prdpokladam, ze tak nejak to bude:
    na fakture nebude uvedena zaruka NBD 2roky i kdyz na vebu DEELu to tak vypada. V pripade reklamace pak zalezi jak se k tomu postavi reklamacni oddeleni DELLu, bud rekna ano NBD plati, kam se ma nas technik dostavit. Nebo to maji s EW nejak zaneseno v podminkach a dopadne to nasledovne: ja budu muset NB dopravit do EW a technik od DELLu prijede na opravu tam. Coz je silne uhozene (kazdopadne tam brknu a zeptam se na to)

Add display: ten inspik co tam byl vcera vystaven mel uz rozliseni 1440x900, coz za cenu 12.600,- bez dane,je uz vcelku dostacujici nahrada stolniho PC (na net, sem tam film, kancl atd.... mozna by se na tom dalo i neco zahrat).

//edit:

takze zaruka se ma takto: Zákazníci Electro Worldu budou nuceni řešit servis na prodejně.
    viz:http://notebook.cz/clanky/kratke-zpr...notebooky-dell
    Skoda te formy zaruky, nevim, jake "casy" opravy EW s Dellem domluvili, ale i tak bych predpokladal lepsi podminky nez cekat mesic (nicmene NBD je NBD), ale i tak je to v ramci ceny myslim slusny stroj, zvlast pokud ho prodavaj i s lepsim displejem, ci se daj modely trochu konfigurovat. (nezkoumal jsem nabidky EW)

V ramci podnikovych partneru ma Dell samozrejme uzavreny i jine smluvni podminky (ono cekat 24 hodin na opravu nejakeho dulezite serveru nebo necoho podobneho je samozrejme nerealne), proto predpokladam, ze kdyz se bude obrazne "reklamacni system" EW trochu hejbat, tak casy oprav budou spise v ramci nekolika dni.
    Naposledy upravil tiktak; 27.09.2008 v 17:23.
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Ono nekomu by 30 dni reklamace (nejspis zadna nebude) ani nevadilo, spis si rikam, kam na ty modely EW chodi a co tomu chybi, jelioz ty nejlevnejsi modely Dell jsou k mani jen u nich, nikde jinde je clovek nenajde.
    Gigabyte MA78G-DS3H (rev. 2.0),AMD Phenom II X3 720 Black Edition, CoolerMaster Hyper 212, A-DATA 2x2GB DDR2 PC1066 Extreme Edition, WD Black 1TB, Maxtor DiamondMax 10 6L300S0, Toshiba DVD SD-M1612, NEC ND3500A DL, Enermax PRO82+ 425W, case CoolerMaster Sileo 500

Vliv
    227

Tak jsem ho nakonec poridil.

Mam ho uz asi tyden a zatim spokojenost pouzivam ho jako nahradu PC = takze prenaseni tak maximalne z jedne mistnosti do druhe. Vzhledem k lesklemu displayi (super barvy) to ani na jine pouziti nez uvnit domu neni (venku nepouzitelny) kdo by taky s sebou nekam tahal cca 4kg.

Klavesnice je vcelku ticha a prijemna ...

Vzhledem k velikosti NB je +- dobre vyreseno chlazeni a tim samozrejme i hlucnost NB.

Rozliseni 1440/900 mi naprosto vyhovuje (display je vice podsvicen ve spodni casti)

Spotreba energie (orientacni) pri pripojeni na adapter:
    30-38W surfovani + bezne pouzivani
    do 60W max zatizeni
    Vse samozrejme ovlivnuji dalsi faktory (nastaveni jasu ....)
    cca 80W nabijeni
    Provoz na baterii (surfovani po netu) cca 3 hodky.

Takze ja osobne jsem spokojen nekdo muze navrhnout, ze je to ten nejlevnejsi model od DELLu (plastak atd....) Na druhou stranu jsem ho poridil za luxusni cenu xxxx,- bez dane, vcetne temer plne ( minus cca 20dni) zaruky + samozrejne legal Vista + navic legal Office 2007 + legal adobe photoshop 7.0 + dalsi....soft.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. [1.9.2005] Jaky 17" LCD monitor do 10 000 kč?
    Založil Martyr-M v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 08.09.2005, 20:15

Pravidla přispívání