Chci naprosto jednoduchou regulaci jen pomocí poťáků, mám jen 4 větráčky. Zajímalo by mě + & - tohoto řešení. Dík
Chci naprosto jednoduchou regulaci jen pomocí poťáků, mám jen 4 větráčky. Zajímalo by mě + & - tohoto řešení. Dík
MB G... a to už taky není pravda ;)
A nekřičte na mě, pokud jsem plácnul nějakou hloupost ...........
+ ticho, ked nejde na plny vykon, alebo ked chces ticho(v noci)
- musis sledovat teploty a podla toho regulovat...
Nic viac ma momentalne nenapada
AMD Athlon 1700XP+@2400XP+ DUT3C JIUHB default VCore, MB Epox 8k9a, Arctic Cooling Copper Silent TC, 256MB DDR266 Apacer CL2, HDD Hitachi DeskStar 250GB PATA, Sapphire ATI 9100 64MB, TEAC CDW58E, EIZO L568 @ DVI, 2x audio zostava
Jo, jde mi spíš o to, jestli se to moc nehřeje, spolehlivost, funkčnost, spíš techničtější info. Ale dík.
No, ak si kupis dobre potaky, tak sa hriat nebudu, treba len dat pozor, aby si nenastavil prilis nizke otacky a fan sa uplne nevypol.
Nie som elektronik, toto necham na inych.
AMD Athlon 1700XP+@2400XP+ DUT3C JIUHB default VCore, MB Epox 8k9a, Arctic Cooling Copper Silent TC, 256MB DDR266 Apacer CL2, HDD Hitachi DeskStar 250GB PATA, Sapphire ATI 9100 64MB, TEAC CDW58E, EIZO L568 @ DVI, 2x audio zostava
Nevýhoda je, že poťák nemusí snést proud kterej odebírá větrák ze zdroje, je nutnost si to vždy spočítat a podle toho vybrat vhodnej poťák.
Výhoda je že, je to opravdu velice jednoduché na realizaci.
...U regulace poťákem, tedy napěťove regulace, je jistá mez kdy se větrák už neroztočí->správná volba hodnoty. Toto odpadá u PWM regulace, gde na větráku je pořád garantované napětí, ale regulace je realizována spínáním toho napětí(jednoduše vysvětleno).
Je to zkrátka jednoduché, levné a ne namahavé a většinou to stačí. V tvém případě, kdy chceš regulovat 4 větráky, by byl problém s tím výkonem.
BA95 positive
Jen mrtví poznají konec války. Platón
Princip PWM znám a chci na každý větroň jeden poťák, prostě mě zajímá praxe. I tak už jsem skoro rozhodnutý, ale zjistil jsem, že mít plán a nezeptet se tady je hřích a nevyplácí se![]()
Jeden větrák, jeden poťák je v poho. Nedělej si žádnou hlavu a jdi do toho. Vyjde to zhruba na 100,- dnešní poťáky stojej 25,- a nebo si je někde nakraď![]()
BA95 positive
Jen mrtví poznají konec války. Platón
Ja mam packovy system , regulujem zvlast cpu a zvlast ostne , ide mi to nezavysle 5,7,12A na 5V je to tiche , ale cooler na Volcane bzuci , alebo co tam dat nieco tichsie a uz si budem mysliet ze nemam zapnute pc.
Ked som sa v detstve rozhodoval co budem dalej robit, guglenie bola jasna volba...
Are you Samuel James Witwicky, descendent of Archibald Witwicky? | The boys thermal levels suggest he wants to mate with the female.
No ja si sehnal v GM 5W potiky a pridal jsem ktomu ruzne LEDky a jine blbiny. Mam regulator na 4 vetracky a jsem snim absolutne spokojenej.
Abit BD7II Raid; PIV 1,8A@2,4Mhz+Zelman CNPS7000AlCu; MSI GF4TI4200 310/610+velkej pasiv+Arctic Fan TC-1 80*80*25; WD XL400JB+XL1200JB; Plextor PX2410A+DVD Toshiba 16x/40x; SBLive 5.1 (mp3+gamer); LCD Hyundai Q17; Suntek STK6303 Alu.
jj, ale ty 5W potaky stojej pres 200Kc - co sem se dival. Ale ty 0.5W za tech 25kc kdo rikal, nemuzes pripojit primo na vetrak...ten potak ti casem odejde!!! Ja to mam udelany pres tranzistor NPN - na bazi je potak + odpor a ten otevira proud podle oteceni na CE. Je to jednoduchy a bezproblemu. Kdo vi aspon trochu jak funguje Tranzistor tak to udela na kolenePůvodně odeslal Saemon
![]()
Osobně preferuju přepínače 12 - 0 - 7 s LED diodou , v jednoduchosti je síla. Ovšem jestli preferuješ potenciometry ,jdi do toho ! Zapojení je úplně primitivní . Zvládne to i začátečník , metodou pokus omyl3 polohovej přepínač na 3A stojí asi 20-30Kč , LED dioda vysocesvítivá asi 30 Kč ! Vypadá to fakt sqvěle , alespoň mě se to líbí
![]()
![]()
prepinace, potenciometry podle me to zadne + nemaale kdyz se vam chce koukat na teploty a kroutit tam necim jako na mustku enterprise proc ne
kdyz delat regulaci tk atomatiku s termistorama nebo jinym cidlem. tot muj nazor
CASE Chieftec DX-01B-D { GIGABYTE X48 DS5 { Intel q9300 + 8GB + ATI x1600 + 2x Seagate ES2 1TB } + LiteOn SHM-165P6S} } + 21" Samsung SyncMaster 215TW
Na regulaci potenciometrem neni nic dobrýho,....
Jedině snad, že je to jednoduchý,...
XP 1700+ 1470@2070 180MHz FSB 1,8V, 1GB DDR333, Soltek SL KT400-C, AIW R9800SE@8xpipelines 128MB/256bit, Live 1024 2x ATX 250W PSU :)
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)