Ahoj,
mam 6-ti kanalovy radic pro sata disky, 4 interni a 2 externi, ted se budu bavit jen o internich kanalech. Tyto 4 kanaly jsou rozdeleny do dvojic viz http://www.st-lab.com/assign.asp?keyid=be27 . Ke kazde je mozno pripojit jedne nebo dva disky. Mel jsem v obou dvojicich po jednom disku, disky samostane, aby fungovali musel jsem na kazdem kanalu vytvorit samostatne pole v modu concatenation, tedy rekl bych stand alone disk. Na disku A jsem mel 2 partition a na disku B 1 partition. Na A1 byl system na A2 data na B ftp. Koupil jsem si 3. disk a ve spechu jsem ho zapojil, avsak ke spatnemu disku, ne k B, kde jsem se ztratou dat pocital, ale k A a vytvoril nove pole RAID ve stejnem modu, tedy jsem spojil dva disky do jednoho velkeho pole. Na disky jsem nic nezapisoval, ani neformatoval. Potrebuju obnovit strukturu souboru alespon na A2. Uz jsem sehnal odbornika co to za nejakou tu tisicovku udela, diagnostikoval to tak ze neni problem data ziskat. Myslim si tedy ze jde jen o obnovu NTSF systemu, MBR. nevedel by nekdo z Vas jak nejlepe a nejjednuseji odnovit system, ktery windows detekuji jako unlocketed partiton. Dekuji moc za pomoc, premyslel jsem i o hdd recovery card, ale zatim jsem se o tom na cz strankach moc nedozvedel, ze by to nekdo prodaval a pod.
Obycejne soft si s tim nevedeli rady,
kamarad mi poradil postup:
Vytvorit tam stejne pole, disk neformatovat, maximalne jen rychle, a zkusit pouzit, easy recovery profi, jdu tento system vyzkouset na dvou zbylich discich.
Jeste jednou dekuji
R3pr353nT