Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: Ext. RAID suplik

Standardní Ext. RAID suplik

Uz nekolik let mam ATXcase, na kterym jsem upnutej. Dokonce jsem do nej vlastnorucne vyrizl diru na pridavny PCMCIA !

Potreboval bych ale usetrit jednu 5.25 pozici a tak se ptam:

Neni tady nekdo, kdo by mel vyvedenej suplik, nejlepe zapojeny na RAID radic ven z PC ? Myslim, jako, ze by ho mel treba postavenej nahore na PC atd. Chci vymenit zkusenosti....
    Precejenom suplik pouzivam obcas, ale pouzivam.

Uz jsem premejslel i o USB2.0 nebo IEEE to IDE, ale to se tezko vyrovna s rzchlosti prenosu RAID, ze ?

Jde mi hlavne o to, jestli to uz nekdo zkousel nebo jestli jsem blazen ? ?

Standardní

nevidim v tom problem, pokud jsem te dobre pochopil...
    jinak rychlost usb2.0 a firewire je na dnesni disky dostatecna, takze zas tak pomaly to asi nebude, ale nemam vlastni zkusenosti...

Standardní

Uff, uz jsem se lekl, ze jsem fakt mimo....

No to je prave to. Kdybych mel jistotu, ze HDD pres USB2.0 bude treba o fous pomalejsi nez pres RAID, radsi bych si koupil ext.USB2 box.

Neni tady nekdo s praktickejma skusenostma ?

@Kukla K.
    Nevis o ishopu, kde koupit prodluzovaky nebo spojky na zdrojovy a IDE kabel ?

Standardní

Citace Původně odeslal jonka
    Uff, uz jsem se lekl, ze jsem fakt mimo....

No to je prave to. Kdybych mel jistotu, ze HDD pres USB2.0 bude treba o fous pomalejsi nez pres RAID, radsi bych si koupil ext.USB2 box.

Neni tady nekdo s praktickejma skusenostma ?

@Kukla K.
    Nevis o ishopu, kde koupit prodluzovaky nebo spojky na zdrojovy a IDE kabel ?
    no IDE kabel muze byt jen neco pres metr dlouhej, takze prodluzovaky asi tezko....

Standardní

No, kdybych mel 1m a neco dlouhej IDE 133 kabel, tak by nepotreboval prodluzku.....

A co s napajenim .....

p.s. Stejne to vypada, ze si koupim USB2.0 ext. box a nacpu tam CDRW.....

Standardní

Ja mam usb2.0 3,5" case Q-TEC. Ide 8-12MB/s - nedosahuje rychlosti IDE. V AutoConte mi ponukali 5,25" case s tym ze sa tam da dat bud napalovacka, alebo suflik s diskom. Zobral som lacnejsi a lepsie prenosny 3,5". Napajanie je riesene spinanym zdrojom, podobne su k notebookom.

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    290

Standardní

nektere radice maji ide konektor vytahnutej na zadni stranu takze je pristupna z venku pocitace. jako treba muj starej HPT od kouwelu. to by si mel easy, jen vytahnout napajeni
    CASE Chieftec DX-01B-D { GIGABYTE X48 DS5 { Intel q9300 + 8GB + ATI x1600 + 2x Seagate ES2 1TB } + LiteOn SHM-165P6S} } + 21" Samsung SyncMaster 215TW

Standardní

Teraz by som uvazoval aj nad SATA radicom + prevodnik SATA->ATA.

Standardní

Fish

S tou rychlosti USB2.0 je to teda nic moc co ?

SATA mam, ale na destce. Tos myslel, jako ze bych si ten tenouckej SATA kabel vytahl ven, tam pichl redukci a na ni suplik ?

Standardní

Citace Původně odeslal jonka
    Fish

S tou rychlosti USB2.0 je to teda nic moc co ?

SATA mam, ale na destce. Tos myslel, jako ze bych si ten tenouckej SATA kabel vytahl ven, tam pichl redukci a na ni suplik ?
    USB disk pouzivam na zalohy a prenos velkych suborov - na to tato rychlost staci.

Ak mas radic SATA nevahaj . Bud kupis SATA disk + kabel a mas po starostiach (ale asi SATA disky budu zo zaciatku drahe), alebo pouzit stary disk + redukciu + suflik. Niektore radice mali problem s CDROM zariadeniami - ak chces dat CD von skontroluj si najprv kompatibilitu.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Par dotazu nejen ohledne RAID
    Založil Fraj#r v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 26
    Poslední příspěvek: 06.04.2005, 20:32
  2. Mount- windows raid disku v LINUXE :(
    Založil wana v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 26.02.2004, 21:43
  3. 8KRA2+ ATA RAID nebo 8RDA3+ SATA RAID ....?
    Založil sa1adin v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 14.11.2003, 12:19
  4. Promise FastTrak TX2000 RAID radic
    Založil Paja_K v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 14
    Poslední příspěvek: 10.03.2003, 18:06
  5. nFORCE2 a HighPoint RAID ATA100
    Založil OldaC v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 13.02.2003, 12:23

Pravidla přispívání