Výsledky 1 až 14 z 14

Téma: obraz na TV

Standardní obraz na TV

Mám Sapphire Radeon 9000 VIVO (mimochodem absolutně nářezová karta - i na pomalých procesorech)
    a chtěl bych se zeptat na jednu věc.
    Při aktivovaném TV módu se obraz na TV neroztáhne po celé obrazovce.
    Nahoře a dole je černý pruh, jako u širokoúhlého filmu (TV má formát 4:3).
    Nejde to upravit ani v kartě nastavení TV v menu pracovní plochy. Jde to nějak
    roztáhnout na celou obrazovku jiným způsobem?
    RenderMachine Prescott 4 HT 3000<>2 x 512 MB DDR 400 SDRAM dual channel
    MultiMediaMachine Northwood 4 2700 <> 256 MB DDR SDRAM 333MHz<> sapphire ATi Radeon 9000 VIVO 64 MB DDR <> MSI Neo V i848<> WD200 Caviar 20GB 7200rpm WD400 Caviar 40GB 7200rpm<> DVD TOSHIBA SD-M1712 16x<>CD-RW LiteON 52x32x52x<>CREATIVE SB Live! 5.1 <> Panasonic S-VHS TV <> S-VHS videocam SONY TRE-840E <> 600W A/V receiver SONY STR DE-875 <> 5.1 Magnat HiFi speakers

Standardní Re: obraz na TV

Citace Původně odeslal magnum
    Mám Sapphire Radeon 9000 VIVO (mimochodem absolutně nářezová karta - i na pomalých procesorech)
    a chtěl bych se zeptat na jednu věc.
    Při aktivovaném TV módu se obraz na TV neroztáhne po celé obrazovce.
    Nahoře a dole je černý pruh, jako u širokoúhlého filmu (TV má formát 4:3).
    Nejde to upravit ani v kartě nastavení TV v menu pracovní plochy. Jde to nějak
    roztáhnout na celou obrazovku jiným způsobem?

Už se to tu řešilo, zkus použít funkci fóra HLEDAT!

Standardní

Na to slúži OVERSCAN. Najlepšie bude, ak použiješ R3DTweaker a tam si aktivuješ OVERSCAN a tiež rozlíšenie 720x576. Po reštarte Ti pribudne v nastavení TV tlačítko OVERSCAN. Pozor, pri rozlíšení TV 800x600 a 1024x768 pri aktivovanom OVERSCANe sa síce obraz pekne roztiahne na celú TV, ale bude dosť skreslený. Ja preto používam pri sledovaní filmov na TV rozlíšenie 720x576 (čo je plný PAL) a tam je skreslenie prakticky nulové (cca 3mm vs cca 5cm pri 800x600). Používaj DUAL HEAD (2 monitory, nie 1 monitor + THEATRE) a v MV2Playery si nastav pre FULLSCREEN TV Režim, pre zobrazovanie vyber monitor 2 (TV) na nastav rozlíšenie 720x576x60. Pri prepnutí videa na FULLSCREEN to hodí na TV a pri 4:3 formáte to bude krásne na celej obrazovke a bez skreslenia. Samozrejme pri 16:9 filmoch treba OVERSCAN vypnýť, inak sa to bude snažiť tiež natiahnuť na celú obrazovku .

P.S. Prípadne môžeš pre iné prehrávače používať HYDRAVISION. Ideálne by bolo používať 1 mon. + THEATRE, ale tam sa automaticky zapne rozlíšenie 640x480 a tam je pri OVERSCANe veľké skreslenie,a zatiaľ som neprišiel na to, ako pri THEATRE meniť rozlíšenie.
    AMD TB XP1700+@166*12, Epox EP-8K5A2, 2xDDR 256 MB Apacer 333CL2.5, Volcano 9 cool mod, ANTLER X50 + termoregulácia, DVD Toshiba 1612, 2x80GB Maxtor RAID 0, Gigabyte MAYA R9000 PRO 64MB, mon. LG F700B

Member
    Vliv
    281

Standardní

Formáty obrazu (4:3, 16:9 atd.) si nastav rovnou v přehrávači, který používáš.
    Myslím, že to podporují všechny - MicroDVD, RadLight, BSPlayer aj.
    Under rekonstruction....

