Zacal jsem konecne davat do kupy pocitac, ale zjistil jsem, ze grafika (1900XT) ma nejaky uplne nestandardni napajeni. V zivote jsem to nevidel - konektor na nejakej 6pinovej kabel. Co s tim mam delat? Zdroj nic takovyho vyvedeny nema...
Zacal jsem konecne davat do kupy pocitac, ale zjistil jsem, ze grafika (1900XT) ma nejaky uplne nestandardni napajeni. V zivote jsem to nevidel - konektor na nejakej 6pinovej kabel. Co s tim mam delat? Zdroj nic takovyho vyvedeny nema...
PCIe napajeni, bezna vec. To snad ma vetsina modernich zdroju.
Jinak potrebujes tohle: http://nezatrideno.mironet.cz/redukc...-6pin+dp65466/
Byva to ale soucasti baleni karet.
ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
work: HP Docking Station | HP L2445W
audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555
Hm, ten zdroj jsem kupoval pred cca 3 lety. Mozna 2? Nevim. Kazdopadne to nema,ale ze bybyl nemoderni...
Diky.
Tak to uz je realtivne dlouha doba.. takze je to klidne mozne, ze tohle napajeni nema. Ma vubec 2x 12V? (vzhledem k predpokladanemu odberu)
ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555
Ma toho hodne ale PCIe holt tehdy asi jeste nebyloJe to nejakej Chill... Pise se CP400-P rev2.
Aha, no tak to uz je stary zdroj..
To je divny, ja ho tehda koupil za nemaly prachy jako spicku - a musim objektivne rict, ze jsem s nim doted byl maximalne spokojen. Treba mel jen spatnej kus?
Kazdopadne jsem to vyresil redukci...
Btw. Prijde mi nova Chieftec bedna s 400W zdrojem - nechali byste si ten Chill nebo pouzivali ten novej? Jde mi primarne o ticho a tenhle celkem tichej je...
Alternativne uvitam par tipu na kvalitni znacky.
Ja bych si tenhle teda nenechal, pokud vim, tak Chill zrovna nevynika spolehlivosti..
Vykonove bude imho ten Chieftec lepsi, ale pokud ti jde o ticho, sel bych do Seasonicu S12 430W nebo Nexusu 8040.
Hm, muzu jen rict, ze jsem za cca tri roky nemel nejmensi problem. Ale na druhou stranu nemam nejmensi tuseni, jak se posuzuje spolehlivost zdroje... Koupil jsem to na doporuceni podle snad dokonce i nejakyh recenze nebo clanku. A jaksi mi prislo, ze zdroj za 1500+, kdyz normalni stoji cca 500 (tehdy), bude logicky dobrej![]()
Hm, problemy se zapinanim kompu - muze byt treba naprosty nenabootovani a vytrvaly pipani desky?
Tak pak nevim. Komp se sice pusti, ale jenom to pipa... Dvakrat to nabootovalo a zaclo bootovat, ale ted ani tuk. Tak netusim. Zkusim ten novej zdroj (redukce tam a tady me stejne nebavej) a budu se modlit, ze to je spatnym napajenim...
Sice uz jsem od puvodniho tematu uplne OT, ale snad to nebude vadit...
Koupil jsem teda zdroj - ten Seasonic. Kupodivu asi v tom Chillu BYL _nejakej_ problem, protoze komp se zapne okamzite a ne az po 15 vterinach cekani po zmacknuti vypinace. NICMENE se to cely zapne, zacne bootovat, ale po par vterinach se zastavi vetrak na cpu i grafice a nic se nedeje. Monitor porad cernej.
Ciste teoreticky mohla nastat situace, ze pri prvnich pokusech s Chill zdrojem se ten rozhodl, ze na to nestaci a zkolaboval. Pri tom kolabovani poslal vetsi mnozstvi proudu do grafiky/desky a poskodil je.
Nebo je od zacatku nefunkcni grafika.
Ted asi nezbyva vyzkouset jednotlive soucastky ne jinem kompu.
Grafika je imho v pohode. Dvakrat to dneska odpo nabotovalo, byl jsem v biosu a chvili v instalatoru Windowsu.
Koukal jsem na ty diagnosticky LEDky a ted se to s pipnutim zasekne na ty posledni - coz podle manualu znamena "VGA detected". Jenze pak uz nic.
Zkousel jsem oba PCIe sloty a to samy. Tak nevim.
Nevím, jaké máš diagnostické LEDky, ale moc se na ně nespoléhej. Mně kdysi diagnostikovaly LEDky na motherboardu vadnou grafiku a bylo to něco zcela jiného. Zkus odpojit vše nepotřebné (disky a mechaniky i od napájení) a nechat jen motherboard s bootovacím diskem a pamětí (případně s jedním modulem, máš-li jich více).
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
To jsem udelal. Nemam pripojeny nic, jen ram, procik a grafiku. At narvu cokoli do pci nebo pcie slotu, nic.
To jedno pipnuti taky nevim co znamena.
Jeste bych potreboval zkusit jiny pameti, i kdyz se domnivam, ze ADATA 566 jsou dostatecne dobry i pro tuhle desku.
Paměti máš slušné, ale to neznamená, že jsou v pořádku. Na kondenzátory na základce ses díval? Ono to nemusí být zdrojem či grafárnou, ale klidně i motherboardem.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
No nekompatibilita desky s pametma je fakt uz posledni moznej problem. Pokud to ani to nevyresi, vsechno to vyhodim a koupim si neco fungl novyho... Uz me to fakt nebavi.
Mesic shanim komponenty, pak mesic reklamuju desku, pak koupim novou desku a PORAD NIC. Uz si pripadam jak idiot.
Skoda, ze nemam moznost pres vikend neco testovat a ze jsem si v praci zapomnel pujcit nejakej ddr1 modul.
X2-4850e(2,5Ghz@1,0Ghz:1,15V@0,85V),GB 780G (HD 3200 IGP), 4GB DDR2 880, 500GB SATAII(AAKS), SH-S203D DVD-RW, Antec 3480....
------------------------------------------------------------------------------
IBM T40
Vzdyt od zacatku rikam, ze jsem zkusil dve PCI-e karty a jednu prastarou PCI.
Tak me ted napadlo, ze at deska hlasi co chce, nemuzou byt odvareny PCI I PCI-e sloty. To je nesmysl. Ze by teda fakt pameti?...
X2-4850e(2,5Ghz@1,0Ghz:1,15V@0,85V),GB 780G (HD 3200 IGP), 4GB DDR2 880, 500GB SATAII(AAKS), SH-S203D DVD-RW, Antec 3480....
------------------------------------------------------------------------------
IBM T40
Neeee. CPU jelo peknych par tydnu na stary desce![]()
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)