Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: Tuhnutí compu uplně při všem i v BIOSU

Standardní Tuhnutí compu uplně při všem i v BIOSU

Ahoj,
    nevím kam jinam tohle zařadit. Potřebuju vážnou pomoc. Comp mi zatuhne uplně při všem. Pracoval jsem uplně normálně a najednou zatuhnu ve woknech při spuštěnem prohlížeči a s puštěnou hudbou. Tak jsem to restartnul a comp se mi pro změnu restartnul při bootovaní Windows. Tak jsem znovu restartnul a comp pro změnu nenaběhnul vůbec tak jsem odpojil a zapojil všechny komponenty a dostal se až do BIOSU, ovšem i tam se mi to sekne a ja na kompu nejsem schopen absolutně nic udělat. Ještě jsem měl světlou vyjímku kdy to vydrželo asi 2 hodiny jet tak jsem spustil prime 95 a ten jel hodinu a třičtvrtě v pohodě pak jsem spustil poštu a prohližeč k tomu hudbu a zase sek a od te doby nejsem shcopen absolutně nic udělat. Byl bych moc vděčný za nějaké rady. Jinak sestava: MB: ASUS Striker II Formula (BIOS 1501), CPU: Intel E8400, GPU: 2x ASUS ENGTX280, Zdroj: Everest Forton 800W, RAM: OCZ Reaper 1066Mhz (2x2GB), HDD: 300GB - Veloci Raptor, 1TB - WD Black Caviar. Je to absolutně bez nějakého taktování.
    Naposledy upravil AjsTi; 29.12.2008 v 23:07.

Standardní Re: Tuhnutí compu uplně při všem i v BIOSU

Ahoj!
    Kdyz to tuhne i v biosu tak bych to tipoval na hw chybu.
    Prvne zkus dat v biosu load optimized defaults.

Pokud to bude tuhnout dale, tak to vypada na reklamaci. ZKus vyndat jednu grafiku.
    Pak bych zkusil jiny-silnejsi zdroj.
    Jinak postupne menit komponenty za tve a hledat kdy to nebude tuhnout.
    Naposledy upravil BRUCEF; 30.12.2008 v 09:41.
    1. Game PC: Gigabyte Z68XP-UD4+ i2600k@4.3GHz, CM Hyper 212+, Asus HD7950 DC II TOP, 2x4GB Kingston HyperX LoVo DDR3 1600, Hitachi 500GB VLA360,Samsung 1TB-F3 atd, Thermaltake Armor Jr.,2x120 Revoltec,Zalman Fanmate2, FSP Aurum 400w GOLD, Logitech G25. 2. Notebook: Alienware M17x R3

Senior Member mince Avatar uživatele UFo
    Vliv
    286

Jestli ti to tuhne i v BIOSU tak to opravdu vypadá na HW problém, pokud ti nepomůže LOAD OPTIMIZED DEFAULT ani reset CMOS tak bych začal tím že bych to celé rozebral a pečlivě prohlídnul a očistil (pokud jsi to už neudělal). Pak bych se primárně zaměřil na otestování stability RAM, GoldMemory případně Memtest.
    stáhneš třeba zde:
    http://www.svethardware.cz/forum/dow...p?do=cat&id=11
    Kontakty pamětí bych přegumoval měkkou gumou a pečlivě očistil, jakákoliv oxidace nebo smítka prachu bývají občas zdrojem nechutných problémů. Tohle se stává převážně u staršího HW ale nikde není řečeno že to nemůže být i tvůj případ. Nedávno jsem strávil asi 2h laborováním s RAMkami na své MoBo, přičemž deska byla v provozu ani ne rok.

Jinak ti nezbývá nic jinýho než postupovat tak jak ti napsal BRUCEF.
    Naposledy upravil UFo; 30.12.2008 v 11:58.
    Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A

No, nic ve zlem, ale 800W zdroj se zda Brucovi malo?

Moderátor mince Avatar uživatele peta303
    Věk
    42
    Vliv
    307

vyndat ze skříně desku, nechat osazené jen CPU a paměti (přičemž obojí osadit znovu), zkontrolovat dolehnutí a funkci chladiče CPU. Potom připojit zdroj a ideálně nějakou obyčejnou PCI grafiku, co to udělá. Pokud tohle přežije nastavení BIOSu, připojit mechaniku, z ní spustit MemTest a nechat nějaký čas běžet.

V případě úspěchu zkontrolovat správně umístěné sloupky v bedně a vrátit to do ní, upevnit, připojit disk a jednu PCIE grafiku. Nahodit systém, vyzkoušet stabilitu, pak přidat druhou VGA, pak... atd.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Reset (tuhnutí) při kopírování velkých souborů na HDD
    Založil Snah v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 06.11.2006, 13:02
  2. Reklamacia neuspesna! = UZ UKONCENA -ZAZRAK !
    Založil AjsTi v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 65
    Poslední příspěvek: 02.04.2006, 15:20
  3. Při startu nebo v Biosu mi monitor bliká!!
    Založil Bodlina v sekci fóra Monitory
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 20.06.2004, 20:12
  4. Občasné tuhnutí při bootování na MSI KT6 DELTA LSR
    Založil Josef Žižka v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 18
    Poslední příspěvek: 10.04.2004, 18:21
  5. ABIT NF7 - pískání při startu compu (asi cívka?)
    Založil BeachKEN v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 17.11.2003, 00:39

Pravidla přispívání