Mam staricke 19" CRT, jsem s ni spokojen (8let), nicmene mi pomalu dava sbohem. Budu si muset poridit neco noveho, co jsem koukal, tak CRT se jiz koupit neda, takze spadnu do panelu ....
Mam to hlavne na praci a sem tam na nejaky filmek a jasne, take nejaky ten web. Hry jdou mimo me.
Prace spociva v hodne terminalech (xterm v cygwinu, pripadne v xwindows v nejakem unixu - solaris,bsd) se spoustou malych pismenek. Pomer stran musi zustat 4:3, zadny wide nechci ....
Pouzivam starickeho matroxe (parhelia) mam k dispozici i g400.
Premyslel jsem o nejakem 20" nebo 21" panelu s rozlisenim 1400:1050 (to mam ted na notebooku a je v pohode, jenze panely tohle moc neumi) nebo 1600:1200. Kdyby nejaka 19" umela tech 1400:1050 tak i to bude dobre.
Videl jsem par panelu a mel tam pustene terminaly, rozhazena a mizrerne citelna pismenka jsou moji nocni murou. Jak jsem podotknul, je to hlavne na praci a nejaky ten filmek, takze u toho casto sedim 10-15hodin/den.
Pokukuji po eizo, mam s nima dobre zkusenosti prave v CRT, ale preci jen jsou dost drahe, nicmene na monitor jsem mel naroky vzdy vysoke. Umel by mi nekdo doporucit po cem bych se mel podivat? Dekuji.