Standardní

Sleduji vaši diskuzi a musím říct, že mi v mnoha věcech pomohla. Hlavně jsem díky vám objevil vynikající MV2P. Mám dva dotazy:
    1. Při tom rozlišení 720x576 - nedochází k deformaci obrazu? Já vím, že to je správné rozlišení pro PAL, ale vždyť tv má poměr 4:3 a tomu odpovídá 800x600. A proč mi to vždy na výstupu ukazuje 60Hz, když tv má 50Hz?
    2. Zkusil jsem to udělat tak, že mám monitor jako primární a tv jako sekundární (rozšíření pracovní plochy) v rozlišení 720x576 a zaplej overscan. Když pustím film a dám ho přes celou tv, je obraz nějak divně posunutej dolů asi o 2 cm. U DivX si to v MV2P klidně posunu zpátky, ale problémy jsou s DVD. Používám WinDVD a tam nic posunovat nejde a co je nejhorší, jakmile použiji funkci PAN&SCAN (ořezání obrazu na 4:3), tak mi obraz úplně zmizí - černá obrazovka. Co s tím?
    Jo a taky mě dost prudí, že v tom theatre modu si to háže rozlišení naprosto svévolně. Fakt to nejde nijak ovlivnit?

Standardní

Jo s TVOutem a rozlisenim mam taky porad problemy. Mam 16/9 televizi a porad se mi nepodarilo nastavit vystup tak, aby byl obraz pres celou obrazovku a mel spravny pomer stran.

Standardní

Citace Původně odeslal Deputy
    Jo s TVOutem a rozlisenim mam taky porad problemy. Mam 16/9 televizi a porad se mi nepodarilo nastavit vystup tak, aby byl obraz pres celou obrazovku a mel spravny pomer stran.
    A zkoušel jsi dát televizi jako druhý monitor (ne theatre) a pomocí nějaké tweekovací utility ji dostat do rozlišení s požadovaným poměrem stran? Pak by si jen v MV2P zadal, aby se při fullscreenu přepla tv do toho rozlišeni. Od oka bych to tipoval na 720x405. To rozlišení by možná šlo vytvořit přímo v registru.

Standardní

Sorry že sem tahám ještě další problém, ale funguje vám někomu bezproblémově VIVO? Samotný Video In film nagrabuje, to je bez problému, ale když bych ho chtěl sestříhat, tak musím použít jiný program. Zaujal mě Pinnacle Studio 8 (mám ňáký demo-jinak super přehlednej program, kam se hrabe Adobe Pramiere 6). Tam ale nastává problém - Samotné video z kamery jede přes Video In, takže ho můžu vidět na monitoru, ale když ho chci začít nahrávat, samotný program spadne (klasická chybová hláška). ATI Multimedia center - Configuration - PC check mi hlásí, že nemám capture driver, ale já ho už nainstaloval a asi 10x přeinstaloval, ale pořád to nejede.......Původně sem chtěl tu kartu hlavně kvůli grabování videa...((((((
    RenderMachine Prescott 4 HT 3000<>2 x 512 MB DDR 400 SDRAM dual channel
    MultiMediaMachine Northwood 4 2700 <> 256 MB DDR SDRAM 333MHz<> sapphire ATi Radeon 9000 VIVO 64 MB DDR <> MSI Neo V i848<> WD200 Caviar 20GB 7200rpm WD400 Caviar 40GB 7200rpm<> DVD TOSHIBA SD-M1712 16x<>CD-RW LiteON 52x32x52x<>CREATIVE SB Live! 5.1 <> Panasonic S-VHS TV <> S-VHS videocam SONY TRE-840E <> 600W A/V receiver SONY STR DE-875 <> 5.1 Magnat HiFi speakers

Standardní

Citace Původně odeslal magnum
    Sorry že sem tahám ještě další problém, ale funguje vám někomu bezproblémově VIVO? Samotný Video In film nagrabuje, to je bez problému, ale když bych ho chtěl sestříhat, tak musím použít jiný program. Zaujal mě Pinnacle Studio 8 (mám ňáký demo-jinak super přehlednej program, kam se hrabe Adobe Pramiere 6). Tam ale nastává problém - Samotné video z kamery jede přes Video In, takže ho můžu vidět na monitoru, ale když ho chci začít nahrávat, samotný program spadne (klasická chybová hláška). ATI Multimedia center - Configuration - PC check mi hlásí, že nemám capture driver, ale já ho už nainstaloval a asi 10x přeinstaloval, ale pořád to nejede.......Původně sem chtěl tu kartu hlavně kvůli grabování videa...((((((
    Tuhle chybu většinou způsobuje špatná verze DirectX. Capture driver od ATI musí být ten nejaktuálnější a je u něj uvedeno, pro jakou verzi DirectX je určen. Taky to způsobují špatně odinstalované drivery dřívější graf. karty, často to havaruje, pokud s tím máš zároveň nainstalovanou webovou kameru nebo něco podobného. Někdy pomůže až přeinstalování systému. Napřed zkus úplně všechny ATI programy a drivery odinstalovat a postupně nainstalovat znovu. Pro práci s videem bych ti doporučil aspoň 1 GHz procesor a 500 MB RAM.

