Výsledky 1 až 16 z 16

Téma: Krokové motory z tiskáren

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Krokové motory z tiskáren

Tak mam další problém. Jelikož stavim DIY projektor jako ročníkovku, potřebuju tam dodělat ještě nějaký "vychytávky".

Sehnal jsem dvě starý tiskárny, rozebral do šroubku a získal z nich 4 krokový motory - obrázky níže.
    Co ale potřebuju je asi všem už jasný - jak je rozběhat. Už jsem něco o nich na netu hledal, resp. jen o tom prvnim, protože je největší a k mýmu účelu asi nejlepší. Potřeboval bych s nim totiž posouvat objektiv ve vertikální poloze, kterej váží cca 2,3kg. Je jasný že by byl zpřevodovanej, dokonce mam už i druhý ozubený kolečko který na kolečko na hřídelce motoru pasuje.

Ale právě je tu problém s ovládánim. Vede do něj 5 drátů, na tišťáku je 6 kontaktů - tzn. dva z nich jsou spojený. Je na něm napsáno 13ohm, krok má 7,5° a na netu jsem ještě zjistil, že je na 24voltů ( http://heli.xbot.es/motores.html ).

Nejlepší by bylo ho ovládat přes MCU, ale nevim nějak jak... V pondělí se ještě půjdu zeptat učitele co jsme loni měli na Mikroprocesorovku, co si o tom myslí.

Po vás bych chtěl, aby jste mi napsali, co si o tom mylsíte vy, popř. nějaký dobrý stránky kde bych se o tom dozvěděl něco víc, ale aby to nemělo 100stran a podobně. To bych asi nedal.

Tohle je ten největší.

Naposledy upravil Kopi.; 22.09.2006 v 12:40.
    ATHLON XP 2400, MSI KT4AV, MSI GeForce FX 5900XT-VTD128, 128+256MB DDR266, AC97 ALC650, Maxtor 40GB 6L040L2, Maxtor 120GB 6Y120L0, LG GSA-4160B, Lite-on LTR-32123S, GENIUS 5.1HT, Asus WL-130b 802.11b, Fortron FSP350-60PN (PF), LCD 15\" LG 566LE

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Alternativní spotřební materiál do tiskáren
    Založil Antonín Plhal v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 40
    Poslední příspěvek: 28.07.2011, 21:17
  2. Ingoust do různých HP tiskáren? Jde použít jeden druh?
    Založil Gizmo_CZ v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 21.04.2006, 10:33
  3. Krokove motorky z FDD, CDROM, apod. - ovládání + zapojení
    Založil Altick v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 26.02.2006, 14:00

Pravidla přispívání