Výsledky 1 až 14 z 14

Téma: P5W DH deluxe - běží pouze s jednou RAM

Standardní P5W DH deluxe - běží pouze s jednou RAM

Ahoj, před nedávnem mi odešla do věčných lovišť deska, tak jsem jí vyreklamoval. Teď mi ale nechtěj běhat RAM a natož v duálu. Když tam dám jednu NEBO druhou, tak vše chodí jak má, ale jak je tam dám obě, tak ani prd. Akorát se roztočej disky,ale ventilátory stojej a monitor to taky neprobudí. Na té minulé desce (stejný typ) to chodilo vše ok. Neví někdo, kde by mohl být průšvih? Zkoušel jsem jim přidat napětí z 1,9 na 1,95 a 2,0 a pak ještě na 2,05, ale bez výsledku.

sestava:
    C2D6320; ASUS P5W DH deluxe; 2x512MB Corsair DDR2-800; ASUS 7600GT; 160+160+250 WD Caviar + 80GB šuplajs ; Winfast tv-tuner s HW kodekem; 50xCDrom; NEC 3540A, EUROCASE+FORTRON BLUESTORM400W; 21" EIZO; KB Chicony; krysa Genius Ergo525, Encore P-120

edit: zapomněl jsem uvést, že nejnovější BIOS mám naflashovanej.
    Naposledy upravil Patrez; 14.08.2007 v 18:37.

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Standardní Re: P5W DH deluxe - běží pouze s jednou RAM

Důkladně očisti kontakty na pamětech i na desce, měl sem nedávno stejnej problém s jednou starou deskou pro PIII a po očistě už se moduly snesly. Pokud to tím není, tak zkus update biosu.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Citace Původně odeslal Peca-on-line Zobrazit příspěvek
    Důkladně očisti kontakty na pamětech i na desce, měl sem nedávno stejnej problém s jednou starou deskou pro PIII a po očistě už se moduly snesly. Pokud to tím není, tak zkus update biosu.
    Bios jsem tam naládoval nejnovější, ale nepomohlo to. Kontakty jsem pouze ofouknul, nevím čím to nejlépe vyčistit, abych něco nepo..

teď jsem je zkoušel i do těch druhých (černých) slotíků a taky nic
    Naposledy upravil Patrez; 14.08.2007 v 19:02.

Nejlepší na čištění kontaktů (a i jiné elektroniky) je isopropylalcohol.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.

Citace Původně odeslal Paolo Zobrazit příspěvek
    Nejlepší na čištění kontaktů (a i jiné elektroniky) je isopropylalcohol.
    tak to bohužel doma nemám jediný co by tomu mohlo být "podobný" tak tady mám technický líh Tím bych to mohl zkusit taky? Namočit cíp kapesníku a přešudlat to s tím?

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    270

jj, to by melo stacit. Kazdopadne bys je tim nemel poskodit.

Citace Původně odeslal NeMeM9aA Zobrazit příspěvek
    jj, to by melo stacit. Kazdopadne bys je tim nemel poskodit.
    OK, díky, vyzkouším

půjčil jsem si ty samé, ale v provedení 2x1024 a ty jedou v pohodě, takže to asi nebude deskou, ale těma RAM Je možné že by mi na nich po cca 1 měsíci zoxidovaly kontakty?

Tak jsem kontakty pečlivě očistil a stále nic. Asi půjdou holky na reklamaci

Citace Původně odeslal Patrez Zobrazit příspěvek
    půjčil jsem si ty samé, ale v provedení 2x1024 a ty jedou v pohodě, takže to asi nebude deskou, ale těma RAM Je možné že by mi na nich po cca 1 měsíci zoxidovaly kontakty?
    Tomu bych moc nevěřil, spíš si myslím, že si deska při odchodu "do věčných lovišť" vzala s sebou i paměti.

tak to bohužel doma nemám jediný co by tomu mohlo být "podobný" tak tady mám technický líh Tím bych to mohl zkusit taky? Namočit cíp kapesníku a přešudlat to s tím?
    Tím to jde taky a nic nepoškodíš, ale je třeba to řádně otřít, bo líh nechává to po sobě stopy.
    V nouzi nejvyšší jsem použil lékařský líh smíchaný v poměru 1:1 s lékařským benzinem
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Citace Původně odeslal Paolo Zobrazit příspěvek
    Tomu bych moc nevěřil, spíš si myslím, že si deska při odchodu "do věčných lovišť" vzala s sebou i paměti.
    Ale je zajímavé, že solo jedou obě, ale když tam dám obě tak nejedou ani normoš, natož v duálu. Asi budou jen tak trošku načnutý

no zítra je zkusím ještě v kompu v práci a uvidím

Senior Member Avatar uživatele flash
    Věk
    56
    Vliv
    292

Zkoušel si banky oba páry? Žluté i černé? Mě například jedou paměti jen v černých . Ještě jedna pikantnost. Po přehnaném taktování PC vůbec nenajede a to ani po resetu CMOS. Musím vyndat jednu paměť, najet do BIOSu, potom vypnout PC, dát paměť zpátky a už to zase jede jak má. S oběma ani náhodou!
    Tahle věc mě opravdu docela potrápila .
    PC - Intel® Core i5-2500K 3.30@4.50GHz, Arctic ARCTIC Freezer Xtreme r.2, GIGABYTE P67A-UD3P B3 (r.1.1), 4x4096MB DDR3-1333MHz GEIL , Seagate ST3500320AS, ST3500320AS, Maxtor STM31000528AS, WDCWD10EALS, WD10EALX, Sapphire Radeon HD5830 1GB DDR5 Extreme, Realtek HD Audio + DTT 2200, SMC SMCWPCI-G, Leadtek WinFast DTV Dongle DIB7700, DVD-RW-DL NEC ND-3520A, Fujitsu Siemens P19-2, HP HP ZR22w, SMC 7904 VBRB,
    FOTO - Nikon D90, Nikon D600 , NIKKOR 24-85mm f/3.5-4.5G ED VR, NIKKOR 35 F 1,8 AF-S DX G, NIKKOR 18-105, F 3,5-5,6 AF-S DX G ED VR, NIKKOR 70-300, F 4,5-5,6 G AF-S Zoom, SIGMA 70-200, 2,8 EX DG APO HSM MACRO II, SIGMA 50, F 2,8 EX DG MACRO, Tokina 11-16, F2,8 a další...
    PDA - Glofiish ETEN X650

Citace Původně odeslal flash Zobrazit příspěvek
    Zkoušel si banky oba páry? Žluté i černé? Mě například jedou paměti jen v černých . Ještě jedna pikantnost. Po přehnaném taktování PC vůbec nenajede a to ani po resetu CMOS. Musím vyndat jednu paměť, najet do BIOSu, potom vypnout PC, dát paměť zpátky a už to zase jede jak má. S oběma ani náhodou!
    Tahle věc mě opravdu docela potrápila .
    zkoušel jsem různé kombinace (samozřejmě vše na default) a přišel jsem na to že jeden modul v těch dvou bankách, co jsou blíž k mechanikám nejede vůbec a ten druhý tam jede v poho

Ale je zajímavé, že solo jedou obě, ale když tam dám obě tak nejedou ani normoš, natož v duálu. Asi budou jen tak trošku načnutý

no zítra je zkusím ještě v kompu v práci a uvidím
    jj, možná ho to jenom lízlo
    Ale vážně, pokud se to chová tak jak popisuješ, tak "je něco prohnilého ve státě Dánském".

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání