Nemozne sa stalo pravdou a dorobil som svoju "action" na otestovanie photoshopu normalnym sposobom. Dlho ma sralo, jak kazdy dement testuje vykon filtrov a nie vykon PS takze tu to mate ....
Tato testovacia sada vznikla za ucelom testovania vykonu programu Adobe Photoshop pri realnych operaciach suvisiacich so spracovanim fotografii. Autorom sady aj pouzitej testovacej fotografie je Dušan Šimonovič.
Nie je povolene akekolvek komercne (publikacia vysledkov atp.) pouzitie tohoto testu okrem ucelov ladenia na fore overclocking.cz.
Poziadavky na system:
Windows XP alebo Vista (teoreticky aj 2000, netestovane), Adobe Photoshop CS3 a CS2 (nutne mat plugin camera raw)
Idea testu:
Zdrojovy subor je RAW z Nikonu D70 (stary model kvoli vacsej kompatibilite), ktory sa pri otvarani resampluje na 14Mpix pre priblizenie sucasnej realite digitalnych suborov. Nad nim su uskutocnene rozne operacie, ktore sa bezne aplikuju pri editacii fotografii, nejde teda o ziadnu sadu dementnych filtrov, ktore vlastne nikto nepouziva ...
Navod:
1. Adresar "mcpsbench" nahrajte do C:\
2. dvojklikom na benchmark.atn sa do actions v PS naimportuje adresar "benchmark" obsahujuci jedinu akciu s nazvom "MadCap Real Photoedit test" (v PS CS2 zrejme inak, zatial neviem presne ako)
3. V prostredi PS bez otvorenych suborov vyvolajte okno "Actions" (Alt + F9) a spustite akciu "MadCap Real Photoedit test"
4. V idealnom pripade prebehne seria operacii, ktore skoncia opat prazdnym PS bez otvorenych suborov.
5. Vysledok zistite nahliadnutim do adresara c:\mcpsbench, a overenim casu "modified" suboru start.jpg a finish.jpg (vlastnosti suboru), odcitanim tychto hodnot ziskate celkovy cas behu serie operacii.
6. Nasledne spustite clean.bat, ktory vymazene docasne subory - je to nutne pre opatovne spustenie testu.
Po otestovani prosim uverejnite vysledok s popisom zostavy. Popis by mal obsahovat popis CPU (frekvencia, cache), kapacitu RAM, typ/model disku systemoveho disku a pripadne dalsich diskov (ak je na nich scratch PS), verziu OS a verziu PS.
Stahujte a testujte!
Ak ste uz pouzivali 0.2, tak si z actions vymazte cely adresar "benchmark" a nahradte vsetky subory
Hlavne by som poprosil vyskusat na CS2 ci CS Photoshopoch, alebo aj ceskych verziach, ja som testoval na Vista Ultimate a XP SP2 na Eng PS CS3.
Verzie:
0.2 - prve vydanie
0.3 - prekopane funkcie, dlhsi priebeh, vacsi doraz na otvaranie/zatvaranie/pracu so subormi
0.4 - zase prekopane funkcie, pre zmenu kratsi priebeh, ale menej zavysle od nastavenia scratch v PS a vykone disku
Este na zaver>
Toto nie je test procesoru, ale pocitaca ako celku, tj. preto tam ukladam velky TIFF a podobne srandicky, neni to proste ciste len o procesore, hodlam to pouzivat na testovanie zostav (notebookov) v praci a casom to bude "vydane" oficialne