Junior Member
    Věk
    52
    Vliv
    0

Standardní Nejde mi TV-Out

Mam tuhle kartu nekdy od prosince a az na obcasne skubani jede ok.

Ted jsem chtel vyzkouset TV-Out. Ale v ovladacim panelu mi nejde "TV" zapnout, je u ni preskrtnutej kabel i kdyz standardne dodavany kablik je zapojen. WinXP(zatim bez SP1), posledni ovladace od Herculesu, mb K7S6A (Sis745). Jednou se mi stalo, ze pri bootovani se soucasne s monitorem na TV objevilo logo XP, ale bylo to asi NTSC (cb, jakoby 16:9), ale po bootu zas nic.
    Co s tim? Prehlednul jsem nejakou zasadni vec? Nebo je to na reklamaci?
    Jinak zdroj mam 250W, ale ve 3D to jede OK (az na to skubani, ale to je ted tak jednou za 10minut na cca 2s)
    NiCKSON :: AMD AthlonXP 1800 w/ Titan TTC-D5TB(TC):: K7S6A :: 256 + 128 MB DDR PC 2100 :: Hercules FDX 8500 LE 64MB :: some disks, CDR/W, kbd, mice, 17\" etc ... case \"Nokia\" in grey 8-) + NB HP omnibook 510

Standardní Re: Nejde mi TV-Out

Citace Původně odeslal nickson
    Mam tuhle kartu nekdy od prosince a az na obcasne skubani jede ok.

Ted jsem chtel vyzkouset TV-Out. Ale v ovladacim panelu mi nejde "TV" zapnout, je u ni preskrtnutej kabel i kdyz standardne dodavany kablik je zapojen. WinXP(zatim bez SP1), posledni ovladace od Herculesu, mb K7S6A (Sis745). Jednou se mi stalo, ze pri bootovani se soucasne s monitorem na TV objevilo logo XP, ale bylo to asi NTSC (cb, jakoby 16:9), ale po bootu zas nic.
    Co s tim? Prehlednul jsem nejakou zasadni vec? Nebo je to na reklamaci?
    Jinak zdroj mam 250W, ale ve 3D to jede OK (az na to skubani, ale to je ted tak jednou za 10minut na cca 2s)
    Všechno už tu bylo někdy řečeno, proto stručně:
    1. škubání - mě pomohlo dát v compu HD jako master na primar a DVD jako master na sekundar a kupodivu jsem měl ve WinXP vyplé DMA přenosy - zapiná se to ve správci zařízení u řadiče pevných disků. V přehrávači musíš mít zaplou hardwarovou akceleraci videa. Nevím, jak máš silnej comp, zkus se podívat během přehrávání na zatížení procu.
    2. S tou TV to může být všelijaké. Hlavně musí být připojená a zaplá, pak by to tlačítko mělo být aktivní. Můžeš mít někde přerušený kabel - mě se můj první lacinej na S-Video zlomil už po třech měsících. Taky musí být zapojený SPRÁVNĚ. Ovladače od Herculese nepoužívám, stahuji si přímo z ATI, jsou tam totiž česky. Možná pomůže kompletní odinstalace ovládacího panelu i ovladačů a obojí nainstalovat znovu, mě to pomůže při každém problému. Můžeš zkusit znova natáhnout i DirectX.
    3. Nejhorší varianta pro zprovoznění TV out - Já jsem na ATI přecházel z nVidie Geforce a pro zprovoznění TV jsem musel udělat: odinstalovat ovladače nVidie ) /restart, ručně v registrech smazat všechny zbylé informace nVidie /restart, odinstalovat DirectX /restart, nainstalovat DirectX /restart, nainstalovat ovladače ATI /restart, nainstalovat Control panel ATI /restart a pak už to jelo

