Zdar, mám na středu odeslat úkol do školy, a sice vytvořit nějaký pidiprográmek v Javě, ale upřímně nevím, která bije.... Dělá v tom někdo?
Zdar, mám na středu odeslat úkol do školy, a sice vytvořit nějaký pidiprográmek v Javě, ale upřímně nevím, která bije.... Dělá v tom někdo?
AMD AMD X2 3600+ EE@5000+, ASUS M2N DeLuxe nVidia 570SLI, 2GB DDR2 Zeppelin, 400GB SATA II Samsung, Gigabyte Radeon x1650 Silent, DVD-RW/RAM Sony, ACER 1715ms, Logitech wheel MOMO + mouse Laser MX610 + keyb Ultra X, gamepad Thrustmaster, Minolta A2, WiFi 5 mega
by to mozna chtelo nahodit nejake tema, ne? pod pojmem pidiprogramek si muzu predstavit tisic veciMa to byt hello world nebo neco slozitejsiho? Ma to mit gui nebo jen konzolovy vystup? atd..
ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
work: HP Docking Station | HP L2445W
audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555
toto
8. Přečtěte dvě celá čísla a zeptejte se, jakou operaci s nimi máte provést (+, -, *, přesné dělení, celočíselné dělení a zbytek po celočíselném dělení). Vytiskněte výsledek. Pozor na dělení nulou u operací dělení a zbytek po dělení! Pokud dojde k zadání chybného čísla operace, vypište upozornění na obrazovku.
Použijte příkaz switch !!!
Vstup a výstup upravte takto:
Zadej 1. číslo: …
Zadej 2. číslo: …
1 … sčítaní
2 … odčítaní
3 … násobení
4 … přesné dělení
5 … celočíselné dělení
6 … zbytek po celočíselném dělení
AMD AMD X2 3600+ EE@5000+, ASUS M2N DeLuxe nVidia 570SLI, 2GB DDR2 Zeppelin, 400GB SATA II Samsung, Gigabyte Radeon x1650 Silent, DVD-RW/RAM Sony, ACER 1715ms, Logitech wheel MOMO + mouse Laser MX610 + keyb Ultra X, gamepad Thrustmaster, Minolta A2, WiFi 5 mega
Moc jsem se s tím neštval a asi to není to nejlepší řešení z nejlepších, ale mělo by to fungovat...
Třída Start:
Třída Pocitadlo:Kód:public class Start { public static void main (String [] args){ Pocitadlo pocitadlo = new Pocitadlo(); pocitadlo.pocitej(); } }
Kód:import java.io.BufferedReader; import java.io.InputStreamReader; public class Pocitadlo { private boolean konec = false; private boolean zadanoPrvniCislo = false; private int prvniCislo = 0; private boolean zadanoDruheCislo = false; private int druheCislo = 0; public void pocitej() { while (!konec) { if (!zadanoPrvniCislo) { System.out.print("Zadej 1. číslo: "); prvniCislo = prectiInt(); zadanoPrvniCislo = true; } else if (!zadanoDruheCislo) { System.out.print("Zadej 2. číslo: "); druheCislo = prectiInt(); zadanoDruheCislo = true; } else { System.out.println("1 ... sčítaní"); System.out.println("2 ... odčítaní"); System.out.println("3 ... násobení"); System.out.println("4 ... přesné dělení"); System.out.println("5 ... celočíselné dělení"); System.out.println("6 ... zbytek po celočíselném dělení"); System.out.print("Vybraná operace: "); int cisloOperace = prectiInt(); switch (cisloOperace) { case 1: System.out.print(prvniCislo+" + "+druheCislo+" = "); System.out.print(prvniCislo+druheCislo); break; case 2: System.out.print(prvniCislo+" - "+druheCislo+" = "); System.out.print(prvniCislo-druheCislo); break; case 3: System.out.print(prvniCislo+" * "+druheCislo+" = "); System.out.print(prvniCislo*druheCislo); break; case 4: if (druheCislo == 0) { System.out.println("Není možné dělit nulou."); } else { System.out.print(prvniCislo+" / "+druheCislo+" = "); System.out.print((double)prvniCislo/druheCislo); } break; case 