Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: Ktery napeti menit?

Standardní Ktery napeti menit?

GA P35 GS4 a E6750. Rikal jsem si, zkusmo mrknu, co by to tak mohlo dat...
    Ale narazil jsem na problem: nevim, ktery napeti zvysovat. Naslepo ladovat ++ do vseho nemam chut.
    Polozky kteryma si nejsem jistej jsou "FSB overvoltage control" a pak zvyseni napeti NorthBridge. Zaklad je 8x333. Samozrejme s rostouci frekvenci CPU budu muset zvysovat napeti CPU, to je pomerne logicky. Ale matou me vyse uvedeny polozky. Opet logickou uvahou, kdyz pojedu treba na FSB 400, chtelo by to zvednout prvni napeti... K cemu pak ale je NB overvoltage?

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    270

Standardní Re: Ktery napeti menit?

NB - northbridge.
    400 neni zadna extremne vysoka frekvence. Nejspis to zvladne i bez zvyseni napeti. Proste to zkus a pokud to nepujde tak zvysuj napeti.
    Doporucuje se poustet +0.2 do NB. Bez problemu to prezije.

Co je "NB" vim - spis mi neni jasny, jakej je rozdil mezi NB overvoltage a FSB overvoltage.

Věk
    44
    Vliv
    270

Citace Původně odeslal Octopuss Zobrazit příspěvek
    Co je "NB" vim - spis mi neni jasny, jakej je rozdil mezi NB overvoltage a FSB overvoltage.
    Aha. No nejspis to jednou pousti vyssi napeti do NB a podruhe do FSB. To bude asi ten rozdil ....

Ja narazim na FSB wall u p2140 a musim zvysovat oboje o .2 pri 380

No to mi doslo, ze pousti napeti do NB :P Ale kdyz je funkce FSB ov., k cemu je dobry zvysovani u NB?

Věk
    44
    Vliv
    270

Citace Původně odeslal Octopuss Zobrazit příspěvek
    No to mi doslo, ze pousti napeti do NB :P Ale kdyz je funkce FSB ov., k cemu je dobry zvysovani u NB?
    Cil bude u obou stejny - dosahnout vyssi stabilni FSB frekvence.

mám DQ6 a narazil jsem na zvláštní problémy. Na procesoru jsem dal 1.45 V (8x450) a na nb i ddr (900 MHz) jsem taky trochu přidal. Po několika nestabilních pokusech (už jsem chtěl i reklamovat ramky) vyšlo jako stabilní řešení nechat všechny volty na normal (i ramky), jenom na procesoru nechat těch 1.45 V. Nevím, jestli je ta P35 tak bohatě dimenzovaná, nebo si to ta deska nadvoltovává sama, ale všechny ty performance boostery jsem pozvypínal. Přitom jedu naprosto stabilně, jak v orthosu, tak ve hrách...
    "EMIL" - CPU - Core2Duo E6750 conroe @ 3.6 GHz / 1.424 V | GPU - MSI 2900XT 512 MB GDDR3 @ 843/1800 MHz | RAM - 2x1GB A-Data Vitesta Extreme Edition @ 900 MHz | MB - Gigabyte P35-DQ6 | ZDROJ - Fortron EPSILON FX700-GLN | HDD - WD5000AAKS | LCD - 22" Samsung SM226BW | CASE - Thermaltake Tsunami VA3000BWA | MYŠ - Logitech MX510 + Steelpad 4D
    3DMark05: 21536, 3DMark06: 12084, Aquamark3: 182120
    "FERDA" - NTB - Acer Ferrari 4005 WLMi (AMD Turion 64 ML-37 lancaster @ 2000 MHz, 1 GB DDR SDRAM 333 MHz, Ati mobility Radeon X700 128 MB)
    "JARMIL" - CPU - Intel Pentium 3 E coppermine @ 800 MHz | RAM - 256 MB SDRAM | HDD - 10 GB WD

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání