Výsledky 1 až 24 z 24

Téma: winXP - problem so zvukom

Standardní winXP - problem so zvukom

Zdravim,
    Pouzivam win XP prof. SP2 + SoundBlaster Live!

Prednedavnom mi win zacal viac-menej ignorovat zvuk.
    Ako keby sa zrazu zmazali vsetky ovladace resp. kodeky.
    Dokonca mi aj zmizla ikonka v tray kde sa reguluje hlasitost. Tvari sa ako keby som nemal ziadnu zvukovu kartu.
    Ciastocne som to vyriesil doinstalovanim roznych kodekov.
    Zacal mi fungovat zvuk v novsich hrach a prehravanie hudby okrem midi suborov.
    Windows mi stale neponuka nastavovanie hlasitosti v tray a taktiez nefunguje "ozvucenie" windowsu.
    Tipujem to na ten problem s midi, ale netusim ako doinstalovat/vymenit midi ovladace. Preinstalovanie SoundBlaster Live! ovladacov nepomohlo.

dakujem za rady
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky
    • Typ souboru: gif 01.gif (18,1 KB, 20 zobrazení)
    • Typ souboru: gif 02.gif (17,6 KB, 17 zobrazení)
    • Typ souboru: gif 03.gif (15,9 KB, 15 zobrazení)
    P4-520 (NW - 2800 MHz) - AC Super Silent 4 Ultra TC /// Radeon 9600PRO 128MB - AC ATI Silencer 2 /// Corsair 1GB 400MHz /// MSI - MS-6742, 865PE Neo /// Creative X-FI XtremeMusic /// Maxtor 7200rpm, 80GB, 8MB // WD 120GB, 2MB

Standardní Re: winXP - problem so zvukom

zkus odinstalovat vsechny ovladace a pouzit driver cleaner(google), kde odmazes i zbytky ovladacu creative(nouzovy rezim). Potom nainstaluj ovladace creative a uvidis, protoze nepises, ze bys pouzival midi zarizeni nespojoval bych s midi jakykoliv problem. V ovladacich panelech si vyhledej polozku zvuk a ikonu si do traye umisti manualne.
    Spousta vice ci mene uzitecnych veci a zivot okolo...jdete se projit.

juhu, tak prave sa mi stale uplne to iste
    creative diagnoza tvrdi, ze ziadnu zvukovku nensla...

edit: tak som prehodil zvukovku do ineho slotu, a win ju nasiel...
    Naposledy upravil JonnZ; 01.11.2006 v 13:39.

Citace Původně odeslal uberguru Zobrazit příspěvek
    zkus odinstalovat vsechny ovladace a pouzit driver cleaner(google), kde odmazes i zbytky ovladacu creative(nouzovy rezim). Potom nainstaluj ovladace creative a uvidis, protoze nepises, ze bys pouzival midi zarizeni nespojoval bych s midi jakykoliv problem. V ovladacich panelech si vyhledej polozku zvuk a ikonu si do traye umisti manualne.
    nepomohlo.
    Midi spominam preto, ze mi nejde prehravat. Taktiez, ako som pisal, windows zvuky tiez nefunguju pritom su vo wave. Samotne wav subory mi ale prehrat idu.
    P4-520 (NW - 2800 MHz) - AC Super Silent 4 Ultra TC /// Radeon 9600PRO 128MB - AC ATI Silencer 2 /// Corsair 1GB 400MHz /// MSI - MS-6742, 865PE Neo /// Creative X-FI XtremeMusic /// Maxtor 7200rpm, 80GB, 8MB // WD 120GB, 2MB

co to napise, ked spustis creative diagnostics ?

Citace Původně odeslal JonnZ Zobrazit příspěvek
    co to napise, ked spustis creative diagnostics ?
    nejde mi to otvorit

edit: Po novom vymazani a nahrani ovladacov mi vsetky doprovodne windows zvuky riadi speaker na doske
    Nechapem...
    Naposledy upravil SAPiD; 02.11.2006 v 10:15.

hm zkus jiny pci slot...a podivej se jak mas nastaveny zvuk v ovladacich panelech..co mas zakazane, co je povolene..microsoft wavetable synth...na midi apod...az ted sem si vsiml, ze ve screenshotech nemas pro midi zadne aktivni zarizeni, jde tam neco vybrat nebo tam mas jen prazdne pole
    Naposledy upravil uberguru; 02.11.2006 v 12:55.