5: if (druheCislo == 0) { System.out.println("Není možné dělit nulou."); } else { System.out.print(prvniCislo+" / "+druheCislo+" = "); System.out.print(prvniCislo/druheCislo); } break; case 6: if (druheCislo == 0) { System.out.println("Není možné dělit nulou."); } else { System.out.print(prvniCislo+" % "+druheCislo+" = "); System.out.print(prvniCislo%druheCislo); } break; default: System.out.println("Operace č. "+cisloOperace+" není definována."); break; } konec = true; } } } private int prectiInt() { String vstupniRadek = ""; BufferedReader vstup = new BufferedReader(new InputStreamReader(System.in)); try { vstupniRadek = vstup.readLine(); if (vstupniRadek.equals("konec")) { konec = true; return 0; } else { try { int x = Integer.parseInt(vstupniRadek); return x; } catch(NumberFormatException e) { System.out.println("Zadaná hodnota není číslo"); konec = true; return 0; } } } catch (java.io.IOException e) { System.out.println("Vyskytla se chyba během čtení příkazu."); konec = true; return 0; } } }
-- under construction --
Místo "první číslo" dám 1 a místo druhého dvojku a celé to nasypu do JCreatoru, tak to bude OK??
Díky
Pište česky: hold × holt
hold – projev pocty nebo úcty (další význam je výkupné, vynucený poplatek ve válce)
holt – povzdech; ve významu „inu, zkrátka a dobře“
Nechápu.... co s konzolí?
kallas > myslel jsme jak máš napsáno "první číslo" a "druhé číslo" že tam rovnou nějaké napíšu... takže ne, OK
Já jsem ten text normálně nakopíroval do JCreatoru (jako by to byl poznámkový blok) a uložil do souborku *.java - OK?
-- under construction --
Aha, díky, stačí to mít napsaný jako soubor "abc.java"
hold – projev pocty nebo úcty (další význam je výkupné, vynucený poplatek ve válce)
jasně, tak jsem to myslel, jeden bude "start.java" a druhý pocitadlo.java" tak jak jsi to rozepsal
Napsal jsem
V prgani plati nepsane pravidlo, ze domaci ukoly se tam nikomu resit nebudou, a to bez vyjimek. Takze zadne presuny.
Kdyz tak koukam na uroven znalosti tazatele, tak objekty asi budou docela napadny![]()
Loading signature [ FAILED ]
ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555
Ne, jen jsem smeroval na to, ze s Javou taky zaciname a objekty se ucime az ted - tudiz kdyz on nevi, ze soubor se musi jmenovat stejne jako hlavni trida, tak vyucujicimu asi bude divny, ze tam pouziva objekt .. Jinak se to bez nich da udelat taky, ne?![]()
Abit IP35PRO || C2D E8400 || Corsair Twin2X2048-6400C4 || Zotac 8800GTS 512 || Seasonic S12-650 || Raptor 300GB w SILENTMAXX silencer
Eizo S1910 || TERRATEC Cinergy 2400i DT || Logitech diNovo Media Desktop w MX1000 || hp LaserJet 1015
E-MU 1212M || Myryad MI120 || Adam HM1 || CORDA HEADFIVE #470 || Sennheiser HD-650
Neumím mluvit vznešeně, ale problémy dvou malých lidí jsou v tomhle bláznivém světě jen hromádkou fazolí. ~Dr. G. House~
No já nevím ... Už protože musí být main static mně to jinak než s druhou třídou nenapadá...
jedik: pardonzapomněl jsem...
-- under construction --
Objekty jsme brali na posledni prednasce, uz se s nima delaKazdopadne u nas by asi neproslo, kdyby na takovou zakladni operaci nekdo pouzil objekty, pac v dobe, kdy jsme delali takovyhle typy prikladu vetsina lidi o objektech nemela ani paru
![]()
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)