Je to typ GV-N76G256D-RH (GeForce 7600GS s pasivním chlazením s 256MB pamětí). Při přepnutí do 3D se kousne do 20 sekund. Je pak nutné resetovat PC tlačítkem. Po restartu (cca 90s) má grafárna teplotu 65°C (při kousnutí teplotu samozřejmě neznám, ale ve skříni je dostatečný průvan - větráky 2x80mm 1x92mm a 1x120mm ve zdroji). Ovladače jsem zkoušel poslední dvě verze (které ji podporují) a bez efektu. Totéž dělala v jiném PC!!! Zdrojem to nebude, spíše bych to viděl na nějakou nekompatibilitu s motherboardem případně s win2k. OS je na obou zkoušených PC stejný (již zmíněné win2k + SP4 + poslední updaty), základní desky mají chipset nForce2 Ultra a nForce2 IGP, obě od MSI (obě podporují AGP 8x). Snížení hardwarové akcelereace nepomáhá, otevření skříně také ne.

Karta šla na reklamaci. Závada se v servisu prodejce neprojevila a tak ji poslali výrobci. Ten ji vrátil opravenou (alespoň je to psáno na reklamačním formuláři) a karta se chová naprosto stejně. Ve 2D módu je v pořádku, pouze ve hrách je nepoužitelná.

Tuším problém v chipsetu a výrobci základní desky, ale to je mi platné jak mrtvému zimník, protože v servisu to funguje OK. Prodejce mi řekl, že těchto karet prodali dost a žádné problémy s ní nikdo zatím neměl Nemá někdo tuto grafiku a podobné problémy? Co bych ještě měl zkusit, abych to rozchodil?

EDIT: Sorry, zapomněl jsem do titulku napsat, že se jedná o AGP verzi (z obsahu je to podle chipsetu nForce2 patrné).