Výsledky 1 až 21 z 21

Téma: Quantum Atlas V - SCSI radic

Standardní Quantum Atlas V - SCSI radic

Ahoj,
    dostal jsem prave jeden starsi SCSI disk ze serveru, ktery se predelaval. Bohuzel nemam v oblasti SCSI radicu zadne zkusenosti a netusim jaky radic bych si mel poridit. Nechci taky utracet plno penez za nejaky novy, staci mi nejakej starej funkcni. Jedina podminka je asi aby byl do PCI. Ostatne to budu resit az pak v sekci bazar, ted jen potrebuju zjistit co vlastne potrebuju

Tady sou nejaky fotecky, tak na to pls mrknete a poradte. Diky!

PS: Kdyby ste nahodou nekdo mel neco za rozumnou cenu,tak mi to muzete rovnou nabidnout pres PM!
    Normalni PC :)

Standardní Re: Quantum Atlas V - SCSI radic

zrejme potrebujes uz len ten radic, rozhranie Ultra 160 so 68pin konektorom (LVD?), v CR mate za celkom slusnu cenu Adaptec 19160 LVD na www.pcskonto.cz
    Naposledy upravil Malakh; 29.01.2007 v 10:37. Důvod: korektura

Disk vie LVD aj SE.
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Citace Původně odeslal T182 Zobrazit příspěvek
    zrejme potrebujes uz len ten radic, rozhranie Ultra 160 so 68pin konektorom (LVD?), v CR mate za celkom slusnu cenu Adaptec 19160 LVD na www.pcskonto.cz
    TO vypada nadejne. Cena je ok. Jen musim zjistit jak to u nich chodi s nakupovanim.Dik za pomoc!

Jo jinak panove muze te mi vysvetlit co znamena to LVD a SE ? Pak k cemu je tam na konci kabelu ten TERMINATOR ? A posledni vec co by me zajimala jsou ty jumpery zepredu a nejaky sou i zezadu...je to podobny jako u ATA disku ?

Senior Member mince
    Věk
    51
    Vliv
    287

terminatorom sa ukoncuje kabel za poslednym zariadenim , ale z vlastnej skusenosti viem ze ti de aj bez neho .
    Tymi jumprami sa nastavuje ID zariadenia / 0-7 / - na jeden kabel mozes zavesit 8 zariadeni / ak ma pamat neklame /
    NTB - nejake Lenovo
    PC - Intel i5 netaktovany
    fotoze : Panasonic DMC-TZ20 + DMW-MCTZ20E
    technical diver , deep full nitrox 75m :)

Vyznam jumperov najdes niekde na webe Quantum, vlastne Maxtor, no vlastne Seagete. Kedze je to wide, tak budu IDcka do 15 a su tam dalsie veci ako auto-start.
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

PC: Intel Pentium G2020, GigaByte GA-Z68AP-D3, Crucial 2 x 4096MB DDR1333 Dual, Maxtor DiamondMax 23 500GB S-ATA, Asus Radeon HD6770 10242MB, HP w2207, Asus DRW-2014L1T, Windows 8.1 Pro
    NB: Dell D830, T7500, 2 x 2GB RAM, 160GB HDD, WSXGA+, Nvidia Quadro NVS 140M

Myslite, ze mi tam pujde tohle ?
    http://www.bgslevi.cz/clanek.php?id=1801

Tak mam doma jeden radic na vyzkouseni, ale nedari se mi ten disk rozjet. Pri bootovani je ve vypise zarizeni normalne videt, ale vokna uz ho nenajdou a ani partition magic. Myslim si, problem bude v tech jumperech co jsou na disku. Netusim jak to nastavit. Bohuzel tu nemam fotak abych je vyfotil a mezi fotkama vyse ten detail neni Poradi mi nekdo i bez toho Dikes

Jinak na tom radici sou ledky a "blikaji" ve stylu "Knight Rider" ze strany na stranu ) tak nevim jestli je to dobre.

tak takhle vypadaji ty jumpery: http://www.pcguide.com/ref/hdd/op/jumpSCSI-c.html ale nevim ktery spojit

Jinak pro uplnost, chci na to zapojit jen jeden disk.
    Naposledy upravil SOAD; 08.02.2007 v 22:50.

Talking Re: Quantum Atlas V - SCSI radic

No tak panove, poradte mi prosim nekdo. Docela to specha!!!
    Asi sou vsichni moc lini sjet az dolu, co? )

Senior Member mince
    Věk
    51
    Vliv
    287

ked som rozbiehal SCSI HDD u mna , pozrel som si adresaciu /ID/ a pripojil som HDD na prvy konektor - nechytilo sa
    dalsi konektor - nechytilo sa
    dalsi konektor - OK

jednoducho som skusal a hladal kombinaciu kedy to islo
    NTB - nejake Lenovo
    PC - Intel i5 netaktovany
    fotoze : Panasonic DMC-TZ20 + DMW-MCTZ20E
    technical diver , deep full nitrox 75m :)

Tak ja nevim. Vyzkousel sem plno kombinaci, ale nejde mi nic. Zkousel sem i dat vsechny jumpery pryc. Pak to bylo (0,0,0) a melo by to bit scsi ID 0 (alespon podle tohoto http://utils.blinkenlights.nl/scsi/) ale stejne mi to nejde. Poradte prosim !

