Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: Problem s Partitionmagic pro 7

Standardní Problem s Partitionmagic pro 7

Caute,
    takze toto sa mi vcera stalo: chcel som si zmenit velkost particii pomocou programu Partition magic pro 7, zadal som mu co ma urobit, on ze o.k. aby som ho restartoval a on urobi pozadovane zmeny, tak som ho restartol, zacal to robit, ale zrazu mi vypisal nejaku chybu a pozadoval aby som vlozil nejaku helpdisketu vyrobcu toho programu. To som samozrejme nemal, ale on nechcel pokracovat, stale si pytal tu disketu a neslo ho ani deletnut. Tak som ho musel resetovat, ale potom uz nenabootoval Windows. Normalne prebehne kontrola, zacne bootovat ale po par sekundach mi vypise nejake chyby v particii, nabehne mi taka modra obrazovka so vseobecnymi pokynmi ze vypnite si antivirus atd. a to je koniec. Dalej sa nedostanem. Tan program mi asi poskodil systemovu particiu a teraz neviem, co sa s tym da robit. Dnes donesiem instalacne CD Windowsu a skusim to nejako nabootovat s CD, ale dalej neviem co s tym.....
    Nevie mi prosim niekto pomoct?
    Dakujem

Standardní Re: Problem s Partitionmagic pro 7

Instalačka Win ti to nejspíš dorazí, takže rozhodně ne. Pustil bych na to PQMagic znovu, když si to podělal, ať měl by to umět opravit.
    Teď mě ale napadá, žes to asi pouštěl z Win ... Aha, tak tudy ne. Rozhodně boot CD a spouštět v čistým DOSu.
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Vdaka za radu, ale mozes mi to prosim Ta trochu rozviest, ja sa v pocitacoch moc nevyznam.
    Kde zoberiem to bootovacie CD - to nie je to z ktoreho som instaloval Windows?
    A ako sa dostanem do Dosu?
    Skus mi prosim Ta vysvetlit cely postu po lopate.
    Dakujem.

Aha tak jinak. Pozadej nekoho jestli nema boot cd s PQMagicem. Tech moznosti jak je vytvorit je vice. Existuji i hotove ISO, ktere si stahnes z netu, ale s tema zkusenost nemam. Ovsem vychazim z toho, ze k dispozici asi druhy komp stejne nemas, takze - bez urazky, lepsi bude najit nekoho, kdo se na to podiva. V tehle fazi se dost snadno nadela vic skody jak uzitku a neni to nejlepsi doba na pokusy
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Este som dostal takuto radu od kamarata, len neviem ci je dobra:
    Mam nabutovat z toho instalacneho CDcka a potom niekde zadat opravit Windows a vraj mi to da do povodneho stavu a nebudem ani musiet znova instalovat Windows.
    Je to blbost?

Senior Member mince
    Vliv
    299

Jo, je to blbost, protože nevíš, co ti ten PQmagic provedl s partišnou. V podstatě nejjednodušší je vytáhnout disk, dát to k někomu do kompu a zkusit mrknout, co se tam stalo. Nejlépe zachránit soubory a pak můžeš s diskem dělat, co chceš. Pokud nemáš nikoho, kdo by na tom ve svém PC mrknul, je možnost právě stáhnout nějaké bootovatelné rescue CD, namátkou mě napadá Bart's PE například, ale je toho spousta. Nabootuješ, pokud to půjde, zkopíruješ soubory třeba na USB disk, nebo na to prostě pustíš njakou utilitku(ne chkdsk a podobné, které to dorazí úplně).
    Ono se v takové situaci opravdu hodně špatně radí konkrétněji, ale myslím, že máš šanci zachránit valnou většinu dat....
    MB G... a to už taky není pravda ;)
    A nekřičte na mě, pokud jsem plácnul nějakou hloupost ...........

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Reklamacia neuspesna! = UZ UKONCENA -ZAZRAK !
    Založil AjsTi v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 65
    Poslední příspěvek: 02.04.2006, 15:20
  2. Windows XP Pro, SP1 - Problém se zamrzáním
    Založil Yomega v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 17.07.2004, 17:19
  3. Problém s Win XP pro DOS aplikace
    Založil Systemak v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 13.11.2003, 23:12
  4. MSI BX Master - problem se zdrojem pro CPUfan