Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: Microstar K9agm-f

Senior Member Avatar uživatele Klon
    Věk
    37
    Vliv
    278

Standardní Microstar K9agm-f

Nedávno jsem jí tu měl, jen krátce takže na nějaký velký testy nebyl čas, přesto jsem si odnesl pár postřehů.
    1. s deskou nepřišla disketa pro instalaci sata řadiče
    2. zabugovanej bios, bios hdd najde, ale systém už ne - vyřešil flash novýho biosu, ale pěkně mě to otrávilo - jsem vůl, hledal jsem chybu v ovladačích, tohle mě nenapadlo .
    po prvním bootu si to hodilo disk samovolně do raidu.
    3. na můj vkus NECHUTNĚ malej pasiv na chipset, hlavně že to má integrovanou grafiku - tohodle se trochu bojím, aby se to neupeklo, no uvidíme, nechtěl sem do toho šahat - o ten pasiv v zátěži není problém se spálit.
    4. 4 sloty na paměť, u mATX desky beru jako klad
    5. regulace chladiče procesoru, možnosti nastavení - target temperature a offset
    6. ABSOLUTNĚ nulová možnost OC v biosu

Celkovej pocit je asi takovej že to je deska "na půl cesty", můj negativní přístup k msi to nezměnila, takže si od nich dám zase na dva roky pokoj, třeba se naučí dělat věci pořádně. Jako deska do obýváku nebo do kanclu je OK.
    Tak to jsou asi tak všechny postřehy, třeba to někomu pomůže.
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky
    • Typ souboru: jpg msi.JPG (459,4 KB, 26 zobrazení)
    e4400@3Ghz(def.v.+BOX),Gigabyte GA-965P-DS3P, 2x1024 ADATA 800mhz, 7600gt pasiv,2x80gb RAID0
    Vodník v rekonstrukci, DIY repro ve výstavbě.

Senior Member mince Avatar uživatele rombo
    Věk
    41
    Vliv
    299

Standardní Re: Microstar K9agm-f

ad 1: v dnesni dobe normalni vec, asi kazdej vyrobce pocita s tim zhe instalujem XP SP2

ad 2: uz si nepamatuju kterej typ MSIcka to byl ale pokud si nevytvoril pole RAID s jednim diskem tak to nechtelo jet vubec

ad 3: no co cekat u mATX desky, snad jen Intel tam dava pasivy jako krava

ad 4: souhlas, ale v ramci ostatnich moznosti teto desky asi zbytecnost

ad 6: radsi bych sahnul po Gigabytu, BIOSTARu a Jetway-z tech levnejsich.. tam aspon ta moznost je

Tzn. jak uz si psal je to deska do kancl compu, ale i tam se daji sehnat levnejsi nahrady
    HOME: Intel Pentium G2120@3348MHz (Ivy Bridge), Gigabyte Z77-D3H r1.1, 8GB DDR3 Crucial Ballistix LP 1600@1512MHz 8-8-8-24 Turbo, Intel HD + Gigabyte ATI Radeon HD4850 1GB w Accelero S1 (Noctua NF-P12) + Virtu MVP, A-DATA XPG SX900 128GB + Western Digital 6400AAKS, LG BD-RE BH08LS20, Gigabyte 3DAurora w Enermax PRO82+ 425W, Primecooler PC-MP1, Samsung 24'' P2450H, Logitech Z-2300 w Creative X-Fi Titanium PCI-E, Microsoft Wireless Laser 7000, =-SILENT PC-=

WORK: HP Mini
    110c :).. servis PC a notebooků v Olomouci

Senior Member Avatar uživatele Klon
    Věk
    37
    Vliv
    278

tady šlo o to že jsem tam nechtěl nforce, tak tam zbyla via a ati, no a ati byla jen msi...
    nebejt toho bugu v biosu a pidi pasivu, tak to působilo docela dobře. njn co si zaplatím to dostanu.
    e4400@3Ghz(def.v.+BOX),Gigabyte GA-965P-DS3P, 2x1024 ADATA 800mhz, 7600gt pasiv,2x80gb RAID0
    Vodník v rekonstrukci, DIY repro ve výstavbě.

Senior Member Avatar uživatele mino
    Věk
    43
    Vliv
    285

No, nechcem ti kazit naladu, ale ta doska ma RS485.
    Dosiek so starsou verziou cipsetu(MSI RS482M4-ILD) mame asi 10, maju rovnaky pasiv, a uz rok stabilne makaju. RS485 ma mierne _nizsiu_spotrebu ako 482 vdaka 90nm procesu.
    Zatazoval som to pri testoch aj 48h loop 3dmarku s prime95 na pozadi a ziadny problem som nepozoroval.

Co sa tyka teploty chipsetu, tak pasiv zriedkavo isiel nad 55C pri 25C v miestnosti.

