Zdar, mám takovej problém, mám Opterona 1212 2.0GHz 1GB A-Data PC6400(2x512MB dual-ch) na desce Biostar TA690G. Pokud nastavím paměti manuálně na DDR400 a zvednu napětí procesoru o 0.175V, pak chodí stabilně na 280MHz "FSB" což je při násobiči 10x 2.8GHz, testováno při dlouhodobější zátěži programy na to určenými, ovšem pokud hnu jakkoli s nastavením pamětí, pak je zle a systém nenaběhne, přitom nastavení hodnoty DDR533 by mělo být v pořádku, poslední vyrovnaný OC se mi daří při 240 "FSB" a nastavením pamětí na DDR667, pak jedou paměti právě na 800MHz, pokud dále zvyšuju "FSB" nad hranici 240MHz, pak vždy paměti jako strom vykazují zhruba 325MHz(650MHz efektivně) a k hranici 800MHz se už nedostanu, neví někdo kde je problém, HT si hlídám, tam to není, ještě se mi podařilo 250MHz "FSB" při nastavení pamětí na DDR667, výsledek je pak 832MHz efektivně, ale systém se startuje až na několikátý pokus, pak po úspěšném startu je opět nepochopitelně stabilní celou noc při zatěžování, já už fakt nevim co s tim. Nehýbu s napětím ani SB/NB, ani napětí HT (nakonec 280MHz "FSB" jde stabilně takže tam to asi taky nebude) a napětí pamětí mám na nejnižší 1.95V, ale nemělo by být potřeba protože 800MHz nechci překročit a default napětí podle specifikace A-Data je 1.8V.
ještě dodám že při default nastavení bez OC jde vše jak má, tedy paměti jedou na 800MHz bez problémů a procesor na 2.0GHz při 200 "FSB"