do ineho PCI slotu som ju skusal dat hned ako napisal JonnZ.
    Vsetko co je v zalozke "zvuk" nemozem zmenit. Resp. mozem, ale ked to potom potvrdim a otvorim to znovu je tam navolene povodne zariadenie, cize nic. Asi bude problem v tom checkboxe "pouzit pouze vychozi...", lenze ten mi nejde tiez zmenit.
    + pozri prilohy

Zkus navolit ten microsofti synth..pro midi..jestli je mozne aspon to, nebo zaskrtnout z prvniho check boxu nepouzivat sblive midi a naprat tam jen microsoft synth. Jinak se obavam, ze te ceka reinstal widli a kdyz ani to nepomuze uz se koukej po jine karte...

pri boote si pauzni tu tabulku, kde mas zoznam preruseni (IRQ).
    ak tam neco identifikujes ako zvukovku, tak pocitac o nej vie a problem je najskor vo win.
    skus odinstalovat vsetky ovladace (cez driver cleaner). aj sound blaster, aj sound blaster lite. (tj su tam dve polozky, tak obe)
    vypni compa. vytiahni zvukovku zo slotu a nabootuj. (mozes znova skontrolovat tu tabulku IRQ pri starte). win by mal zistit ze nemas zvuk. a setko pipa cez speaker.
    vypnut compa. zastrcit zvukovku do nejakeho ineho slotu, a nabootit.

teraz u mna win nasiel novy hardware, a uz som normalne pokracoval v instalacii....

Senior Member Avatar uživatele daggy
    Věk
    46
    Vliv
    290

Ake mas na tej livke oznacenie modelu? Nemas nahodou SB0220? Tam je totiz vecny problem s drivermi, ja som to rozbehal spolahlivo az s cinskimi PAX-drivermi.
    Intel C2D E7500 2,93 GHz, Gigabyte EP-45-UD3, A-Data Vitesta 2x2GB 1066 MHz, Hitachi Deskstar 250 GB + Samsung HD321KJ 320 GB SATA II + WD 2500KS 250 GB SATA II + WD 7500AACS 750 GB SATA II, Sapphire ATI Radeon X1950XT+AC Accelero S1+AC AF 12025PWM, Creative SoundBlaster Audigy 4, LCD LG L194WT-SF 19" Widescreen + telka Hyunday, Technisat Sky Star HD2 + 85cm parabola + motor Optibox DM2800, DVD-RW SONY DRU190A, DSL2+ Router Zyxel Prestige P-660HW-T3, Razer Diamondback Chameleon, Fortron 500W PFC, Scythe Ninja rev.B + Evercool SCB-CD, Case CoolerMaster Mystique 631s

Dnes od rana mazem a instalujem ovladace.
    Dosiahol som to, ze mi zvuk uz totalne odisiel.

Zvukovku identifikuje win+instalne svoje ovladace (pozri prilohu) ktore mimochodom mozem odstranit len cez nudzovy rezim.
    Ked ale chcem nainstalovat originalne napise mi ze nemam ziadnu SoundBlaster kartu.

Skusil som aj vybrat kartu a potom odinstalovat ovladace.
    Model je to SB0060

idem popozerat tie pax ovladace...

edit: pax ovladace sa nenainstalovali kompletne, pravdepodobne preto ze si system mysli ze nemam ziadnu SoundBlaster zvukovu kartu
    Naposledy upravil SAPiD; 04.11.2006 v 17:08.

Moderátor Avatar uživatele Over
    Věk
    52
    Vliv
    313

Zkus očistit kontakty karty do PCI lihem, muže tam být špatný el.kontakt. Občas se mi stávalo u karet creative, že špatně zapadnou/málo do PCI slotu a pak se nahodile odinstalujou,nebo fungujou nekorektně.Pomohlo přibroušení pilníkem ze strany konektorů a karta pak více zapadla do slotu a byl zajištěn kvalitní kontakt.Nicméně je to jen jedna z možností,nevrdím že je to tvůj určitě případ.

Member
    Vliv
    266

mohu ti doporučit alternativní ovladače http://kxproject.lugosoft.com/index.php?skip=1 .... když jsem měl live, tak jsem je používal a maximální spokojenost. Jen pak nejde přehrávat MIDI soubory, ale tak to není nic tragického
    Díky bože za křemík

Kontakty som ocistil, aj plechy som trocha pokrivil, ale nepomohlo.

