Zdravim vsechny zajemce/uzivatele teto desky. Chtel bych tu informovat o vysledcich OC s touto deskou.
Jsem vlastnikem 965PT coz je jedna z nejlevnejsich desek na trhu s 965chipsetem. Mozna se da najit i nejake levnejsi MSI, ale to uz podle testu neni nic moc. Uz v zakladu je vybavena specialnimi funkcemi na pretaktovani systemu, a to jak automatickym ve trech stupnich a nebo i plne manualnim.
Do zacatu male upozorneni, v kombinaci s E4300, ktere jsem do nej osadil, neslo se standartnim BIOSem temer vubec taktovat. Zrejme se jedna o nejake opatreni ze strany BIOSTARu, nebo nejaky zasah z hury, proste pri FSB pres 250MHz zacal procesor v prime 95 hazet velmi zahy chyby. Navic nesla v BIOSu aktivovat delicka FSBRAM 1:1 (skryvajici se pod hodnotou 400MHz) ale jen 3:4 (533MHz) a vic...
Po delsim badani a hledani (a radach uzivatelu zde na foru) jsem nasel stranku s MOD BIOSY http://www.lejabeach.com/Biostar/965pt/ .
!!!!!!!!!!!!!!!Po natazeni BIOSu do desky se najednou vse obratilo. Delicku jsem nastavil na 1:1 a nyni jedu s E4300 na 3GHz pri defaultnim napeti a FSB 333MHz.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![]()
Dalsi testovani probehne zanedlouho. Nebyl na nej zatim moc cas
Jsem tu pro Vase dotazy... pridam i dalsi odkazy na zajimava fora.
Tuto desku vřele doporučuji, dle zahraničních fór se jedná o jednu z nejlepsich desek na OC!!!!!