takze zajimava reklamace, zacnu poporadku:
v patek mi mlada psala, ze ji nejde RD (remote desktop) v brne (cez tyden je ve vidni, dela si veci na komple v brne ale)... nejdriv se ji restaroval pc, pak chvilu jel a pak nic. ja z prace taky delam na RD, takze jsem hned masinu opingoval a zadna odezva. napsal jsem ji, ze vecer spolu na to mrknem.
vecer jsem dorazili, kompl svitil, ale vetracky a nic se netocilo. tudiz jsme ho vypnuli a zacali zistovat v cem je problem. nasledujici rozborka ukazala, ze je odpalena deska. samozrejme jsem hned zacal testovat komponenty season 430 ok v poradku, grafika 7300gs ok v poradku, cpu ok v poradku (tady jsem se docela bal.. prece jenom nejdrazsi cast pc), pamet netestovana (nebyl cas).
deska ma doslovne upecenu civku (ze spodne strany normalne roztaveno (!!)), jinak ostatne soucasky vyzeraji na prvni pohled ok. jedna se o tuto desku
INTEL SHREWSBURY i965 LGA775 BLK µATX FSB1066 DDR2-800 VGA+PCIe16 SATA 1394 Giga
taktovano - netaktovano (intel desky se ani nedaji), v popise reklamace je tohle, je mi jasne (jsem si jist na 95%), ze reklamace bude zamitnuta
"odesla civka na desce, viditelne znamky spaleniny. prijato jako externi reklamace, bude se posilat na posouzeni dodavateli"
jenom pro rejpali - deska byla v zavrenem case, chladic na cpu noctua, vetrani zabezpecovali 2 fany (intake mel dokonce i prachove filtre), pred komplem je line-interactive ups (tzn nejaka spicka a pod nehrozi)
mam dve otazky:
1, tusi nekdo co mohlo zpusobit odpaleni desky? muj tip (jsem sice 5-ty rocnik mikroelektronika na vut, ale znalosti nic moc bohuzel) odesel nejaky rezistor (?) coz zapricinilo hromadenie na civce a nasledne odpaleni
2, jak pak postupovat v reklamaci? mam pocit, ze bohuzel se to bez znalce asi neobide? (jde mi o princip, kdyz zabity cas investuji do prace, tak mi to desku zaplati a neco jeste zustane![]()