Nove alt. ovladace som uspesne nainstaloval ale tiez nepomohlo.
    Windows mi stale hovori ze ziadnu zvukovku nemam

A zkusils už zvukovku v jiném PC? Je dost možné že se postupně odebírá do křemíkového nebe a to jsou její poslední záchvěvy života. Ušetřil by sis laborování s ovladači. Také můžeš zkusit nějakou live distribuci Linuxu, pokud tam pojede, tak je problém s windows a čeká tě asi reinstalace.
    Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518

Postahoval som vsetky ovladace od creative co som nasiel na ich stranke a konecne mi idu aspon MP3ky.
    Cize som opat na zaciatku

Uz to nebudem riesit. Objednal som si x-fi.
    Kazdopadne dakujem za vase rady

x-fi zapojena a funkcna, ale tie iste problemy.

MP3, WAV, Ogg, a neviem co este - proste zvukove formaty okrem midi idu prehrat. Tak isto ide zvuk vo filmoch a v novsich hrach (counter-strike).

Zvuk nefunguje, v akejkolvek flashovine, vo videach na webe, trilliane, v niektorych hrach (napr. openTTD). Taktiez sa neprehravaju windows zvuky.

to uz vyzera na problem s kodekmy, ale ja uz som nainstaloval asi vsetko co je na nete

"ale ja uz som nainstaloval asi vsetko co je na nete"

A to je právě ten problém. Odinstaluj ty codecpacky a modli se, ať to funguje. Jinak tě čeká reinstalace windows.
    Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518

Senior Member
    Věk
    46
    Vliv
    286

Citace Původně odeslal SAPiD Zobrazit příspěvek
    Kontakty som ocistil, aj plechy som trocha pokrivil, ale nepomohlo.

Nove alt. ovladace som uspesne nainstaloval ale tiez nepomohlo.
    Windows mi stale hovori ze ziadnu zvukovku nemam
    Jak už tu zaznělo zkus tu zvukovku jenom přehodit do jiného pci slotu.... někdy se dějí věci
    MSI P67A-GD55, Intel Core i5-2500 3,3GHz, 4GB DDR3 1600 KINGSTON (9-9-9-27) dual, Sapphire ATI Radeon VAPOR-X HD 5850 1GB DDR5, 640GB WD SATA, 160GB SEAGATE SATA, 60GB Seagate šuplík, DVD-RW SAMSUNG SH-S203D, SB X-Fi Xtreme Music, 22" LCD LENOVO 220x, GENIUS Deluxe SW-5.1 Home Theatre dřevo, Microsoft RECLUSA Keyboard, Microsoft IntelliMouse Explorer 3.0A, Revoltec gamepad precision ADV, case ANTEC 1000w, FORTRON Blue Storm II. 500W

takova cista instalace vokynek..a skouknuti sdileni karty v harwarovych prostredcich..atd..by mozna lecos vyresila. Protoze mas bud spatnej slot PCI nebo nakurvenej system a jako posledni je varianta zlehka odumirajici desky.

asi bude fakt problem s doskou.
    Nech kartu zastrcim do akehokolvek slotu vzdy zdiela IRQ s nejakym USB radicom.
    Sem tam sa mi stava ze mi vypadne usb mys. Musim ju vypojit a znova zapojit. Popripade ked vypnem komp niekedy ostavaju USB zariadenia nadalej funkcne.

Vyskusam este preriedit zvukove kodeky ako radi leo kedze si novu instalaciu windowsu, z dovodu pracovnej vytazenosti, nemozem dovolit.

ja mam sice nasdileno tez s usb...coz mne vychazi lepe nez s ide nebo grafikou, ale problemy nemam, muze taky zlobit to usb zarizeni pichle do toho rozbocovace...ale to uz je dalsi alchymie a pouha hypoteza...kazdopadne drzim palce a at te reseni vyjde levne. Jestli jsi tak vytizenej..zkus jeste prodat xfi a koupit usb zvukovku.

Zvukovka s USB je celkem bezproblémové, já mám na stejném IRQ navíc ještě síťovku. Možná máš nějaké problémové USB zařízení, zkus všechny nepotřebné USB periferie odpojit a vyzkoušet to bez nich. Také zkus odebrat všechna USB ve Správci zařízení a restartovat. Dojde k rekonfiguraci USB a třeba chytnou jiné IRQ a nebudou kolidovat se zvukovkou.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. LOCK Please : Problem s instalaci WinXP
    Založil FRY v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 26.01.2014, 10:35
  2. Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 27.08.2006, 13:58
  3. Problem z detekciou USB zariadeniami vo WinXP...
    Založil debo1 v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 02.10.2005, 11:29
  4. WinXP pro <> WinXP pro serious problem!!!
    Založil Mator v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 11.05.2004, 22:15

Pravidla přispívání