Junior Member
    Věk
    52
    Vliv
    0

Citace Původně odeslal toorek
    1. škubání - mě pomohlo ...
    Ja jsem se nepresne vyjadril - skubani mam pouze ve 3D, cca jednou za 10 - 20 minut se obraz na cca 2-3s kousne, zvuk i ovladani jedou dal, potom to zas bezi dal normalne. Ale tak to je celkem drobnost, to mi tak nevadi, ja ty Lamborghiny nemusim pak platit

Ten TV-Out: Mel jsem W2K cistou instalaci s touhle kartou, televizi jsem nikdy nezkousel. Ted jsem zjistil, ze bych ji docela potreboval a ze taky potrebuju WinXP. Taxem nejdriv upgrdnul Win, pak na to DirectX9.0. Pak ovladace od Ati (ze stranek Herculesu, jsou to ty posledni, dival jsem se i na Ati).
    Ted jsem si v praci stahnul WinXP SP1, tak zkusim jeste to...
    Kabel do karty mam original, takovej ten peticentimetrovej. Jde to teoreticky zapnout i bez nej? Jestli ne, tak je mozna vadnej a je to kabelem - nejde mi to totiz ZAPNOUT. Byl by ochoten ho pripadne nekdo zapujcit na vyzkouseni? Nebo jim to mam jit rovnou vyreklamovat? Psal jsem jim, ale zatim se neozvali...
    NiCKSON :: AMD AthlonXP 1800 w/ Titan TTC-D5TB(TC):: K7S6A :: 256 + 128 MB DDR PC 2100 :: Hercules FDX 8500 LE 64MB :: some disks, CDR/W, kbd, mice, 17\" etc ... case \"Nokia\" in grey 8-) + NB HP omnibook 510

Citace Původně odeslal nickson
    Citace Původně odeslal toorek
    1. škubání - mě pomohlo ...
    Ja jsem se nepresne vyjadril ...
    Tím 5cm kabelem myslíš redukci z S-Videa na cinch? Já mám taky Herculese a tenhle drát tam mám taky. Použil jsem ho jen párkrát, protože mám na televizi vstup na S-Video, ten využívám raději, má daleko lepší obraz. Bez zapojeného kabelu do zaplé TV se to nikdy nezapne, karta si to kontroluje! Poradím ti tohle: pokud máš na kartě ještě originální bios od Herculese, tak ti posílá obraz už při startu compu a vypne ho během nabíhání windows. Takže pokud používáš tu redukci, zapoj ji do grafárny (trochu přitlač, někdy to blbě drží), napoj na to kabel cinch-cinch (ten si musíš někde sehnat) a ten dej do vstupu videa na TV (Audio/Video - bývají to dva cinche vedle sebe), televizi zapni a začni bootovat comp. Pokud aspoň na chvíli něco uvidíš, tak není problém v kabelu, ale v instalaci ovladačů. Pokud máš na televizi víc AV vstupů, dej bacha, ať se díváš na ten správnej - já jich mám pět, někdy je to zmatek. Zkus si redukci i ten cinch-cinch kabel prověřit nějakou zkoušečkou, jestli nejsou někde přerušený. Jestli používáš na TV vstup scart, zkontroluj si jeho správné zapojení, můžu ti sem nascanovat schéma. Toť zatím vše.

Standardní

Nemoznost aktivace TV-OUTu muze zpusobit i sama televize, ktera na vstupu nema patricnou impedanci.
    Pak je potreba pridat 75ohm odpor nebo signal tahnout pres video a pak teprve do TV.
    Ale to vsechno uz se tu probiralo x-krat.
    ECS K7S5A rev 3.1, Athlon XP 2200 Thorton, Spire FalconRock II, 512MB 333 Kingston Hyper-X, Sapphire Radeon 9000, Maxtor 9 80GB 8MB, Teac CD-RW W552E, KME CX-2559, Fortron FSP-300-60PN(PF)
    Canon A60 - super fotak!!!

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. základní použití filtrů pro DF
    Založil Jakubisko v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 215
    Poslední příspěvek: 28.02.2012, 19:12
  2. Rozpadavajici se obraz na MSI NX6600GT VTD128
    Založil Firuz v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 02.06.2005, 15:33
  3. Reklamacni rad - softcom
    Založil Jezevec v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 2