uvazuju o mensim upgradu pc
aktualni konfigurace:
winnie 3000+ (athlon64)
2x256 MB ram (transcend jr 400 MHz s casovanim 2-3-3-8-2T ale dava i 1T jen to nemam dlouhodobe otestovane)
jetway radeon 9550xt (default 400/253 @ 500/300... pameti daji i 350 mozna vic ale nemam na nich pasivky tak je netrapim)
cpu nechavam jinak by to bylo na zmenu platformy a to se mi zatim nechce protoze je to cele docela odladene co se tyce stability a tak (tedy az na par teplotnich cidel - to pro cpu je nastesti ok - a jemne piskajici civkyale na to zatim dlabu protoze nemam supertichy komp a pokud se na to nesoustredim tak to neslysim)
chtelo by to vice pameti... jen se porad nemuzu rozhodnout jestli 1 GB nebo 2 GB -- ale podle me by mohlo stacit 1 GB... provozuju bezne kancelarske aplikace a hry popr. kompiluju ze zdrojovych kodu -- zadna prace s videem nebo s velkymi soubory z oblasti zpracovani grafiky... navic pokud bych se rozhodl pro 2 GB tak bych musel sahnout ponekud hloubeji do penezenky a co kdybych to pak nevyuzil ze... co se tyce vyrobce asi bych vzal zase ty transcendy protoze sem s nima spokojen a taky proto ze nemam zkusenosti s necim jinym :bgrin:
dalsi veci je graficka karta... mam moznost sehnat radlo 9800pro za necele 2k coz se mi zda jako celkem vyhodne... uvazoval sem i o 6600gt (kvuli linuxu) ale ta je trosku drazsi a navic mam dualboot takze mi to nebude trhat zilynebo snad neco jineho? nemusim hrat nejnovejsi hry nebo hrat hry na nejnarocnejsi nastaveni ale prece jen hrat takoveho riddicka v 640 to uz je trosku brrr
poslednim panem na holeni je zdroj... zatim mam ec 350 W (bez poznamek prosim) uz skoro 2 roky ale radsi bych neco kvalitnejsiho... jako nejschudnejsi varianta se mi jevi naky fortron nebo enermax 350/400 W (mozna vic -- jeste sem neodhadl celkovou spotrebu sestavy s novymi komponentami)... cetl sem spoustu prispevku o ruznych zdrojich a sem z toho docela na rozpacich... rad bych aby byl tichy ale abych ho nemusel nijak moddovat... (netrvam na brutalnim tichu :bgrin: )
celkove bych se rad vlezl do 7k coz asi vylucuje 2 GB pametiale neni to konecna... uz nevim co bych tu jeste napsal urcite toho spousta chybi ale ted mam nejak prazdno v hlave takze co vy na to? vsechny napady a postrehy vitany!
jinak nakupuju v olomoucke bohemce popr. bych mohl neco vzit u radima stepance