Citace Původně odeslal SOAD Zobrazit příspěvek
    Tak mam doma jeden radic na vyzkouseni, ale nedari se mi ten disk rozjet. Pri bootovani je ve vypise zarizeni normalne videt, ale vokna uz ho nenajdou a ani partition magic. Myslim si, problem bude v tech jumperech co jsou na disku. Netusim jak to nastavit. Bohuzel tu nemam fotak abych je vyfotil a mezi fotkama vyse ten detail neni Poradi mi nekdo i bez toho Dikes

Jinak na tom radici sou ledky a "blikaji" ve stylu "Knight Rider" ze strany na stranu ) tak nevim jestli je to dobre.

tak takhle vypadaji ty jumpery: http://www.pcguide.com/ref/hdd/op/jumpSCSI-c.html ale nevim ktery spojit

Jinak pro uplnost, chci na to zapojit jen jeden disk.
    Napiš co máš za řadič a co ti ten řadič vypisuje při bootování. Jinak disk bes jumperů je ID 0 a to vůbec nevadí - řadič má defaultně ID 7.

Citace Původně odeslal Paolo Zobrazit příspěvek
    Napiš co máš za řadič a co ti ten řadič vypisuje při bootování. Jinak disk bes jumperů je ID 0 a to vůbec nevadí - řadič má defaultně ID 7.

Radic mam tenhle http://www.bgslevi.cz/clanek.php?id=1801 a pri bootovani normalne vypise jmeno a velikost toho scsi disku, takze se tvari, ze je vse v nejlepsim poradku...

EDIT:
    Ted sem zkousel nainstalovat na ten disk Linux a asi ho taky nevidi, protoze mi ho vubec nenabidnul

EDIT2:
    Hodil sem na radic posledni verzi biosu a taky nic...
    Naposledy upravil SOAD; 19.02.2007 v 13:46.

Radic mam tenhle http://www.bgslevi.cz/clanek.php?id=1801 a pri bootovani normalne vypise jmeno a velikost toho scsi disku, takze se tvari, ze je vse v nejlepsim poradku...

EDIT:
    Ted sem zkousel nainstalovat na ten disk Linux a asi ho taky nevidi, protoze mi ho vubec nenabidnul

EDIT2:
    Hodil sem na radic posledni verzi biosu a taky nic...
    BIOS řadiče by ho měl automaticky zpřístupnit přes interrupt 13.
    Když vezmeš bootovací disketu z Windows 98 a nastartuješ systém z ní a spustíš FDISK tak taky nic nevidí?

Citace Původně odeslal Paolo Zobrazit příspěvek
    BIOS řadiče by ho měl automaticky zpřístupnit přes interrupt 13.
    Když vezmeš bootovací disketu z Windows 98 a nastartuješ systém z ní a spustíš FDISK tak taky nic nevidí?

NEVIDI

a mas na konci kabla terminator?
    skusal si prekladat roadic do ineho PCI slotu?
    ak mas na doske integrovany najaky raid radic skus ho vypnut.

a mas na konci kabla terminator?
    skusal si prekladat roadic do ineho PCI slotu?
    ak mas na doske integrovany najaky raid radic skus ho vypnut.
    Jo terminator mam (viz foto). Jo zkousel ho v jinem PCI. A mam na desce SATA radic, ale ten se asi neda vypnout, ne? Navic na nem mam systemovej disk

a blikali tie ledky na radici aj pri nabehnuti XP-cka, pozri do manualu co to znamena, skus dobre prestudovat manual a najst tam neco o pripojeni len jedneho disku, kedze je to raid radic, asi budes muset vytvorit pole, ale pri zadavani tam nechas len jeden disk - neco podobne som riesil ale na IDE raid radici

NEVIDI
    Tak v tom případě je chyba buď v disku nebo v řadiči .
    Že řadič disk vidí, ale žádný OS už ne, znám jen z řadičů, které z disků dělají RAIDové pole.

Co je za nabídky v menu BIOSu toho řadiče?

a blikali tie ledky na radici aj pri nabehnuti XP-cka, pozri do manualu co to znamena, skus dobre prestudovat manual a najst tam neco o pripojeni len jedneho disku, kedze je to raid radic, asi budes muset vytvorit pole, ale pri zadavani tam nechas len jeden disk - neco podobne som riesil ale na IDE raid radici

To blikani je prej normalni, rekl mi to kolega. Pokud yto bleka ve style "Knight rider" ,tak neprobiha komunikace, kdyz pc bootuje tak to blika jinak...

ten bios je dost chudej...udelam nejaky fotky

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. SCSI HDD IBM, 5400ot, 2160MB, 50PIN
    Založil misokgb v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 11.08.2005, 23:51
  2. ULTRA SCSI 320 80pin disk na ULTRA SCSI 160 80pin radic
    Založil kju v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 07.07.2005, 22:48
  3. Dělení SCSI podle typu ???
    Založil globalkiller v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 4