Intel tam tie pasivy z velkej casti dava, lebo musi, o NF4 ani neravim. Ten ATI chipset realne kuri dost malo, takze by som sa toho zas tak nebal.

Citace Původně odeslal rombo Zobrazit příspěvek
    ad 4: souhlas, ale v ramci ostatnich moznosti teto desky asi zbytecnost
    Ani nie, my teraz skladame servery s 8G RAM na virtualizovanu farmu a davame tam MSI K9NBPM2-FID, co jest priama alternativa ku K9AGM.
    Naposledy upravil mino; 02.12.2006 v 00:15.

Senior Member mince Avatar uživatele rombo
    Věk
    41
    Vliv
    299

no nevim, servery na deskach MSI?? toho bych se trochu i bal .. ikdyz je server a ''server''
    HOME: Intel Pentium G2120@3348MHz (Ivy Bridge), Gigabyte Z77-D3H r1.1, 8GB DDR3 Crucial Ballistix LP 1600@1512MHz 8-8-8-24 Turbo, Intel HD + Gigabyte ATI Radeon HD4850 1GB w Accelero S1 (Noctua NF-P12) + Virtu MVP, A-DATA XPG SX900 128GB + Western Digital 6400AAKS, LG BD-RE BH08LS20, Gigabyte 3DAurora w Enermax PRO82+ 425W, Primecooler PC-MP1, Samsung 24'' P2450H, Logitech Z-2300 w Creative X-Fi Titanium PCI-E, Microsoft Wireless Laser 7000, =-SILENT PC-=

WORK: HP Mini
    110c :).. servis PC a notebooků v Olomouci

Senior Member Avatar uživatele mino
    Věk
    43
    Vliv
    285

Post Re: Microstar K9agm-f

Citace Původně odeslal rombo Zobrazit příspěvek
    no nevim, servery na deskach MSI?? toho bych se trochu i bal .. ikdyz je server a ''server''
    Upresnim: Pocitace ktore budu slusit v ulohe serverov.

Po komplexnej TCO analyze nam vyslo, ze je lacnejsie, jak z pohladu HW tak prace, pouzit komoditne _nami_skladane_ PCcka s vysokokvalitnymi komponentami a mat zarovne skladom par kompletnych masin ako zalohu a viacero MB na servis do buducna.

Ono to tak vychadza ze ked mi raz za rok odite tato MSI, vytiahnem zo skrine zalozny stroj a za 10min je masina on-line(pripadne viac ak to nehori a mam cas rovno vymenit MB).
    Ked mi raz za 5 rokov odite poriadna serverova fosna, v suplati ziadnu nemam(ked, tak max. 1-2ks) a down-time mam v idealnom pripade niekolko dni(resp. menej nakolko bude rychlejsie sluzby premigrovat na novy stroj ako cakat na nahradne dielce).

Inak ta MSI(rovnako ako K9AGM-FID) je sucast AMD Validated Solutions programu, cize dovera je k AMD a nie k MSI...

BTW v tomto programe su celkovo 4(slovom styri) fosny, urcene pre Biznis klientelu. Tieto fosny boli od ukoncenia ich dizajnu este cca 2 mesiace vo "validation phase" co tiez nieco napoveda...

Cas ukaze, ale IMHO radsej mat vrabca v hrsti (MSI v suplati), ako holuba na streche(Server-class u dodavatela). Mat skladom niekolko server-class fosien sa totiz predrazuje. Taktiez tie MSI pouzivame ako desktop platformu, tudiz zdroj nahradnych MB dobuducna zaruceny.

Toto sa samozrejme tyka nekritickych aplikacnych, testovacich a developerskych 1S serverov. U routera ci mailservru by to bola kratkozrakost a setrenie na nespravnom mieste...

FYI az ked si clovek vyskusa instalovat drivery pre "NVIDIA Bussiness Platform", pochopi, co je to komfortna instalacia driverov...
    (az na ten 250MB+ jednorazovy download ).
    Naposledy upravil mino; 12.12.2006 v 06:25.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. MicroStar KT880 Delta-FSR - PROBLÉM HELP
    Založil bigbalu v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 13.03.2005, 00:36
  2. ABIT KD7A alebo MICROSTAR KT4V ???
    Založil Hazo v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 21.09.2004, 09:44
  3. Sound Blaster Audigy a Microstar MS-K7N2 Delta-L
    Založil Kvido v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 13.06.2004, 20:04
  4. fx5200 asus versus microstar
    Založil sasha v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 18
    Poslední příspěvek: 07.09.2003, 11:04
  5. SOLTEK SL-75FRV nebo Microstar MS-KT4V???
    Založil DAFER v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 14
    Poslední příspěvek: 24.12.2002, 22:51

Pravidla přispívání