Nevím jestli tohle nepatří spíš do mísy, ale zajímá mě řešení, takže:
Jedu na pobočku firmy zapojit síťovou tiskárnu. Do kanceláře vede jediný kabel, takže jsem ho vypojil z PC, strčil do nového switche a z něj do síťové tiskárny a dalším kabelem zpět na PC.
Jenže koukám, že kompl hlásí pořád odpojený kabel... Zkusím zahýbat dráty... už naskočil. Ale hned se zase odpojil...
Dobrá, vyhodil jsem kabel a vytáhl rezervní - nemám čas ani náladu se s koncovkama párat znovu. Jenomže situace se opakuje. Přitom kabel je odjinud a 100% fuknční
Dobrá, absolvoval sem obvyklé kolečko. Kontrola nastavení karty, autodetekce, výměna zásuvky ve switchi, restart síťových prvků, znovu výměna kabelů,...
Na konci je stav stejný. Naprosto bez mého zásahu se přesně v 2sec intervalech koukám na bubliny "síťový kabel byl připojen"/"..odpojen"
Nakonec sem switch zase vyhodil, uvedl síť do původního stavu a konstatoval, že tam mají asi duchy z vedra.
Uměl by někdo tohle vysvětlitPodotýkám, že se jedná o std. 100Mbit LAN, všechny kabely i Switch jinde normálně fungují, žádné křížené kabely, apod.