Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: Jak ovlivnit rozlišení na Tv při theatre (divadlo) režimu?

Standardní Jak ovlivnit rozlišení na Tv při theatre (divadlo) režimu?

Pokud zapnu obraz na Tv a na monitoru mám plochu v rozlišení větším než 800x600, tak Tv běží na 1024x768 a na 800x600 se přepne až při spuštění filmu. Pouze pokud dám i monitor do 800x600, tak mám na Tv to samé po celou dobu (tedy i když film neběží). Jelikož mám 19 monitor, není to nejlepší řešení ). Jde nějak udělat, aby Tv výstup při theatre módu byl vždy 800x600? Nikde jsem tohle nastavení nenašel a jak píšu, karta (ovladače) si to přepíná sama a celkem svévolně. Jako řešení neberu udělat si rozšíření pracovní plochy a Tv mít jako druhý monitor, pak to jde nastavit normálně ve Win, ale tohle nechci. Mě jde o režim theatre.

Ati 8500, WinXP, Cat 3.1

Member
    Vliv
    281

Standardní

A proč nemít TV jako druhý monitor?
    Under rekonstruction....

Standardní

Protože pokud to udělám a monitor mám jako primární a televizi jako sekundární, tak mi to při přepnutí pouštěného filmu na fullscreen hodí obraz na monitor. Aby to fungovalo, musím dát jako primární televizi, ale ta má těch 800x600, takže se mi úplně rozhodí mé pečlivě na plochu poskládané ikony. Ale už jsem našel řešení pro DivX - přehrávač MV2 Player, který je prostě dokonalý. Tam si můžu vybrat, na kterou obrazovku se bude film při fullscreenu promítat.
    Horší to zůstává s DVD. Používám pro přehrávání WinDVD. Vše jede ok do chvíle, než zapnu funkci PAN & SCAN (ořezání obrazu pro TV). Pak se na televizi objeví jen velké černé nic. Ještě zkusím program PowerDVD, ale hodně pochybuji, navíc mi tenhle přehrávač krajně nesedí. Co s tím?
    Ale i tak mě nadále zajímá, jak ovlivnit rozlišení tv výstupu při theatre módu. Jde to vůbec?

Member
    Vliv
    281

Standardní

Pořád to nějak nechápu.
    Já to dělám takhle:
    Monitor mám primary a TV secondary. Na TV pustím film ve fullscreen (theatre mode) a na monitoru ho minimalizuju.
    Výsledek - na monitoru se nic nehne a na TV to jede ve fullscreen.
    Under rekonstruction....

Standardní

Takhle to taky dělám. Problém je ale v tom, že pokud chceš využívat všech funkcí přehrávačů naplno i v theatre režimu, musíš mít televizi nastavenou jako hlavní a monitor jako kopii. A tady nastává ten můj problém, protože v tomhle režimu ti tv pojede vždy v 1024x768, nikde to nejde přepnout a tím pádem nemáš na tv celej obraz, pouze jeho vyřízlou část. Zkus v tom režimu, kterej používáš (tv jako klon monitoru) použít v přehrávači třeba funkci zoom a zjistíš, že na monitoru ti to sice něco dělá, ale obraz na tv zůstává stále stejný.
    Ale jak jsem psal, zkusil jsem to teda přes ten režim hlavního a sekundárního monitoru a v DivX už vše běží podle mých představ. Ale DVD zřejmě používá jinej způsob zobrazování, protože jakmile začnu obraz na tv zoomovat, tak úplně zmizí. Už jsem ti to trochu objasnil?

Standardní

No sefe to jo ona ta karta si TV vystup prepina na 800x600 lebo telkace viac nezvladnu len niake chabe 800x600 , no
    ale prezobrazuje tvoje rozlisenie / napr. 1024 / a preto to roby efekt na tv ze ti to skroluje desktop .
    No co sa tyka automatiky tiez nepoznam nic .Tak pred tym ako sa prepinam do TV modu vzdy sa prapnam do 800x600 .
    Sak to nie je az tak moc roboty ze ?
    No a ked documim tak si to prepnem zase spat tak si to zase dam na povodnych 1024.
    ASUS CUSL-2,Celeron1.3@1.612/1,5V Sylver past (13x124) ,2xAPACER128/133+AM1-128/133
    3-2-2-5/7 ;-( ,MSI GF4 4200Ti/128/VIVO 250@300,513@594,HDD-Maxtor20Gb/5400/2Mb cache ,SB-Live 1024. 3DMark2001-9116b ;-)) .

Standardní

To je sice pravda, ale já mám 19 monitor a na ploše pečlivě rozestavený ikony podle druhu využití. Když to přepnu, tak se mi sesypou na hromádku. Ale vyřešil jsem to tak, že jsem si v XP udělal zvlášť uživatele na promítání na TV a tam je to už jedno .

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. FAQ DvD to DivX
    Založil AjsTi v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 186
    Poslední příspěvek: 04.01.2010, 20:56
  2. TV Out na GF 6600 GT PCI-E
    Založil vahy v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 18.04.2005, 08:14
  3. Leadtek G4Ti 4200/64MB na TV jak na to??
    Založil Aladar72 v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 30.01.2003, 01:53
  4. Jak rozjet obraz na TV na G400 DH?
    Založil Paja v sekci fóra Ostatní grafické karty
    Odpovědí: 14
    Poslední příspěvek: 13.01.2003, 11:30
  5. Kolik typu je RAID? (1,3,5,0,...)
    Založil Lada Zuzjak v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 07.11.2002, 09:04

Pravidla přispívání