Zrovna resim nakup v tomto internetovem obchode. Sice to neni nakup HW, ale prodavaji i ten, tak se zkusenosti mohou hodit.
Chtel jsem koupit vina a tady je meli na dotaz. Emailem mi odpovedeli, ze dodani by mohlo byt za par dni, presny termin pry zavolaji po objednani. OK, asi nechteji obvolavat dodavatele pri kazdem emailu. Provedl jsem objednavku a cekal na odpoved. Druhy den telefonat, 6ks skladem nemaji, momentalne maji 4ks. Chci cekat mesic na komplet nebo doplnim karton jinym? Nechtel jsem cekat, tak jsem pridal 2 lahve psane skladem a poslal penize z uctu. OK, objednavka se zpracovava a hned jak prijde platba, tak bude odeslano. Penize odeslany ve ctvrtek, tak by je meli mit tak v pondeli, jeste ten tyden odeslat a mohl bych je mit do konce tydne.
Prvni tyden nic...no mozna toho maji moc. Druhy tyden nic...poslal jsem email. Dalsi dva dny zadna reakce, tak jsem tam zavolal. "Dobry den, poslal jste uz platbu? Jo, pred 14 dny. OK, ja se na to podivam." Druhy den jsem dostal email "Vasi platbu jsme nasli, ale bohuzel uz jedno z pridanych vin neni skladem. Chcete jine nebo poslat nekompletni objednavku?" Nic poradneho skladem, tak jsem chtel poslat nekompletni objednavku. Zatim zadna reakce a na strankach stejna informace "Neodeslano, objednavka se zpracovava."
Takze reakce zatim slusne, nedostal jsem odpoved pouze na jeden email (nevydrzel jsem cekat dele jak 2 dny na odpoved). Ale vysledek nic moc. Objednano a uprava objednavky tak, ze vse bylo skladem. Po 14 dnech neni nic odeslano a jedna z casti objednavky uz neni. To zjistuji doslou platbu tak, ze cekaji na telefonat zakaznika, proc jeste nema zbozi?
A jeste jedna "drobnost" - filtruji emaily podle adresy odesilatele. Proti spamu dost blba varianta, protoze adresa se da samozrejme lehce podvrhnout. Navic je ten filtr zahranicni a provozovatele asi nezajima, ze existuji neco jako ceske emailove portaly a klidne zablokuje emailovy server CentraMozna to zablokuje par spamu, ale urcite i spousty potencionalnich zakazniku. A pro konkurenci to muze byt lehka moznost, jak je odstrihnout od dalsi spousty emailovych adres...
EDIT:
Mam to jenom ja takovou smulu? Odhadem 90% objednavek z internetovych obchodu s HW mi chodi se zpozdenim 2-3 tydny. A to dodaci doby jsou psane jako 2-4 dny.