Čau všem, potřeboval bych jen poradit s takovou prkotinou a nevěděl jsem, kam to téma hodit, tak jsem to dal sem. Kdyžtak ať se to přesune.
Chci tvořit takové soukromé domácí video, ale už trošku na úrovni a chci znát váš názor, jaký program by pro mě byl nejlepší. Minulý rok jsem vytvářel něco podobného a použil jsem Pinacle Studio 9. Bylo to fajn, ale ten program se mi zdá být dost jednoduchý a přál bych si něco profesionálnějšího. Můj počítač ale taky není nejnovější (viz podpis) a minulý rok už i to PS9 bylo dost náročné. Takže: existuje nějaký profesionálnější program, který by byl zároveň míň náročný na HW? Co třeba Adobe Premiere 6? A nebo mám radši, vzhledem k HW, zůstat u PS9?
A další dotaz - Chtěl bych v tom videu použít hudbu od komerčních autorů, na kterou samozřejmě nebudu mít autorská práva ani povolení od autorů ji použít. Dopustím se, v případě, že ji použiju, nějakého přestupku nebo trestného činu? To video nikde nebudu prodávát, vytvořím ho pro svou potřebu, ale bude kolovat mezi mými kamarády a je možné, že ti ho zase okopírují a pošlou svým kamarádům atd...
Dík za odpovědi.