Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: Pasiv FTP - jaky port?

Question Pasiv FTP - jaky port?

Ahoj,

sedim za (externim) FW, kde mam definovany urcity pravidla. Bohuzel provozovatel hostingu vyzaduje nastaveny pasivni FTP pristup a pokud nedokazu predem rict, na jakem portu FTP komunikace pobezi, nemam sanci to nejak rozumne zadat do paket filtru.
    Mam tam jen 8 polozek pro filtrovani a nejde zadat rozsah. Takze se ptam, je nejak mozne si predem urcit ze passive FTP pojede na portu XY ?
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Standardní Re: Pasiv FTP - jaky port?

doufám, že chápu tvou situaci dobře
    na routeru si hodíš pravidlo: povolit libovolnou tcp komunikaci z tvojí subsítě na ten konkrétní hosting, na portu 21(resp. port ftp).
    edit: ted jsem si uvědomil, v čem je problém... napadá mě, povolit večkerou tcp komunikaci směrem k danému hostingu.

co se týče otvíraných portů, tak port jaký si aplikace otevře na tvojí straně přiděluje vesměs OS, takže to nijak rozumně neovlivníš, port na který se připojuješ si volíš ty.
    Naposledy upravil durdin; 09.12.2006 v 15:10.
    zde býval podpis...

Pokud jsem to pochopil, tak ty mas blokovanou veskerou komunikaci obema smery? V tom pripade by se to IMHO dalo rozumne nastavit jen pro aktivni FTP (obe spojeni u klienta maji sice nahodny port, ale staci povolit komunikace s cilovym serverem na 20/tcp a 21/tcp). U pasivniho FTP jsou nahodne nejen porty u klienta, ale i jeden z portu serveru (21/tcp se pouzije na spojeni a server otevre nahodny port a posle ho klientovi, aby se na nej pripojil). Pokud jsem to pochopil spatne, tak sry
    Loading signature [ FAILED ]

durdin:
    jj, presne tak. Jedinym resenim je povolit veskerou komunikaci na dany hosting, coz se me za prve vubec nelibi a za druhe je blby ze to nemuzu omezit ani na nejaky rozumny rozsah portu, napr. 62100-62200

admix:
    hmm, nevedel jsem jak presne funguje passive mod FTP, myslel jsem ze to muze klient ovlivnit. Aktivni FTP samozrejme funguje, ale na savana.cz to maji nejak blokovany, takze se po par kB kousne a musim restartovat klienta. V FAQ pisou, ze musi byt povoleny pasivni mod

Proste mit povoleno vse je asi jedina moznost
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Kazdej rozumnej klient ti da vybrat, ktery porty pro pasiv ma pouzivat. Muzes tam nastavit klido i jen jedinej, samo s rizikem, ze bude obsazen a tim padem bude mi smulu.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. FTP port nad 28000?
    Založil stano v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 13.01.2006, 18:27
  2. Jaky pasiv misto akt. chladic chipsetu?
    Založil N3RF v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 23.08.2005, 22:51
  3. FTP PORT PASSIV
    Založil Dino v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 24.01.2005, 18:58
  4. Pořád mi někdo skenuje porty
    Založil Slimák v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 04.09.2004, 11:49
  5. Jaký pasiv na NB k nForce 2 SPP